меню

Доматените сортове със снимки и описания 5.02.2017

Описание сортове домати "Батяня"

Ето за един такъв популярен домат днес и ние ще ви кажем. Домати "Батяня" - това е лидерът в прегледите, просто погледнете снимката. Добивът на тези домати е висок, вкусът е отличен, добре, всички останали прелести ще бъдат обсъдени по-нататък.

Общо описание

Съвременните хора са много заети. Не винаги е възможно да отидете в любимата ви къща, за да се погрижите за културите още веднъж, защото все повече и повече непретенциозни сортове стават популярни. Но това не означава, че те не трябва да произвеждат добра реколта. Но има ли такива домати, така че плодовете да бъдат поръсени по храстите, да, така че да са вкусни, в същото време те изискват малко внимание? Разбира се, благодарение на животновъдите.

И тук за домати "Батяня" днес не беше просто. Той съчетава всичко, което един летен жител може да желае, независимо дали е зает. В нашата страна се отглежда сорт с такова родно име, след което се вписва в регистъра. И неговите развъдчици го изведоха от Сибир, което му дава голямо предимство, защото храстите могат да растат дори и в суровия климат. Летни обитатели просто обожават този сорт, ревюта за него се намират на различни форми, в списания за градината и зеленчуковата градина. И така, какво е "добро"? Прочетете.

Вижте също: Сортове домати за оранжерия, устойчиви на фитофтора

Зъб "Домат": Характеристики и описание на сорта

 • Доматите се отглеждат в оранжерията и на открито. Сортът е перфектно адаптиран дори за студено и кратко лято.
 • Доматът не изисква специално внимание, сложни методи на селскостопанска техника също не са необходими.
 • Неопределени храсти. Височината им може да надвишава повече от два метра. Затова е необходимо предварително да се направи подкрепа. Ако за някои това е минус, тогава, когато съберете първата реколта, незабавно забравете за тези проблеми.
 • Между другото, за жътвата - тя е висока. Един храст може да произведе приблизително 7 кг плодове. С квадратен метър, ако растат три храсти, можете да съберете до 20 кг домати. Това е много добра възвръщаемост.
 • Сортът не само е плодоносен, но и образува плодове с тегло до половин килограм. Ако сортът се отглежда в оранжерия, масата на доматите може да достигне повече от 600 грама.
 • Вкусът на доматите е приятен, ароматът е домат. Можете да използвате плодовете за прясна храна, да правите различни салати, сокове, пасти, сосове.
 • Бушът е по-добре да се оформи, след това ще даде още по-голям добив. Оптимално оставете 1-2 стъбла.
 • Още един голям плюс на една степен в ранните му срокове. В рамките на 90-100 дни ще можете да видите вкусни, големи плодове на вашата маса. Доматите узряват равномерно, докато прибирането на реколтата е възможно за дълго време.
 • Доматено непретенциозно към почвата.
 • Плодовете са перфектно съхранявани, лесни за транспортиране, не се напукват, което прави печелившото отглеждане за продажба.
 • Устойчив сорт не само на студ, но и на заболявания. Коварните фитофторни храсти и плодове не са поразителни.
 • Формата на доматите прилича на сърце.

Ето един такъв прекрасен домат от сорта „Батяна”, че характеристиката ни е ясно демонстрирана. Сега е необходимо да се каже за култивирането, въпреки че няма нищо сложно.

Вижте също: Домати "Мазарини" с снимки

Агротехника расте

Културите започват в края на февруари и продължават през март. Този сорт обича добре дренирана почва, така че веднага се грижи за наличието на пясък или друг дренаж. Много добър за засаждане на разсад в почвата, която преди това е била използвана на мястото за отглеждане на зеленчуци или пъпеши. Пясъкът вече е добавен към него.Можете да отглеждате домати в торфящи таблетки или саксии. Към почвата се добавят и сложни торове или пепел.

Преди да закупите семена, обърнете внимание на информацията на опаковката. Някои производители поставят марка "Не туршия". Това означава, че компанията вече е направила всичко сама, ако няма такава марка, след това използвайте манганов разтвор за дезинфекция.

Културите се извършват под стъкло или филм до момента на издънки. Семената се потапят на дълбочина 1 см. След това се овлажняват със спрей. Когато разсадът се е издигнал, той се нуждае от поливане, слънцето. Гмурнете се във фаза 2-3 листа.

Преди да се прехвърлят на улицата, фиданките се втвърдяват за 14 дни чрез понижаване на температурата. Когато почвата на улицата се затопли до 16 градуса, разсадът се засажда. В кладенците преди засаждане добавете лъжица минерален тор. На 1 квадратен метър засадени не повече от три храсти. Веднага помислете за подкрепата. Докато растете, можете да добавяте торове като Agricola Forward или Effecton. Те компенсират липсата на елементи.

Вижте също: Поликарбонатни парникови сортове домати

Храсти се поливат, когато почвата изсъхне. Веднага привързани към пергола или пръчки, когато стеблото е нараснало, след това го оставете или добавете един доведен синс в горния синус, всички останали се отстраняват. Разбира се, след поливане парцелът се разхлабва, отстраняват се вредители.

Надяваме се в новия сезон да изберете този сорт. Повярвайте ми, определено няма да има разочарование в отглеждането му.

Видео преглед сортове домати "Батяня"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания