меню

Доматените сортове със снимки и описания 14.02.2017

"Балкон чудо" домати през цялата година

Каква е същността на днешната тема? Всичко е доста просто и интересно. Ще говорим за сорта Доматено чудо с чудо, което дава възможност на абсолютно всеки да отглежда зеленчуците си точно на перваза на прозореца. Защото няма значение дали няма къща, домът ви. Отглеждането на домашно домати не е нещо сложно, неизвестно. Много хора го практикуват и получават зеленчуците си на балкона, важно е да изберете правилния сорт. И “Балконското чудо” е правилният домат за тези, които ще отглеждат култури в апартамента.

Общо описание и сортови характеристики

“Балконското чудо” е домати, отглеждани в Германия. Може да се отглежда не само у дома, но и на улицата, в оранжерията. Въпреки това, най-често се засаждат само у дома на перваза на прозореца. И тук доматите растат и се развиват добре. В същото време класът е неизискващ към грижа, условия. Дори липсата на светлина не е толкова лоша за него, колкото другите сортове.

Хората наистина обичат тези домати, и те са сред най-популярните за домашно отглеждани. Разбира се, ако говорим за доматите с чудото на балкона и неговото сортово описание, трябва да ви разкажем за характеристиките на плода, за самия храст.

  • Сортът е определящ вид. Височината на стъблото може да достигне максимална отметка от 50 см. Понякога, ако храстите имат достатъчно светлина и мощност, те растат добре, затова се изисква подкрепа.
  • "Балкон чудо" плодотворно домати. Един храст в саксия може да произведе 2 кг плодове.
  • Цветът на кожата е червен, повърхността е лъскава. Месото е месесто, плътно.
  • Всички, които отглеждат този сорт, казват, че плодовете са сочни и вкусни.
  • Непретенциозни домати.
  • Те имат универсална маса цел - това е, те могат да се консумират пресни, можете да затворите цяло, да салати.
  • Теглото на плода е до 100 грама, в зависимост от условията.
  • Плодовете могат да се събират без надзор и да се слагат на слънце.
  • „Балконското чудо“ също се оценява за това, че не се налага да чака жътва за дълго време, като инвестира силата си, губи време. Първите плодове от момента на засяването могат да се образуват в рамките на 85 дни.

Както виждате, прилична степен. Неговото отглеждане не е тежко и дава възможност за получаване на екологично чисти продукти у дома, освен това може да се извършва през цялата година. Храстите имат добър външен вид, защото не развалят интериора ви.

Вижте също: Характеристика на ракета и описание на клас

Съвети за отглеждане и грижа за хибрида Балкон Чудо

Вече имаш някаква представа за доматите, виж снимката му. Сега е време да преминете към най-интересното, а именно, засаждането и отглеждането. Домати "Балкон чудо", отглеждане у дома не е труден процес. Можете да кацнете по всяко време. За оптимално развитие и за храсти на реколтата са необходими поне три часа светлина и това е лесно да се гарантира по всяко време на годината. Но ако във вашия апартамент през зимата е много студено, тогава или трябва да преместите културите, или да включите нагревателя, защото температурата трябва да бъде между 23-25 ​​градуса.

Доматът е устойчив на болести, но все пак се препоръчва да се накисват семената на Балкон Чудото домати в слаб разтвор на манган за 15-20 минути. След това хранителният разтвор за стимулиране на покълването няма да се намесва. Можете да вземете "Appin" или "Zircon". След това семената се изсушават и започват сеитба.

Вижте също: Домати Сибирски градина каталог с описание

Можете да засадите веднага в отделни саксии, където храстите ще растат непрекъснато, и първо в капацитета за разсад. Можете също да използвате торфени таблетки.Ако засадят в общ контейнер, след появата на 2-3 листа, разсадът трябва да се пресаждат в саксии. По отношение на почвата, можете да използвате универсална почва за зеленчуци от магазина.

Съвет!

Почва може да се направи и най-много. За това трябва да вземете определени пропорции: градинска почва и хумус в равни части, 10 грама карбамид, чаша пепел, 40 грама калиев тор и същото количество суперфосфат.

Под филма се произвеждат култури. Когато разсадът се повиши, той се отстранява, докато сеитбата, семената не се задълбочават силно, само те се притискат и овлажняват със спрей. Да растат домати ще бъде на перваза на прозореца. Буш pasynkovat, вратовръзка не е необходимо. Основното е поливането и храненето. Първият трябва да е при необходимост - 1-2 пъти седмично. Водата трябва да се приема само топло и защитена.

Важно е!

„Балконското чудо“ е стабилно разнообразие, но ако се излее, фитохората ще започне, или корените ще изгният. Затова е по-добре да не се оттича, отколкото да се налива вода. За доматите достатъчно влага, винаги се поставя до само една чаша вода.

Буш не трябва да стои на проект, този сорт не харесва. За плода се формира бързо и равномерно, се нуждае от хранене, особено по време на яйчниците и плодните. За това можете да използвате пилешки тор (продава се в суха форма), добре пригоден наркотик "Цитовит". Можете да направите този тор - суперфосфат, калий, карбамид. Те се вземат в грамове 5: 1: 1. Това е всичко, което трябва да знаете в въпроса как да расте "Балкон чудо".

Вижте също: Характеристика и описание на сорта "Kate" от домати

За информация!

Ако листата на храстите на сутринта са леко сгънати, а през нощта, напротив, отворени, изглеждат богати зелени, то това е знак за правилно развитие.

Така че само можете да си вземете доматите. И не се нуждаят от къща, градина, пътуване до мястото, много време и усилия.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания