меню

Доматените сортове със снимки и описания 14.02.2017

Описание на сортовете домати "Dubok"

Четене на статиите на нашия сайт, можете да изберете за себе си тези сортове домати, които ви подхождат според условията, климата, характеристиките. Днес ще научите за разнообразието от домати "Дубок". Описанието ще даде пълна информация за плодовете, времето и как най-добре да отглеждат този конкретен домат.

Обща информация

Този сорт е получен в новия век. Животновъдите даряват "Дъба" с редица положителни качества, докато доматът не е хибрид. Това означава, че неговите семена могат да бъдат засадени и след 1-2 години, а тяхната производителност и качеството на културите няма да намалее. Красотата на доматите "Дъб" в кратък ръст, при липса на необходимост от staving. Това спестява време и усилия.

За информация!

Сортът "Dubok" често се използва за отглеждане у дома на перваза на прозореца. Той дава добри плодове, но опрашването трябва да се извършва ръчно.

Сортът обича добре навлажнена почва, така че корените на храстите могат да се развият. По отношение на почвата, доматът предпочита пясък, плодородна земя с добра дишане. Разнообразието радва с ранното си узряване, а вредителите и болестите не притесняват домата "Дюбок". Dalie в подробности характеристика и описание на сорта.

Вижте също:Домати "Shuttle" ревюта със снимки

Характеристики и описание на сорта домати "Дубок".

 • Сортът има ранно узряване. Плодовете на храстите узряват след 85-100 дни след засяването на семената.
 • Отнася се за определящи видове. Стъблото не расте повече от 40-50 cm.
 • Отлично разнообразие за тези, които имат малка площ, тъй като храстите се разклоняват малко и заемат малко място.
 • Силно устойчив сорт за фитофтора, гниене, мозайка и други заболявания.
 • Една четка образува 5-6 плода. Всички тези четки могат да бъдат до седем.
 • Производителност от квадратен метър - 6-7 кг.
 • Най-добре расте на почвата, където преди са отглеждани бобови растения, краставици, зеле и зелени.
 • Плодовете узряват равномерно. Те се съхраняват много добре и се транспортират на дълги разстояния.
 • Сортът е устойчив на студ, но не обича много да пада на температурата.
 • Плодовете са червени, месести. Вкусът им е много приятен, доматен вкус. Има киселост. Формата на плодовете е леко сплескана.
 • Тегло - 50-115 грама. Компактен размер го прави много удобен консервиране като цяло.
 • "Дъбок" има универсална маса.

Агротехника расте

Културите започват от средата на март до април. Почвата се приготвя от градинска почва, пясък, хумус. Тук можете да добавите суперфосфат или дървесна пепел. Семената се почистват най-добре преди засаждане и се третират със стимулатор на растежа. Можете да вземете манган, лекарството "циркон".

Контейнерите са покрити под филма, след появата на издънки тя се отстранява. Преди да се прехвърлят на земята, гнезди фиданки, наблюдавайте влажността. След две седмици те започват да втвърдяват разсадите, а в началото или средата на май могат да посаждат разсад на открито.

Буш расте компактно, тъй като кладенците могат да бъдат разположени на разстояние от 35 см един от друг. Докато засаждане в дупката, можете да се излее една супена лъжица минерални торове. След това веднъж на всеки 2-3 седмици правят такава превръзка - 50 грама суперфосфат, 1/4 литра пепел, 1/5 част от оборски тор се поставят на кофа с вода. След това се полива под корена на храстите вечер. Всеки път след поливане трябва да разхлабите почвата.

Вижте също: Домат "Chio-chio-san", мнения, снимки, кой е засадил?

Точно така можете да отглеждате домат "Дубок". Описание на разнообразието и снимките ви дават представа за неговите плодове.Прегледите на летни жители характеризират сорта като достоен и не причиняващ проблеми.

"Дъб" дава стабилна реколта, тя е удобна за опазване. Подходящ за отглеждане навсякъде.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания