меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 5.12.2017

Сорт "Любящо сърце": какви са неговите предимства и недостатъци?

В преследване на най-много, е възможно да се помисли за домати.Любов сърцето е червено, прегледите са описание, снимка, добив, производителят е много окуражаващо, но какво правят фактите и мненията на тези, които вече са изпитали този домат, в градините си?

Официални данни

Домат "Любящо червено сърце", според онлайн магазина "Урал летен жител" - клас. Тъй като общата информация е много ограничена, досега можете да вярвате само в една дума. Сортът не е вписан в списъка на развъдните постижения. Може да има няколко причини за това: сортът е все още много млад, претърпява сортови тестове (отнема 2-3 години, за да направи това), има малки перспективи, засегнати са от болести за колко, вписването в регистъра е безсмислено. Коя от тези причини е подходяща за „Любящо червено сърце” все още не е ясна. Възможно е да минат 1-2 години и този сорт ще бъде добре познат на зеленчукопроизводителите от цялата страна, както и на „Бул сърцето”, на което Уралският колега се изпраща при сравняване на добивите.

"Урал лятото жител" е цяла серия от семена, които подготвени "Sortsemovosch" за рождения си ден (76 години - датата е уважаван). Тези семена бяха уникално подбрани и тествани при условия на рисково земеделие. Експертите качват само онези сортове и хибриди, които не издържат на най-добрите условия и представят земеделските производители в климата на Урал. Асортиментът от сортове и хибриди се актуализира постоянно, но информацията е доста оскъдна.
Описание на сорта

Вижте също: Домат "Батяня": описание на сорта, снимки, ревюта

Характеристики на сорта

При съставянето на характеристиките и описанието на сорта (точка по точка), животновъдите на компанията „Уралски летен жител” не посочват височината на растението, но прегледите на тези, които вече са успели да засадят, растат и се насладят на плодовете, казват, че централата:

 • неопределен, мощен, но не много висок;
 • дестинация за салати;
 • плодовете са големи и тежки;
 • консистенция на пулпата нежна, зърнеста, мека, месеста, с лек аромат;

достойнство

 • висок добив
 • балансът на органични киселини и захари се поддържа добре;
 • вкусът на доматите е добре изразен, наситен, плодът има приятен послевкус.
 • много плодове са вързани;
 • плодове, при всякакви метеорологични условия.

недостатъци

 • плодовете на следващата четка са по-малки и затова продължава до последното - постепенно, плитко;
 • в условията на кратко лято не всички зрели и трябва да бъдат почистени кафяво или зелено.

Характеристики на плода

Доматената кора е достатъчно гъста, за да ги предпази от неблагоприятни метеорологични условия. Плодовете, взети от храста, узряват и имат възможност да лежат известно време, без да губят органолептичните си свойства.

Указанията за използването на сорта показват, че сортът е доста подходящ за преработка в доматени продукти. И наистина, доматите са месести и имат отлична потна текстура, както и богат, червен цвят. Това ви позволява да излезете от тях сок, сос, и след готвене дори доматено пюре.

Отзиви за сорта казват, че „Любящото сърце е червено” в условията на неблагоприятно лято показа най-добрата реколта от всички засадени домати.

Интересен факт!

Що се отнася до формата, производителят на сорта го описва като сърцевидна, но тези, които вече са засадени, казват, че всички плодове са с различна форма. В същото време един храст носи плодове от кръгло-овално-сърцевидна до сърцевидна форма.

наш каталог на сортовете домати и тяхното описание със снимки

Удобства агротехника

Формирането му трябва да се извършва в една или две стъбла с задължително фиксиране на клоните на плодовете. Това се прави, защото първите плодове са доста тежки.

При маркиране на семената върху торбата се посочва датата на засяване - март, началото на април. Следователно, сортът принадлежи към ранните и производителят не застрахова, като предлага на своите клиенти по-ранна сеитба.

Производителите на сортове твърдят, че сортът произвежда 60% по-висок добив от Bull's Heart, много подобен домат. Такава вероятност е напълно възможна, защото "бикът" е определящ сорт, а "обичащ ..." е неопределен и тези сортове имат по-висок добив.

Важно е!

В условията на кратко лято и колебания в метеорологичните условия, като се оценяват предимствата и недостатъците, трябва да се отбележи, че трябва да се даде предимство на ранните сортове и “Loving Red Heart” е най-подходящият за това.

сеитба

Подготвяйки предварително резервоара със земята, не бързайте да сеете сухи семена, да ги накиснете. В чинийка поставете лист филтърна хартия, тоалетна хартия или салфетка, навлажнете с топла вода и нанесете семена от домати на върха. Опаковайте в найлонова торбичка и поставете на топло място, където температурата няма да бъде под 25 ° C. При тези условия, семената ще се превърнат за 2-3 дни. Такова събитие ще покаже кълняемост на семената и ще ускори разсад за 5-6 дни.

Запечатайте почвата във ваната и един по един, докато се подправяте със семена с клечка за зъби, поставете само тези, които показват признаци на живот, с разстояние 2 см един от друг. Покрийте културите с почва за 1,5-2 см. Изсипете топла вода от спрей бутилка, увийте я в найлонова торбичка и го изпратете обратно на топло място. След 4-5 дни ще се появят издънки.
Сега опаковката трябва да се отстрани, а температурата да се понижи, благодарение на което разсадът няма да се разтегне. Поставете саксията с разсад на най-лекия перваз.

фехтовка

Ideterminant домати желателно да растат с гмуркане. Това ще спомогне за увеличаване на капацитета на кореновата система, тъй като за получаване на високи добиви са необходими големи площи на абсорбция на хранителни вещества.

Гмуркаме се във фазата на два истински листа. За да направите това, внимателно издърпайте разсад, отстранете от земята и отрежете с нокът 1/3 от гръбначния стълб. По този начин, от корена, ние го превеждаме във влакнест корен.

Разсадът се засажда в чаши за еднократна употреба с капацитет най-малко 200 гр. В условията на Урал, трябва да сте подготвени за факта, че условията на открития терен не могат да им позволят да кацат своевременно и да извършват претоварване.

При бране, потопете разсад в земята върху много котиледонови листа, здраво натиснете и изсипете с топла вода. Особеност е, че чашата трябва да се напълни само за 2/3. Останалата част от кухината е необходима, за да се излее почвата, когато се извади. Това ще му позволи да расте кореновата система от стъблото.

Характеристики на отглеждане

Ако в процеса на отглеждане разсад се простират малко, няма големи проблеми в това, провеждане на неговото претоварване. За да направите това, вземете чаша с вместимост 0,5 литра, или изрежете дъното на бутилка за еднократна употреба и без пълнене с пръст, поставете там растение от домати, но след отстраняване на стъклото 0.5.

Ще има място от двете страни и отгоре, трябва да се напълни с прясна хранителна почва или чист компост.

Провеждайки такава техника, ще създадете условия за нормален растеж на кореновата система, а доматите могат да се образуват преди юни.

Някои опитни производители, провеждат специална ранна сеитба и след това извършват претоварване. По този начин, те успяват да засадят домати в открития терен вече с пъпки и дори напълно цъфтят.

Тази техника допринася за бързото производство на продукти от домати, а в условията на Урал е просто необходимост.

Преди засаждане на разсад от домати на открито място, той трябва да се изнесе на открито, за да се изветрят и втвърдяват.

Вижте също: Сибирска селекция ръчно изработени сортове домати

Кацане на открито

Препоръчително е да се засадят разсад в оранжерии на възраст 60-65 дни, но ако кореновата система е затворена (в отделни чаши), тогава възрастта на засаждане няма значение.

Извършва се също и слизане. Разстоянието между храстите трябва да се поддържа на 35 х 50 см. Такова кацане ще позволи на кореновата система да се развие достатъчно добре и да не се конкурира за вода и хранителни вещества.

Топ дресинг

Като се имат предвид особеностите на отглеждането на неопределени домати, трябва да се отбележи, че тези растения са много взискателни към хранителната стойност на почвата. Невъзможно е да се хранят висококачествени, големи и сладки домати на прясна земя.

Съвет!

Ако не сте ангажирани с първоначалната подготовка на мястото за домати, то торенето трябва да бъде редовно и навременно.

Първото хранене се извършва в рамките на 2-3 седмици след засаждането. За да направите това, разтворете 2 супени лъжици в кофа с вода. лъжици амониев нитрат или карбамид и се изсипват 0,5 литра под всеки храст.

Второто хранене е желателно органични торове и да прекарват 2-3 седмици след първата. За тази цел 1 кг краве или конски тор се разтварят в кофа с вода, за 0,5 кг пилешки тор и се наливат 0,5 л под всеки храст.

Ако първите превръзки са азотни, то за втория е необходимо да се добави 1 чаша пепел пещ, 0.5 ст. л. калиев сулфат и 1 супена лъжица. сулфосфат на лъжица. Това хранене ще позволи да се хранят пъпките и яйчниците и ще допринесе за по-доброто плододаване.

Следващото торене вече не е необходимо за прилагане на азотни торове и само суперфосфат и калиев сулфат са достатъчни.

Провеждане на своевременно сеитба, отглеждане правилно разсад и плодните форми, лесно можете да получите добра реколта от домати "Любящо сърце".

Видео: Най-добрите сортове домати в контекста на 2017 година

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания