меню

Доматените сортове със снимки и описания 16.05.2017

Домат "Розов мед". Описание на сорта

описание на сортовете от доматен розов мед

За да не се изчисляваме погрешно с този или онзи нов тип, или по-скоро, отново ще говорим за домати, трябва да знаем предварително полезна информация за тях. По-добре е да засадят чисто нов, но добър и, най-важното, плодотворен. Днес подобен домат е на дневен ред. Домат "Pink Honey" и описанието на този сорт, ще ви кажем, и определено ще бъдете впечатлени.

Обща информация

Всяко лято мечтае за голяма и добра реколта. Можете да го получите за сметка на броя на доматите, но можете да за сметка на теглото си. В крайна сметка, големи плодове домати, дори и в малки количества, могат да се хранят семейството на вечеря, освен това, те винаги са вкусни и сладки. Тук е "Пинк Мед" просто такъв голям домат. Е, името също го характеризира достатъчно добре, веднага можем да разберем, че доматите ще бъдат много сладки.

Говорейки за "Pink Honey" домат и неговото описание, трябва да се отбележи, че предимствата на сорта са не само в големите си плодове, но и в това, че е подходящ за отглеждане във всички региони на страната ни, дори и в Сибир. Разбира се, в студен климат, трябва да растат домати в оранжерия. Между другото, този сорт е подходящ за отглеждане отвън и в затворено пространство. Той е внесен в Държавния регистър през 2006 г., той е премахнат от руските селектори. Доматите имат много предимства, но има някои недостатъци. Всичко това и не само по-нататък.

Домат "Розов мед". Описание. Отзиви и снимки на сорта

 • Не е хибриден поглед. Можете да използвате семената за следващия сезон и реколтата отново ще бъде добра.
 • Средният период на зреене е 110-120 дни.
 • Определителен изглед.
 • Бушът може да бъде толкова нисък - 60 см, а висок - до един и половина метра. Обикновено стъблото е по-голямо в парникови условия.
 • Необходими са подпори за самия храст и клоните, така че те да могат да пазят своите култури.
 • Необходимо е образуване на две стъбла.
 • Съпротивлението на заболяванията е средно и това може да се дължи на минуси.
 • Освен това сортът може да реагира на капризите на времето, но сушата е много спокойна.
 • Основният плюс е теглото на доматите. Тя може да достигне до 1,5 кг, първата реколта е винаги по-голяма, следващите домати обикновено са 600-800 грама, което също е впечатляващо.
 • Високопродуктивен сорт.
 • Доматът е ценен за вкусни, ароматни и много сладки домати.
 • Броят на камерите - 4 или повече.
 • Една четка може да образува от 3 до 10 плода.
 • Минус сортове - е напукване на плода.
 • Формата на доматите е кръгла, има ребра.
 • Доматите са чудесни за сосове, превръзки за супи, сокове, аджика, консерви. Разбира се, те се ядат и пресни.

Вижте също: Характеристика на доматите "Mazarin" и описание на сортовите ревюта

Можете да видите сортовете домати "Pink Honey" снимка в нашата статия, според ревюта, доматите са толкова сладки и необичайни, че домакините дори правят зеленчуково сладко от тях. Можете свободно да отглеждате този домат във вашия район, но си струва да обмислите някои тънкости за тях по-нататък.

Аграрна техника. "Пинк Мед"

Както вече разбрахте, доматът може да навреди. Ето защо е важно да се обработват не само семената преди сеитбата, но и да се наблюдава сеитбообращението и чистотата на почвата, т.е. да се стерилизира. Можете да засадите семена през второто десетилетие на март. Предварителното третиране ще се състои в накисване на семената в разтвор на манган. Освен това, можете да използвате "циркон" за допълнителен имунитет в бъдеще, както и стимуланти като "Wirtan-Micro", "Epin", "Immunocytophyte".

Можете да си купите почвата за сеитба в много магазини, тя е евтина и съдържа комплекс от полезни вещества, необходими за разсад.Но готовата почва може да бъде заразена, така че да се разлее преди засаждането на вряща вода с манганови кристали. След това можете безопасно да сеят семената, да ги излее и да се покрие със стъкло или филм. Когато разсадът се появи 2-3 истински листа, можете да ги потопите в отделни чаши.

Трансфер до постоянно място ще бъде след всички студове - около края на май - юни. Почвата на парцела отново трябва да бъде подготвена предварително. Ротацията на културите също е важна - трябва да засадите този сорт след зеленина, билки, репички, зеле и краставици, така че доматите да не пострадат. Също така, сайтът е по-добре да копаят и вряща вода. Схемата за кацане ще бъде 40/50. На един метър около 4 храсти. Незабавно се подгответе и подкрепете.

Вижте също: Характеристика и описание на вида на доматено "Chio-chio-san"

В дупката преди сеитбата добавете сложна превръзка, можете да поръсите почвата с пепел, тя ще изплаши паразитите. По време на сезона, се прилагат 3-4 пъти добавки, редуващи се минерални торове с органични вещества. За да се предотвратят болести, можете да напръскате храстите "Oxyhom", "Fitosporin", "Ridomil" или просто слаб разтвор на манган.

Храсти се образуват в две стъбла, оставяйки пасичето в горните синуси, всички останали трябва да се отстраняват веднъж на всеки 7-10 дни. Поддържайте района чист - плевелите и излишната влага - това е мястото за размножаване на бактерии и паразити. В противен случай всичко е просто и традиционно - поливане при необходимост, разхлабване на почвата. По време на узряването на плодовете храстите трябва винаги да са във влажна и питателна почва, но не и във влажна. Така че, можете да растат розов домат мед, както и на снимката, доходността е гарантирана.

Големите домати винаги са приятни за събиране на леглата. Развивайте ги лесно, най-важното, да знаете някои тънкости.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
описание на сортовете от доматен розов медописание на сортовете от доматен розов мед

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания