меню

Заготовки за домати 8.10.2018

Много вкусно лечо от домати и чушки за зимата

Домат Лечо

Побързайте в сезона на зеленчуците, за да приготвите за зимата вкусно ястие от чушки с домати. Lecho е ароматен, сладко-кисел сос, който е много удобен за употреба като подправка за зърнени храни, макаронени изделия и картофи. Стъпка по стъпка рецепта с снимка ще ви помогне да повторите процеса и да го приготвите вкусно, само с пръсти.

Време: 50 мин. Изход: 3 кутии по 0,5 литра.

продукти:

  • Български пипер - 1,2 кг;
  • домати - 1,2 кг;
  • растително масло - 0.5 ст .;
  • захар - 60 г;
  • сол - 1/2 супени лъжици. л.
  • оцет 9% - 25 ml;
  • черен пипер грах - 5 бр.

Как да готвя lecho от домати и чушка

Пригответе доматите. Старателно измийте доматите. Нарежете дръжката и развалените места на зеленчуците. След това зеленчуците се нарязват на филийки, които преминават през месомелачка. След добавяне на захар и сол към получената маса домати, ние го изпращаме в тенджера до огъня. След варене пригответе съда с капак за доматена смес и сварете с кипене в продължение на 15 минути.

доматено пюре

Докато доматите се готвят, ние работим с пипер. Взимаме зрели и дебели стени български пипер. За да направим лечото по-светло и по-привлекателно, ние съответно ще вземем пипер от яркочервен или оранжев цвят. Измийте чушките, отстранете от нея семената и вътрешните прегради. След това плодовете се нарязват по ивиците, а лентите - на малки квадратчета.

нарязан пипер

За да стане сладко и кисело, добавете захарта към сладостта.

добавете захар към lecho

Решаване на бъдещия леко.

добавете сол

Сега добавяме пипер и рафинирано растително масло за лечо. След като смесите тези съставки в тенджерата, сложете тенджерата върху тях в огъня. Приготвя се лечо за 15 минути с леко възпаление, като се разбърква с дървена лъжица. След това се налива оцет в тенджерата, варете още 5 минути.

Задушете зеленчуците

Докато печете лечо, пригответе стъклария за заваряване през зимата. Измийте чиниите със сода за хляб, изплакнете ги и ги стерилизирайте.

банки за готвене

С кипяща лечо внимателно напълнете стерилизираните буркани. С херметически затворени контейнери с консервационна лечо за зимата, обърнете ги с главата надолу. Затваряме домашно приготвеното лечо с дебело одеяло за през нощта, държим го под одеялото до сутринта.

буркани с лечо за зимата

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домат ЛечоДомат Лечо

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания