меню

Доматените сортове със снимки и описания 23.01.2018

Домат "Бренди Пинк": подробно за неговите предимства и недостатъци

Доматено "Бренди Пинк" характеристика и описание на сорта, добив, мнения не са недвусмислени. Виновниците, които печатат информация за торбички, леко придават красота на плодовете и добиват цялото растение. Земеделските производители, които разчитат на връщане, имат отрицателно мнение за сорта като цяло и, между другото, трябва да бъдат разрешени.

Обща информация

Заявление за включване в регистъра на развъдните постижения е подадено от Агрофирма Поиск, Московска област, Русия през 2013 г. След като са преминали две години изпитвания, през 2015 г. сортът е вписан в регистъра под номер 8653771.

„Бренди Роза” се препоръчва за отглеждане във всички климатични райони на Руската федерация за отглеждане в домашни приюти за частни ферми.

Характеристика и описание

Билкова вегетативна форма индетерминантния тип. Растението е високо, може да достигне височина 150-160 см. Този показател не е много подходящ за зеленчукопроизводителите, тъй като горната част на оранжерията остава неизползвана, което от своя страна влияе на възвръщаемостта на инвестициите и рентабилността на такива скъпи структури.

В допълнение, прегледите на зеленчукопроизводителите показват, че един добър, голям, продаваем сорт доматен дава само на долните и средните съцветия, и колкото по-висок, толкова по-малък става.

Разнообразието е средно време, дестинация за салата и това е още един минус. Факт е, че по време на зреенето „Бренди Роза“, салата домати, ранни и вкусни, вече опитни зеленчуци са опитали, а те все още са в разгара на сезона на растеж, а получаването на следващата маруля изглежда е прекомерно.

Листната плоча от домати е малка, зелена, без интензивност на цвета. Домати с артикулации. Съцветието е просто, а не китката. Плодове залепване на всяка четка 3-4.

Плодът

Най-големите домати в диапазона от 100-150 г. Формата е плоска кръгла с добре изразена ластик. Зеленчукопроизводителите посочват, че ребрата на първите, най-ниските домати е по-интензивна от плодовете, които узряват на горните съцветия на растителните издънки.

Вижте също: Характеристики на хибрида Pink Paradise F1

Незрели зелени домати със място на стъблото. Тъй като зеленината узрява, плодът става розов. Доматът цвят не може да се нарече интензивен и еднакъв, леко бледо.

Гъстотата на доматите е средна, въпреки че има прегледи на зеленчукопроизводителите, че тя е мека и не отговаря на посочените характеристики. Гнезди в домат 6 и повече, те са пълни с пулп и семена. При срязване няма изтичане на сок.

За да опитате доматите се сервират с "отличен" рейтинг. Наистина няма лош вкус. Нежна гъвкава пулпа с лека киселинност. Комбинацията от захари и органични киселини е добре балансирана и ароматът на домат е достатъчно приятен.

продуктивност

Заявеният добив от 6.6 кг на квадратен метър. Разбира се, за нововъведенията за развъждане, особено за парникови домати, това е неприемливо малко.

Пазарът е изпълнен с отлични високодоходни домати, което ще осигури висока рентабилност на оранжерията, така че този показател се счита за недостатък на този сорт.

Търгуемост и Лежкост

На тази основа сортът също не отговаря на стандарта. Като се има предвид, че узряването на плодовете не се извършва в хармония, те са с различни размери, въпреки че вече са достигнали търговска зрялост, не е възможно да се прибере голяма реколта през нощта.

Степента на стабилност също не е голяма. След прибиране на реколтата, тя скоро започва да се омекотява и вече не е подходяща дори за приготвяне на салати.

Излишните продукти могат да се използват добре за приготвянето на доматени продукти, сосове, кетчупи, доматен сок. Въпреки това, като се има предвид, че доматът е бледоцветен, продуктите изискват добавянето на червени сортове, в противен случай тези продукти от домати няма да имат представяне.

Болест и устойчивост на вредители

Регистърът на сортовете осигурява сорт със законово резистентност към вируса на тютюневата мозайка. Отношението на сорта към други болести мълчи. Въпреки това, опитни производители, които от година на година отглеждат домати в оранжерии, твърдят, че при отглеждането на Brandy Rose не може да се откаже от превантивни лечения с фунгициди.

Вижте също: Домати с нисък добив

Вредителите нямат желание да атакуват този сорт повече от всички останали.

Силни и слаби страни

За съжаление, прегледи на зеленчуци, които вече са засадени различни от този домат в оранжерии не са в негова полза. Говорейки за домати, повече спрете на недостатъците, отколкото по същество.

Предимства:

  • Добър вкус

недостатъци:

  • нисък добив;
  • ниска плътност на текстурата;
  • нисък добив на продукт;
  • не пълнота на оранжерията.

Характеристики на растящите сортове

Високо растение, което има плод от 100 грама или повече, изисква образуване и жартиери.

Най-доброто управление на брендитовата розова култура беше избрано от зеленчукопроизводителите в 2-3 издънки. Въпреки това, в този случай е необходимо да се регулира плътността на кацането и да не се сгъстява.

Разсад се засяват на разсад в началото на март. В състоянието на две истински листа, разсадът се прибавя към чаши за еднократна употреба с капацитет 200-250 г. Ако за засаждане се използва универсална посадъчна почва, тогава по време на растежния период не се извършват допълнителни хранения.

Добре развитата, дълбока коренова система е много важна за доматите. За да я отглеждате с оптимална производителност, трябва да прехвърлите разсад до по-голям капацитет. Това събитие се провежда, когато корените са напълно овладели земята стая.

Вижте също: Сорт "Любящо сърце": какви са неговите предимства и недостатъци?

Ако разсадът се извади, тогава трансплантацията се извършва докато лежи, което е още по-желателно, тъй като областта на кореновото хранене се увеличава.

Веднага след засаждането е необходимо да се започне жартиера и образуването на растението. Момчетата се отстраняват, когато достигнат 3-4 см. Особеността на сорта е, че като се извадят 2-3-кратните момчета, техният растеж се забавя, а след това напълно спира.

При избора на сорт за отглеждане в оранжерии и оранжерии е по-добре да се отдава предпочитание не само на розоносната и вкусна, но и на свръхпродуктивен сорт или хибрид. За да може оранжерията да отглежда рентабилни продукти, е необходимо стриктно да се спазват агротехническите инструкции, да се поддържа водния баланс и храненето, както и фуражите.

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания