меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 30.11.2017

Доматен хибрид "Благовест F1", характеристики и описание


За онези, които обичат да отглеждат всичко в оранжерии, днес ще опишем един много добър сорт - домат Благовест F1. Характеристиката и описанието на неговото разнообразие ясно показват всички предимства на отглеждането. Много градинари обичат този домат, засаждат го от година на година.

Общо описание

Донесе това разнообразие от нашите домашни селекционери. Доматът е хибрид, поради което е надарен с редица силни качества. Хибридите страдат по-малко, дават добра реколта и се адаптират към различни климати. Върхът може да нарасне до 1,8 метра, така че трябва да го завържете. Също така, тези сортове се нуждаят и форма. След това културата се увеличава многократно. Най-добре е да се формира в две стъбла, т.е. да се остави доведен син в горния синус и главното стъбло.

Доматът изумява със своята сила. Но не само, че стеблото му е силно, четките могат да поемат много плодове, затова е по-добре да се предвидят опори предварително и под тях. В противен случай четката ще се счупи под тежестта на собствената си реколта.

Вижте също: Сортове домати за оранжерия, устойчиви на фитофтора

Доматено се отглежда главно в оранжерии, но градинарите я засаждат на улицата. Тя расте и се развива добре, но реколтата намалява.

Характерна култура

 • Той е определящ вид.
 • Максималната височина на храста е 1,8 метра.
 • Бушът има много мощни клони, листа.
 • "Благовест" се отнася за видове с ранно узряване. Първите плодове могат да се събират след посев за 100-105 дни.
 • Той е устойчив на най-честите болести на доматите, като вируса на тютюневата мозайка, късната болест, кладоспорията. Понякога листата могат да бъдат опаковани, но такива прояви са изключително редки. Ако забележите първите признаци на поражение къдрава, а след това се опитват да извършват азотни торове.
 • Вредители също рядко атакуват този сорт.
 • Културата се формира бързо, равномерно. Тя се съхранява добре и се транспортира и следователно се отглежда за продажба в търговски обекти и на пазара.
 • Поникването на семената е почти винаги 100%.
 • Универсална маса за угощение - плодовете се ядат пресни, правят ги сокове, консервирани за зимата.
 • Плодовете имат червен оттенък, леко ластик, лъскава повърхност.
 • Доматено тегло 110-130 грама, но може да бъде плодове и с тегло над 150 грама.
 • Вкусът и вкусът са отлични.
 • Висока доходност - 6 кг от храст, от метър 17 кг.
 • Плодовете имат добър апетитен вид на стоката, дълго съхранявана

Вижте също:Домати "Shuttle" ревюта

Описанието на сорта домати Благовест F1 показва, че този сорт може да се види от всеки, който има оранжерии. Ако говорим за недостатъци, тогава има само две - това е жартиера и формация. Но за опитен летен жител - това е обикновен бизнес, който ви позволява да получите богата реколта.

Отглеждане на "Благовест F1"

Те започват да посаждат семена във всеки регион по различен начин. Така че, до момента, когато разсадът се трансплантира в оранжерията, те трябва да са месец и половина, а условията в оранжерията трябва вече да са подходящи. Предварително в оранжерията се прави пергола или дръпнете въжето. Също така осигурете бъдеща подкрепа под четката. Отглеждане на разсад е лесно - засяване на семена в общ контейнер включва бране във фазата на 2-4 истински листа. Ако семената се засяват в торфени саксии, тогава не е необходим подбор.

Водата за напояване е най-добре да се използва топла и защитена. В оранжерията, кладенците се приготвят предварително, а торовете се прилагат най-добре преди зимата.Този сорт реагира добре на всички превръзки - т.е. можете да използвате както органични, така и складови продукти. Също така опитни градинари съветват да се увеличи добива поливане превръзка по време на образуването и плодните. Перфектен пилешки тор, компост, инфузия на лопен. За формацията вече беше казано - в 2 стъбла. Това става, когато храстът е спрял да расте, което може да бъде разбрано чрез поставяне на четка на върха. В този момент, прехвърлен на доведен син.

Вижте също: Разнообразие от шапка от мечка от домати "Bear Paw"

Грижата за доматите ще бъде проста - поливане, разрохкване, отстраняване на плевелите и постоянно проветряване на оранжерията. Когато плодовете се образуват, поставете подложката под четката.

Както виждате, доста прилична степен. Можете да я засадите в оранжерия и да имате добра възвръщаемост.

Видео преглед на хибрида "Благовест F1"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания