меню

Доматените сортове със снимки и описания 12.11.2017

Домати "Кардинал": характеристики и описание на сорта

Често летните жители засаждат същия тип зеленчукови култури от година на година, след това през есента се оплакват, че земята е лоша, времето не е така в наше време, защото връщането от труда е малко. Защо много от старите са използвали едни и същи неща? Става въпрос за всяка сфера. Защо не изберете нова, отлична оценка. Да, тук, например, ако говорим за домати, "кардиналът" оправдава всички очаквания. Нека поговорим по-подробно.

Вижте също: Домати Интуиция преглежда снимки

Характеристики и описание на сорта

 • Универсален сорт, който може да расте с добра възвръщаемост на улицата и в парникови условия.
 • Този сорт може да се припише на домати със среден период на зреене, така че от момента на засяването на първите семена до прибиране на реколтата, това отнема около 110-115 дни.
 • "Кардинал" неопределен домат. Тази характеристика може да ни даде представа за височината на храста. Така че, в парникови условия, "кардинал" ще нарасне повече от метър и половина, какво ще кажеш за улицата, храстът ще е малко по-нисък тук.
 • Първата четка, която ще даде плод, се формира над лист 8-9. В допълнение, всяка такава четка ще донесе летни жители 5-6 вкусни и големи домати.
 • Формата на зрели домати е донякъде като сърце. Всички узряват равномерно, изглеждат еднакво на храст. Кожата е лъскава.
 • Цветът на зрелите плодове е червен и наситен.
 • Всички горепосочени характеристики няма да дадат конкретна идея за доматите "кардинал". В същия параграф, едно от основните предимства трябва да се отбележи - масата на плодовете. И те са много, много големи. Така че един домат може да достигне до 800 грама. Такива големи домати се образуват на първия пискюл, след което доматите ще бъдат малко по-малко, но те все пак тежат 400-500 грама.
 • Пълнежът на плода е захар, в него има много малко ями, което между другото е друг значителен плюс на сорта. Вкус и аромат изразени домати. Тези домати са любими на масата в свеж вид, най-често те правят летни салати. Но за опазването на сорта също е много подходящ.
 • За да се получи добра реколта, трябва да се формира сортът. Това се прави на един или два стъбла.
 • Тъй като храстът е висок и плодовете му са много тежки, ще е необходимо да се грижи за опората, в противен случай клоните ще се счупят под тежестта на собствената си реколта. В същото време е необходима подкрепа не само за стъблото, но и за четките с плодове.
 • Друго съществено предимство на "кардинала" е неговата устойчивост на студ, защото културата може да се отглежда в различни региони на страната ни.
 • И с болести, нещата са добри. По отношение на "кардинал" към тях много стабилна.
 • Вкус на пулпа сладникав със сочна киселост. Също така доматите са много сочни.
 • Кожата е доста гъста, което дава на доматите добро качество на съхранение, те не се пръскат. Те могат лесно да бъдат транспортирани и изгодно отглеждани за продажба, особено в оранжерийни условия.
 • Най-добрите предшественици на сорта "Кардинал" са грах, боб, моркови, зеле. Но след като картофите и патладжаните по-добра култура не е засадена.

Вижте също: Отглеждане на доматен домен

Трябва да се отбележи, че този сорт има две разновидности. Единият се нарича "Кардинал Малина", другият е "Кардинал Червен". И двете от тези домати са отлични кандидати, за да спечелят сърцето на летен пребиваващ веднъж завинаги. По принцип няма особена разлика освен цвета на кожата между сортовете. И двата вида са с висока доходност (4 или повече килограма от един храст), ако следвате компетентни селскостопански техники.Сега знаете за сорта кардинал домат според неговите характеристики много полезна информация..

Видео преглед на сортовете домати "Кардинал"

Характеристики на отглеждане

tomat-КардиналКултурите се извършват през март, според календара на лунните дни. Преди засаждане семената се мариноват и се напояват, за да се стимулира растежа. Много градинари препоръчват да не се купува краен продукт и да се използва сок от алое. В него се задържа 12 часа.

Засаждането се извършва в контейнери, в които се прибавя градинска почва, смесена с хумус. Можете да добавите пепел. За да не се гмуркат фиданки, най-добре е да се засадят в торфени саксии със семена. След което се поставят под стъкло или се покриват с филм, който се отстранява след поникване. Оптималната температура на отглеждане е 25-27 градуса. Почвата се овлажнява с пулверизатор.

Ако слънцето на улицата не е достатъчно, тогава трябва да сложите лампата. Преди разсадът да се прехвърли на открития терен, те се заливат със сложен тор и се охлаждат за две седмици с помощта на намаляване на температурата.

Засадени в открит терен в началото на юни, в оранжерията - през май. Реквизитите са направени тук предварително. Разстоянието между храстите трябва да бъде най-малко 80 см. Можете да засадите фиданки в шахматна дъска, можете в един ред. Препоръчва се по време на засаждането да се налива минерална превръзка или пепел в дупката. По време на сезона ще са необходими още 3-4 пъти, за да се оплоди.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Водят този сорт умерено. Ако храстите се зарастат, тогава се прищипват. Също така, пасищата, долните листа се отстраняват, образувайки двустепенна култура.

Това е всичко, което бихме искали да ви кажем днес. Страхотен домат, съветваме ви да го засадите в новия сезон.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания