меню

Доматените сортове със снимки и описания 30.11.2017

Характеристики и описание на сорта "Хурма"

Както във всички тези домати не се бърка, защото на снимките те са много сходни. За да направите това, трябва да прочетете не само кратка информация за пакета, но и по-подробна информация, която ви предлагаме. Вече можете да прочетете за много интересни разновидности, и тази статия няма да бъде изключение, защото в нея ще научите за Домат "Persimmon", който има добри отзиви. Вече можете да видите снимката, но за културите и други показатели ще отидем по-далеч.

Обща информация

Винаги в градината стойте домати, които имат нетрадиционен червен цвят. Те са приятни за ядене и поставяне в салата, защото започва да играе с нови цветове, което го прави по-апетитен и привлекателен. Летни обитатели обичат да експериментират на собствените си места и това е резултат от това, че един от тях и нашият хур е станал.

Да, той не е специално изваден от животновъдите, но от 2009 г. сортът е бил официално признат и вписан в регистъра. Да се ​​каже, че “Райска ябълка” е идеален сорт, който не се страхува от нищо и дава колосални резултати в добивите, тъй като може да навреди на различни болести. Но ако следите отблизо насажденията, тогава този неприятен етап от живота на летовника може да бъде избегнат.

Доматът може да се отглежда на улицата и в оранжерията. Във втория случай, храстите растат мощни и големи, и може да достигне височина от 160 см, защото те се нуждаят от жартиера. На улицата храстите са по-компактни до 60-80 см и могат да растат без опори. Доматите са добре запазени и могат да дадат добра реколта, това е тяхната сила. И, разбира се, много градинари отбелязват много приятен и необичаен вкус на портокалови плодове.

Вижте също: Поликарбонатни парници най-добрите домати

Характеристики и описание на сорта

 • Сортът се отнася до домати със средно узряване.
 • Бушът има определящ тип, образува щамб.
 • Универсален клас за отглеждане на улицата и в затвореното пространство.
 • Може да боли.
 • Добивът от храста е добър с правилна грижа. Така че, можете да съберете до 5-6 кг от едно растение.
 • Засаждането на един квадратен метър за оптимален добив изисква 7-9 храсти.
 • Разнообразието има универсална маса. Това означава, че се консумират пресни, консервирани, варени сосове.
 • Добре поддържан и следователно може да се транспортира и отглежда за продажба.
 • Цветът на кожата е богат на жълто. Формата на плода е кръгла, леко сплескана. Прилича на външен вид на Райска ябълка, за която получил името си за домат.
 • Масата на плодовете - до 500 грама, което ги отличава с големи размери. На улицата, средно, доматите получават маса от 400 грама.
 • Доматите имат сладък вкус, но ако не се вземат навреме, ще дадат киселост.
 • Сортът има голям процент хранителни вещества, което прави соковете и другите ястия от тях много полезни за нашето здраве.

Вижте също: Семена от домати от сибирската селекция най-плодотворни

Отглеждане на домат "Хурма"

Вече имате представа за разнообразието от домати „Persimmon“, прегледите за които са достойни, снимките демонстрират ясно жътвата. По отношение на засаждането на този сорт, цялата селскостопанска технология е доста проста и традиционна. Има някои нюанси. Така че културата не започва да боли, трябва стриктно да спазвате начина на поливане, да отстранявате плевелите навреме и да разхлабите почвата. Не бива да се разрешава преовлажняване, тъй като това ще бъде отлична среда за развитие на патогенна флора. От тук болестите ще започнат, вредителите ще се притесняват.

Ето защо, така че паразитите да не се вкоренят, а болестите да не навредят, е необходимо да се добави пепел към почвата и да се напоят доматите само при необходимост и да се следи плодородието на почвата. Колкото повече хранителни вещества съдържа, толкова по-силни ще бъдат разсадът и устойчивостта към болести ще бъде по-висока. Най-добрата превръзка е най-добре да се редува между минерални препарати и органични. Необходимо е да започнете да ги правите две седмици след прехвърлянето на разсад на земята, което е по-добре да се пролее предварително с вряща вода, за да заспите с пепел. Можете да добавите червен и черен пипер от паразитите. Торове се прилагат на всеки 10-14 дни в ранните часове или вечерта. След дъждовете, както винаги след напояването, почвата се разхлабва, оранжерията се излъчва, плевелите се отстраняват във времето, тъй като тя също се превръща в източник на болести, прекомерна влага и натрупване на паразити.

Ако засадите сорт в оранжерия, тогава предварително подгответе подпорите или въжетата. Ако на улицата, то това не е необходимо. За останалата част, селскостопанската технология е традиционна и проста. Основното нещо е да следвате горните съвети. Също така, преди сеитбата, семената трябва да се ецват в разтвор на калиев перманганат и да се преработват в стимулатор на растежа. Всички тези мерки ще помогнат да се избегнат неприятности.

Ето описанието и подробностите за отглеждането, които вече знаете. Клас достоен, но не и без недостатъци.

Видео преглед на сортове "Хурма"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания