меню

Доматените сортове със снимки и описания 4.11.2017

Домат "Дъбрава": характеристики и описание на сорта

Общо описание

747644

Разнообразие, което има истинско руско име, веднага се свързва с нещо добро, мощно. Наистина, доматът „Дубрава“, макар и да е с компактен храст, е средно не повече от 45 см, плътно покрит с листа, плодовете му органично се сливат с цялостната картина. Има едно второ име за домати, което често може да се види заедно с първото на опаковката - това е "Дъб".

Отзиви за домати "Дъбрава" дори остарели летни жители напускат много добре. Някой предпочита да го отглежда у дома на прозореца, някой в ​​лоджия, някой в ​​страната, което характеризира сорта като универсален и способен да произвежда добри добиви при различни условия. Също така трябва да се отбележи, че доматите "Dubrava" няма да изискват от вас да изразходвате време и усилия. За това ви харесва и обичате. Така че нека поговорим за характеристиките и описанието на културата.

Вижте също:Сортове домати за оранжерия, устойчиви на фитофтора

Характеристики и описание на сорта

 • Културата се отнася до вида с ранно узряване. Можете да приберете първата реколта от вкусни плодове за около 85-110 дни.
 • Доматите се развиват добре в годините, когато лятото не е много топло, какъвто е случаят с топлината. Той не реагира на спадане на температурата на улицата.
 • Производителността домати дава добро. За умерен климат е около 5 кг или повече.
 • Трябва да се отбележи, че този вид не се нуждае от доведено дете, което значително спестява време и усилия. В допълнение, неправилни действия по време на прищипване могат да доведат до заболявания и увяхване на надземните части.
 • Бушът, както бе споменато по-рано, не е висок. Максималният той може да нарасне до 70 см, но, като правило, не повече от 45-50 см височина. Защото не е нужно да мислите за опори или въжета за връзване. Също така, не е необходимо да се образува храст.
 • Едно от най-големите предимства е, че доматите Дубрава не се разболяват. Късен бич, най-коварната и често срещана болест, разсадът не е заразен. Но все още опитни градинари съветват да се направи предварителна сеитба за третиране на семената, за да ги дезинфектират, ако внезапно семенният материал е с лошо качество. За да направите това, направете слаб разтвор на манган във вода.
 • Плодовете сортове имат богат червен цвят. Те са компактни. Средно тегло от 60 до 120 грама. Кожата е плътна, има неизразено оребряване. Качеството им е отлично.
 • Универсалните размери правят доматите подходящи за зимни усуквания цели, за пресни храни, за приготвяне на сокове, салати, доматено пюре.
 • Вкусът и ароматът на доматите, причиняващи апетит.
 • Има и още един много важен плюс за домата „Дъбрава” - това е възможността за засаждане върху парцела на едно и също място от година на година. Единственото нещо, което, разбира се, ще трябва да направи органичен тор.

Вижте също:Доматите "Буденовка" преглежда за него за тези, които са го отглеждали

 • Мястото на площадката е по-добре да се избере слънцето, почвата не трябва да бъде кисела. По време на засаждането можете да направите хумус. След това доматите ще дадат максимален добив.
 • Ако решите да отглеждате този сорт у дома, както много хора правят, тогава се уверете, че трябва да го опрашвате със собствените си ръце.
 • Домат "Dubrava" показва по-добри резултати по отношение на добива, ако се засаждат след такива предшественици като бобови растения, зеленчуци, зеле, краставици, също показва добри резултати след морковите.
 • Отличен отговор на тор.

Както виждате, има нещо, което да обича този сорт.Той е идеален за отглеждане в повечето региони.

Видео преглед сортове "Дъбрава"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания