меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 5.12.2017

Характеристики на хибрида Pink Paradise F1

Днес пазарът предлага голям брой хибридни сортове домати. Има, разбира се, голям недостиг, семената трябва да се купуват всяка година. Но можете, оставяйки място за хибриди, да експериментирате, изберете това, което расте добре във вашия район и притежава качествата, от които се нуждаете.

Предложеният хибрид Pink Paradise F1 е доста рядък опит за японските животновъди. Както повечето хибриди, растението съчетава най-добрите черти на известни сортове домати.

Обърнете внимание на доматите Pink Paradise F1 с неговите характеристики и описание на сорта.

Характеристики на сорта

 • Pink Paradise F1 Hybrid - предназначен за отглеждане в затворени и открити площи.
 • Растението е неопределено, т.е. с неограничена точка на растеж. В оранжерии достига височина от 2 м, средна зрялост.
 • Равномерното узряване на плодовете се появява след 110 - 120 дни след засяването на семената. Високодобивен сорт - до 4.5 кг на 1 кв.м.
 • Сравнявайки резултатите от отглеждането на домати на открито и защитено място, експериментаторите стигнаха до заключението, че засаждането в оранжерията е по-ефективно.
 • Бушът на растението е много мощен, гъсто листав, в оранжерията се изисква спътникови шевове, изтъняване и жартиери. Обикновено се образува в 1 - 2 стъбла. Когато се отглежда в открит терен, расте до 120см.

Доматите "Pink Paradise F1", според мненията, се различават от повечето домати с необичайния розов цвят на плода, ясно се вижда на снимката на храста.

Вижте също: Доматените сортове със снимки и описания

Описание на плодовете

 • По-голямата част от плодовете от 120 до 140 грама, най-големите плодове достигат 200 грама
 • Плодове с ярък розов цвят, имат много елегантен външен вид.
 • Месото е сочно, сладко.
 • Плодовата форма е изравнена, закръглена.
 • Доматът не е склонен към напукване.
 • Кожата е тънка, но въпреки това добре защитава плътната плът от увреждане.
 • Дълго се запазва представянето.
 • Добре поносим транспорт.

Доматите Pink Paradise F1 се използват както пресни - за приготвяне на салати, други зеленчукови ястия, така и за приготвяне на различни видове консервирани храни - кисели краставички, сокове, кетчупи, доматено пюре. Банките с ярко розови плодове домати имат много привлекателен външен вид.

Основните предимства на един хибрид

Повечето зеленчукови производители, които са тествали този сорт в техните площи, отбелязват следните положителни качества на растението:

 1. Висока доходност.
 2. Добро понасяне на температурните капки (с изключение на студове).
 3. Неустойчиви грижи.
 4. Отличен вкус на плода.
 5. Устойчивост на различни заболявания на доматите.

Липсата на разнообразие може да се дължи на необходимостта от внимателно изтъняване на храстите, тъй като при отглеждане в оранжерия растенията могат да засенчат и да се преобърнат.

Характеристики на домат "Розов рай F1"

Един от факторите, влияещи върху производството на успешен домат, е приготвянето на семенен материал. Обикновено семената се третират с розов разтвор на калиев перманганат и различни стимулиращи растежа.

Понастоящем семената на много компании, включително семената на доматите Pink Paradise F1, се продават готови за засаждане, след специално третиране. Фактът, че предварителното лечение обикновено се посочва върху опаковката със семена. Накисването на тези семена не е задължително.

Подготовка на почвата

Земята за засаждане се доставя предварително, обикновено през есента.

Не се препоръчва да се използва земята, върху която се отглеждат домати или картофи през лятото, за да се отглеждат разсад от домати.

Предпочита се смес от торф и торф с добавка на пепел. Ако използвате земята от градината, уверете се, че тя не е заразена с вредители.

Ако не сте сигурни в качеството на почвата, има два основни начина за нейната дезинфекция - замразяване и калциниране. Замразяването може да се извърши чрез поставяне на кутия със земята на улицата, а за печене е достатъчно да се използва фурната.

Подготвената почва трябва да е лека и хлабава. Не е позволено да се добавя в него невтвърден тор.

Вижте също: Доматени сортове за поликарбонатни оранжерии

Засяване на семена

Посевните семена започват в началото на март, така че към момента на засаждане на разсад в оранжерията, той е силен и има добра коренова система.

Подготвената почва в кутиите се овлажнява, изработват се плитки канали и семена се сеят на разстояние 15-20 мм един от друг.

Не се препоръчва семената да се покриват с дебел слой почва. Преди появата на разсад, за предпочитане е да се държат на топло място (22-25 градуса), покрито с филм или вестник.

младият растеж

Веднага след появата на първите издънки, разсадът на доматите се излага на най-яркото място, ако това не се направи, разсадът се разтяга, което е напълно нежелателно.

На първия етап на отглеждане на разсад е необходимо:

 • Да не се овлажнява прекомерно почвата, да се напоява много внимателно, тъй като леторастите могат да получат черен крак - гниене.
 • Поддържайте температурата в стаята.
 • С недостатъчна естествена светлина добавете изкуствени.

След появата на две истински листа:

 • Разсад гмуркане в торфени саксии или други контейнери, или седнали в по-големи кутии, оставяйки разстояние между растенията от 10 - 15 cm.
 • За да привикнат растенията към по-тежки условия, разсадът се втвърдява, като периодично се излага на оранжерии или затворени лоджии.

Торене разсад с минерални торове се извършва само 7-10 дни след трансплантацията.

Трансплантация в земята

С настъпването на стабилна топлина, разсадът се засажда в парник на постоянно място, тъй като доматите на Pink Paradise F1 се оказаха най-добрият начин да бъдат оранжерийни растения.

Въпреки това, опитайте се да експериментирате - оставете част от разсад за засаждане на открито. Може би ще намерите начин да подобрите добива на хибрида със собствените си специални агро-практики?

Преди да засадите растенията в оранжерията, обърнете внимание на следните точки:

 • Необходимо е да се подготви земята в оранжерията през есента - за производството на варовик, е препоръчително да се засадят зелен тор.
 • Място за разсад само след други култури (ако е възможно).
 • Разстоянието между растенията трябва да бъде най-малко 50 cm.
 • При приготвянето на ямките се нанасят компост и минерални торове. Не използвайте при приготвянето на земята за доматите пресни или неремонтирани оборски тор.

поливане

Грижа за растенията в оранжерията включва обичайните процедури - поливане и плевене. Поливането през топлия сезон се извършва 1 - 2 пъти седмично.

Поливането на домати в оранжерията е желателно да се произвежда в корена. Доматите предпочитат висока влажност на почвата и ниска влажност на въздуха.

В слънчевите дни влагата в растенията може да причини изгаряния, които след това се появяват като жълти петна по листата.

За да се постигне ниска влажност на въздуха, е препоръчително оранжерията да се съхранява при проветряване през топлото време на деня.

Друг начин за поддържане на висока влажност на почвата и ниска влажност на въздуха е мулчиране на почвата.Мулчирането предпазва почвата от изсъхване и прави невъзможно растежа на плевелите.

Вижте също: Домат "Мазарин F1": ревюта, снимки, реколта, характеристики и ревюта

Топ дресинг

В процеса на растителност, растенията се нуждаят от торене с минерални торове 3-4 пъти през целия вегетационен период, а в периода на получаване на зелена маса, торенето е задължително със зелен тор (ферментирала билкова инфузия, която се влива в продължение на 7-10 дни).

Препоръчително е да се извърши топ превръзка само след поливане!

Добри грижи, торене, поливане, разхлабване на почвата създават благоприятни условия за растеж на хибрид.

За да се оформи правилно растение, не съжалявай за доведените деца - отрежете всичко ненужно, образувайте не повече от 2 стъбла.

Удебеляване на засаждане няма да даде увеличение на добива, но само ще го намали поради засенчване растения, в допълнение, удебелени засаждане често е причина за различни заболявания.

Доматено "Pink Paradise F1" - много продуктивно растение, всяка четка носи 5 - 6 плода. Ето защо, не забравяйте за пергола или всяка друга подкрепа, към която можете да направите жартиера на стъблото или плодовите четки.

При прохладно време, за да се осигури зрелостта на по-голямата част от плодовете, притиснете върха на стъблото и премахнете излишните цветя и малки плодове.

Болести и вредители

Въпреки факта, че растението е резистентно към много гъбични заболявания, то все още се нуждае от известна защита. Когато се появи заплаха от късна филе, препоръчително е да се обработват доматите с фитоспорин или друг биологичен продукт.

Вредителите също не избягват доматите. В оранжерията можете да намерите плужеци, а в периода, когато картофите все още не са се увеличили, и колорадския бръмбар.

Тъй като нахлуването на вредители обикновено не е широко разпространено, повечето градинари механично успяват да ги контролират - те се почистват ръчно.

Pink Paradise F1 Hybrid е все още много млад - той е отглеждан от японските животновъди през 2009 година. Оттогава, благодарение на своя вкус, простота и производителност, той е намерил много почитатели, както у нас, така и в чужбина. През 2011 г. на семинара на зеленчукопроизводителите хибридът бе официално отбелязан като един от най-добрите розови сортове.

Видео преглед на вида Paradise F1 от доматен сорт

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания