меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 10.11.2017

Относно предимствата и недостатъците на хибрид от домати "Mazarin F1"

Домати

Един от царете в нашите легла е домат. Има много разновидности и хибриди, как да не се бърка в избора, защото трябва да знаете поне нещо за това или онова. Тук ще ви помогнем с това. Прочетете днешната тема, домати "Mazarin", мнения за него, вижте снимки, тези, които са засадени.

Общо описание

2Домат "Мазарин" - това е един от онези хибриди, за които можем да кажем най-доброто от най-добрите. Животновъдите са работили върху нея повече от една година и резултатът удовлетворява всички. Мазарините не само произвеждат големи плодове с тегло над 600 грама, но и имат отличен вкус. Всичко това се дължи на факта, че животновъдите почистват и подобряват своя хибрид, което прави възможно да се получи такъв домат. Родното място на този хибрид е Русия.

Вижте също: Описание на домати

Също така е необходимо незабавно да се каже за възгледите на летни жители. "Mazarin" - това е един от любимите, отглежда се на малки парцели и за продажба от цели насаждения. Е, време е да преминем към по-подробно запознаване.

Видео преглед на доматите "Мазарин"

Характеристика и описание

За начало си струва да се отбележи, че този хибрид е много разпространен в цялата страна. Често тя се сравнява по популярност с сортовете домати "Sanka" и "Pink Honey".

 • Доматите "Мазарин" са хибриди със средно и в същото време ранно узряване. Първата реколта след засяване семената се получават през 110-115 дни.
 • Вкусът и ароматът на плодовете са отлични. Поради тях можете да приготвите вкусни летни салати, да приготвяте сокове и сосове. Можете също така домати и консерви.
 • "Мазарини" има висок храст, който може да достигне до 190 см. Такава височина ще бъде в състояние на оранжерия, по улиците ще има по-малко храст.
 • Той е определящ сорт.
 • Четката, която първо формира реколтата, се намира над осмия или деветия лист. Една четка дава до 6 зрели домати.

Вижте също: Домати от сибирската селекция (каталог)

 • Разбира се, едно от основните предимства на този домат е големите му плодове. Масата на доматите на първите четки може да достигне 800 грама или повече. На всички други 500-600 грама.
 • Заслужава да се отбележи факта, че Mazarini дава най-добрите добиви в парникови условия и в южните райони. В средната и в северната част този домат е по-добре да не растат на открито, тъй като не винаги може да има време да узрее, ако лятото не е много топло.
 • Хибридът формира доведени деца, които трябва да бъдат премахнати. За високи добиви храстът се оформя в едно стъбло. Прилича на висок стъбло, на който има четири или пет четки с големи плодове.
 • Ако хибридът е висок, то, разбира се, трябва да бъде вързан.
 • "Mazarin" обича влагата, особено по време на образуването на плода. Помислете за това, когато се грижите за насажденията.
 • Хибридът е непретенциозен по отношение на отглеждането на разсад и в бъдеще грижата не изисква специални методи на отглеждане.
 • Характеристиките на доматите "Мазарин" не могат да бъдат пълни без информация за устойчивост на заболяванията. Производителите не дават конкретни гаранции, но според жителите на вилата културата е много болна. Но все пак е по-добре да наблюдавате, за да елиминирате риска.

2

Ако искате да закупите семена от Mazarini, тогава има информация, че малко компании ги произвеждат, но най-популярните са Aelita и Biotechnology. Те са се доказали.

Вижте също: Какви сортове домати трябва да бъдат засадени в поликарбонатна оранжерия

От вас зависи да закупите този хибрид или не, но е доказано от опита, че този домат е достоен за отглеждане във вашата градина.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания