меню

Доматените сортове със снимки и описания 30.11.2017

Красива индетерминантна степен "Буденовка"

Доматите не само влязоха в живота ни и не оставиха повече от него, но и животновъдите излязоха и ще продължат да произвеждат много отлични сортове. Всеки обитател на лятото ще намери култури за себе си, каквито и изисквания да им направи. За да научите повече за доматите, трябва да прочетете подробности за тях и в това ние ви помагаме. Тук можете да прочетете всичко за доматите от Буденовка, да получите обратна връзка за него, да видите снимката и да оцените добива. Тогава ще разберете, че този сорт е подходящ за вашия регион и точно за вас.

Обща информация

Ако сте нови за делата на градината и зеленчуковата градина, не можете да прекарвате много време в страната, тогава класът "Будёновка" е отличен вариант за вас. Това е така, защото има минимални проблеми, реколтата е стабилна и висока. Той не се страхува от проблеми с времето. Тя може да расте и да се развива в оранжерията и на улицата.

Доматът е отглеждан от жителите на лятото в продължение на много години, а прегледите за него са отлични. Това е едно от любимите на градинарите, често разнообразието се сравнява с друг отличен домат, наречен Bullish Heart. Плодовете са донякъде сходни по вид и вкус.

Вижте също: Какви домати да засадят в поликарбонатна оранжерия?

Характеристиките на доматите "Буденовка" ни показва голямо разнообразие, а не хибрид. Това са хибриди, които са станали по-популярни през последните години, защото са непретенциозни, издръжливи и стабилни. Но те не могат да дадат една и съща реколта през следващата година. "Будёновка" не е хибрид, но много хора не се страхуват от болестта, а времето е хладно. В този случай, семената на хибридите винаги са много по-скъпи от семената на обикновените домати.

Но това не е всичко, което може да се каже за доматите. Беше отглеждан в нашата страна. През 2002 г. е вписан в регистъра. "Budyonovka" домати сибирска селекция. А красотата на този сорт е, че може да се отглежда във всички региони на страната ни. И това са студените условия на далечния север и на Далечния изток, Сибир, умерения климат и юг. Навсякъде един домат показва отлични резултати.

Характеристики и описание на сорта

 • Доматът принадлежи към неопределените сортове. Такива домати не спират растежа си през целия вегетационен период, съответно, те растат силни и високи. Стиснете горната част на тези сортове.
 • Буш не образуват ствол. Височината може да достигне 130-160 см. По правило те правят стъблото на около метър височина.
 • Доматът има много мощна коренова система, която се разпространява широко в почвата, така че не трябва да засаждате близки храсти един от друг, така че корените да могат да се развиват добре и да не пречат един на друг.
 • Дръжката изисква жартиера, защото не е дебела и може да се счупи под тежестта на реколтата.
 • Бушът няма гъста зеленина, образува около 6-8 четки. Всяко съцветие може да образува 6 домата.

Вижте също: Домат "Königsberg" (ревюта, снимки) за Урал

 • Доматът се отнася до сортове със средно ранно узряване. Първите плодове ще узреят след 100-105 дни след засяването.
 • Тя може да се отглежда в оранжерия, под филма, на улицата. В прохладни условия, храстите не се развиват толкова, колкото в оранжерия.
 • Плодовете имат универсална цел - те се консумират пресни, варени сокове, сосове, консерви.
 • Силно устойчив сорт към фитофтора, брашнеста мана, мозайка и други домати.
 • Формата на плода е овална, чучурът е удължен, прилича на сърце.По форма се дава името, защото мнозина смятат, че доматът прилича на шапката на червената армия.
 • Теглото на плода е средно 350 грама, но при правилна грижа градинарите могат да отглеждат домати и тегло 800 грама.
 • Цвят на кожата - алено. Трябва да се отбележи, че плодовете се считат за най-зрели и вкусни, когато кожата е малинова сянка, а не по-тъмна.
 • Вкусът и ароматът на Буденовка е приличен, плътта е месест, сочен. Няколко от тези домати могат напълно да наситят тялото. Има леко киселост. За консервирането на цели домати, сортът не е подходящ, но често домакините просто отрязват плодовете на парчета и го солят.
 • Плодовете могат да бъдат много добре запазени, защото често се отглеждат за продажба. За транспортиране на културата на дълги разстояния също не е трудно. Но най-добре е плодовете да се съхраняват на тъмно място, където е сухо и хладно.
 • Производителността е висока. Един храст може да даде 7-9 кг. Един квадратен метър - 20-25 кг домати.
 • Плодовете са устойчиви на напукване.

 

За да се оформят културите по-добре, по време на цъфтежа можете да прищипете няколко цветя.

 

Приемам, че доматите Буденовка са много достойни. Той няма никакви недостатъци, така че можете спокойно да го изберете, ако не знаете какво да засадите или искате да промените сортове на нови.

Отглеждане и грижа за "Буденовка"

Вече познавате общите характеристики на доматите „Буденовка” и описанието на сорта, а сега какво става с агротехнологията.

Ако планирате да отглеждате разнообразие в парникови условия, тогава културите могат да се извършват през март, ако на улицата, то по-близо до третото десетилетие на месеца или в началото на април. Преди сеитба семената се третират най-добре, за да се сведе до минимум възможността от заболяване. За това най-често се използва слаб разтвор на калиев перманганат. Семената се държат тук за около 15-20 минути. След това се измива с топла вода.

Накисването е високо, също се използва накисване. Само за тази цел приемайте такива лекарства като "Epin" или "Zircon". Освен това, можете да накиснете семена в влажна марля преди засаждане в 2-4 дни, стреля скоро ще се появи.

Вижте също: Описание на ракетата домати в раирана снимка

След всички манипулации можете веднага да засадите семената. Засаждането може да се извърши в контейнер в хранителната почва на разстояние 2-3 см един от друг на дълбочина 2 см, или да се използват саксии с торф. Те също запълват почвата и слагат едно семе. След това всеки контейнер, покрит с филм, предварително се полива с пръскачка.

По отношение на почвата, тя се купува в магазина за градината, също и в много изходи такава почва се появява, когато сезонът на засаждане е подходящ. Вземете почвата или универсална, или за домати. Можете да направите почвата у дома със собствените си ръце - пясък, хумус и градинска почва се смесват в съотношение 0,5: 1: 1. След това, sypit една супена лъжица дървесна пепел.

 

Всяка почва, независимо дали е закупена или направена със собствените си ръце, е по-добре да се запържва предварително от болести и паразити. За да направите това, тя се излива вряща вода с калиев перманганат или просто вряща вода.

 

След 7-10 дни се появяват издънки. Премахвате филма от саксиите, където издънките имат прокликулис и се оставят само там, където все още няма разсад. Когато разсад формира 2-3 листа, и ако те са били засадени в общи контейнери, те се потопите в чаши. Отново, по-добре е контейнерът да се вземе от материала, който бързо се разлага и не е необходимо да се отстраняват разсад от него преди засаждане в земята.

Културите се правят през пролетта, защото светлината ще е достатъчна, за да растат и да се развиват, но да се движат саксиите така, че стъблата да са равни. По отношение на грижите, трябва само да следите оптималната влажност. Преди да се прехвърлите на улицата, можете да намалите температурата в стаята или да донесете разсад на балкон за втвърдяване.

На улицата, кацането се прави най-добре на слънчевата страна на парцела;Разстоянието между разсад не трябва да бъде по-малко от 50 см, кладенците се приготвят за няколко дни. Почвата трябва да се нагрява, върху нея се нанася тор. Можете да излеете минерална превръзка във всяка ямка в лъжица. Моделът за кацане е осеян.

Този сорт ще трябва да бъде кучки, редовност - веднъж на всеки 10 дни. Когато храста е нараснал до 50 см, той се оформя в едно стъбло. За профилактика на болести, разсадът може да се третира с микробиологични препарати.

Доматите се поливат в корена, на следващия ден почвата се разхлабва. Веднъж на 14 дни се добавят органични или минерални добавки. Можете да закупите всичко в магазин, в който се продават готови продукти или органични продукти, например пилешки тор в суха форма. Инструкциите описват подробно как да се полива всяка култура. Разнообразието от домати "Budenovka", според ревюта, рядко е изложено на насекоми, но ако се появят, тогава предприемат незабавни действия. За целта се използват инсектициди или народни рецепти.

Това е всичко, което трябваше да ви кажем, за да опишем напълно сорта. Той е идеален за всички летни обитатели.

Видео преглед сортове домати "Буденовка"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания