меню

Доматените сортове със снимки и описания 23.05.2017

Описание на клас домати "Дамски пръсти"

Характеристика и описание на сортовете на доматите

Запознайте се с този сорт домати, който има добри отзиви. Тя получи интересното си и елегантно име за компактните си плодове, които се простират и висят на храстите в необичайни купчини, като дръжката на някоя дама. Това е стар домат, ако говорим за момента на отстраняването му, но той не е загубил своето значение.

Общо описание

"Lady Fingers" стартира в Русия през миналия век. За толкова много време лошото разнообразие просто ще престане да съществува, но тези домати са все още популярни и търсени. Компактните плодове са вкусни и ароматни и са много подходящи за консервиране като цяло. Те могат да бъдат осолени в банки от всякакъв размер, идеални за различни видове.

Доматът се отглежда в парникови условия и на улицата. Тя носи плодове и там, и там, но, разбира се, в защитената земя храстите са по-високи и ще има повече плодове. В същото време в оранжерията може да има нужда от жартиера, тъй като стъблото расте до един метър, но това не е необходимо. Като цяло, сортът е много непретенциозен и дори един начинаещ в дача бизнес може да го расте.

Вижте също: Характеристика и описание на сорта, домати "Благовест", ревюта

Домат "Лейди пръсти". Характеристики и описание на сорта

 • Не е хибриден поглед.
 • Тя дава червени, компактни плодове - до 100 грама тегло, но обикновено доматите са 50-70 грама.
 • Бушът е определящ. Тя расте на улицата до 50 см височина, и затова не се нуждае от подкрепа, в по-топъл климат и в оранжерия до един метър. По-добре е да поставите подкрепа тук, така че храстите да не се разхлабят на вятъра и да не се счупят.
 • Доматът добре понася времето и сушата, но обича и поливането.
 • Той има ранни условия на плодните - вие реколта първата си реколта 100-110 дни след засяване разсад.
 • Студоустойчив домат.
 • Плодовете не се напукват.
 • Домати узряват равномерно по храстите и след прибирането им в незрела форма.
 • Добивът на един храст над килограм. Разбира се, това ще изглежда малко на някого, но помнете, че плодовете са много малки. Но в оранжерия, добивът може да бъде 2-5 пъти по-голям.
 • Доматът е вкусен както пресен, така и преработен. Подходящ е за дресинг в борш, макаронени изделия, салати, сос и кетчуп. Но не и за сок.
 • Има леко киселост.
 • Отличен транспорт на дълги разстояния и често отглеждани за продажба. Също така класът е перфектно съхранен, така че в хладно време може да достигне до 4 месеца.
 • Доматите не могат да образуват или да оставят 1-2 стъбла. Една четка дава 6-8 плода, има лек ластик.
 • Плодовете са сочни, месести, лъскави, малко семена. Дължината им е само 5-10 см.
 • Цветът на листата е тъмно зелен.
 • Подходящ за отглеждане във всички региони на Русия.

Вижте снимката, това е "Lady Fingers", тогава ще говорим за метода на тяхното отглеждане. Това е просто, и ние ви съветваме да се опитате да засадите този домат в новия сезон. Той трябва да опита много градинари. В допълнение, домакинята ще оценят кулинарните възможности, които могат да дадат компактни и красиви плодови сортове домати "Дамски пръсти".

Вижте също: Доматено "Mazarin" характеристика и описание на сорта, ревюта градинари

Агротехника расте

Засяването започва през второто десетилетие на март. Също така, този домат може да се засява в открит терен в топли райони или в оранжерии, ако почвата се загрява с повече от 21 градуса. Предварителната сеитба в разтвор на манган е най-добре да се направи за дезинфекция на семената и да им даде по-голям имунитет в бъдеще.

Сега, по отношение на почвата. Този сорт обича неутрална, добре проветрена земя.Можете да си купите такава почва във всеки магазин за един сезон, но е по-добре да я обработвате допълнително. За съжаление, не е необичайно почвата да е заразена дори с това, което се продава в магазините. Този сорт няма абсолютна устойчивост към болести. Дълбочина на засяване - 1 см под филма.

След поникването на посадъчния материал, се нуждае само от поливане и разхлабване, разбира се, във фазата на две листа е необходимо ецване в отделни саксии и почва, които също трябва да се обработят предварително. Разсадът се транспортира до улицата, когато топло време се установи, обикновено през май, второто и третото десетилетие, в някои райони е юни. План за кацане 50/70. На един квадратен метър можете да засадите до 8 храсти. Почвата преди засаждане трябва да копаят и разливат вряща вода. Преди засаждане, направете минерален тор.

За информация!

Този домат обича слънцето и затова избира области, които са леки и безветрени.

Заслужава да се отбележи, че този домат е най-плодните при температура от 22-26 градуса, когато почвата е равномерно овлажнена. Поливането е необходимо 2-3 пъти седмично, ако лятото е сухо, тогава 5-6 пъти. Не забравяйте да разхлабите и отстраните плевелите. Не се нуждаят от външна жартиера и оформяне, в оранжерия може да се наложи. Следвайте необходимостта от вредители, така че те не притеснява храстите.

По отношение на болестта този сорт е чувствителен към мозайка. Ето защо, лечението на семена, цялата почва е важно, но ако храстите започват да боли, те са само отстранени, в противен случай цялата област ще се разболее. Освен това, храстите могат да се пръскат за предотвратяване на слаб разтвор на манган. Добър калий помага.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Подкормите, както всички домати, обичат. Можете да използвате закупената минерална храна, която се разрежда с вода, и просто тор или тор. Което също помага много добре. За един сезон 2-4 пъти донесе тези торове, и вашата реколта ще се увеличи значително. Така научихте всичко за пръстите от домати от нашето описание на сорта.

Отглеждане на домати е лесно, така че се тревожи за провал не си струва. Не забравяйте за светлината и превенцията.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика и описание на сортовете на доматитеХарактеристика и описание на сортовете на доматите

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания