меню

Доматените сортове със снимки и описания 26.04.2017

Как да отгледате домати с чудо?

Можете да засадите домати на балкона си, например, "Балкон чудо домати". Отглеждане на жилище през зимата на зеленчукови култури вече не е странна новост. Краставици, чушки, домати, можете да расте, както и вътрешни цветя. Ако сте нов в този бизнес, тази статия е за вас. Ще ви разкажем как да приберете реколтата на прозореца си, като използвате примера на „The Mirror Mirror“, защото сортът тук има значителна стойност. Но първо, нека се запознаем с характеристиките на този домат и защо му се дава такова име.

Характеристики и описание на сорта „Балконско чудо“ домат

Този сорт има много положителни аспекти - той е непретенциозен и лекотата на отглеждането му в оранжерии, където не всеки домат ще даде плод. Говорим за перваза на прозореца или балкон. Вътрешното пространство и пространството, особено ако няма достатъчно място в него, добра осветеност, рядко ще ви накарат да се хвалите със съседите си с домати от перваза на прозореца. Едно от сортовете изисква опрашване, а другото от слънчевата страна, третото е наличието на насекоми, а доматите често са болни в такива условия. Въпреки че, изглежда, у дома - това не е на улицата, всичко е защитено, но това е грешка.

Вижте също: Домати "Мазарини" с снимки

Ето защо е наложително да изберете правилния клас, и затова решихме да говорим за това как да растат точно доматите на балконското чудо на перваза на прозореца. Освен това ще разберете защо.

 • Нискорастящи храсти - 50-60 см, което е удобно, защото само в редки случаи се изисква жартиера. Това спестява място, време.
 • Сортът много добре толерира лошото осветление. Но все пак е по-добре да не поставяме този елемент в процеса на отглеждане.
 • Определящо растение.
 • Не е хибрид, което означава, че можете да събирате семената след прибиране на реколтата и да сеете за следващата година.
 • Третира сортовете с ранни срокове на узряване. Вие ще получите първите си плодове от домати Балкон Чудо по време на отглеждане на перваза на прозореца за около 85-90 дни.
 • Толерира много добре температурните колебания.
 • Късното избухване е гръмотевичната буря на повечето домати и стрес за летовниците, този сорт не е ужасен.
 • Подходящ за отглеждане в цялата страна и не само поради неговите характеристики. Сортът изисква минимум три часа осветление - всеки градинар във всеки климат може да осигури такива условия.
 • Тя не изисква скосяване - отново, спестявайки време и усилия.
 • Германските животновъди създадоха „чудо”.
 • Теглото на плода - 65-80 грама. Благодарение на компактността си и гъстата червена кожа, тя е чудесна за консервиране като цяло.
 • Вкусът е отличен, ароматът е приятен.
 • Непретенциозни към условията на почвата. Дори новак в градината може лесно да отглежда реколта.
 • Доматите узряват на светлина.
 • Домат произвежда реколта на всеки 85-90 дни, а един храст произвежда 2-3 кг плодове. Това са много високи темпове.

Сега разбирате, че сортът е наистина прекрасен и заслужава своето име. Заслужава да се отбележи, че можете да отглеждате култури на перваза на прозореца, в оранжерия, в оранжерии, а отглеждането на открито също се практикува за домати „Балконско чудо“, но това е доста рядък вариант. Освен това, за улицата има много други разновидности. Същото днес ще ви изненада най-добре у дома.

За информация!

Днес практиката на замразяване на зеленчуци и плодове във фризера стана популярна. Много е удобно за един съвременен човек да спести време. Така че не всеки домат е подходящ за замразяване, но „чудо с балкон“ е перфектно. Друг плюс.

Така че, със сигурност вече се интересувате от домати, има само въпроси, какво и как, и кога да направите. Винаги ви казваме за това и днес няма да има изключение. Прочетете повече за отглеждането на домати "Балкон чудо".

Вижте също:Сортове домати със снимки и описания

Как да растат култури на вашия прозорец?

Първо, нека поговорим за времето. Тук можете да изберете всяко удобно за вас време - да отглеждате реколта до началото на пролетта или до есента. Няма смисъл да расте през лятото, защото пазарът е пълен с продукти, които са много по-достойни по качество от продаваните през зимата и ранната пролет. Така че, ако искате да ядете домати през март, тогава засадете разсад през декември или януари. Ако имате нужда от плодове до есента, тогава можете да започнете засаждане през август.

Съвет!

Домати "Балкон чудо", растящи у дома, както и всички други сортове, следвайте прости съвети. Всичко е по-успешно, ако агротехнологията се провежда според лунния календар, който е нов всяка година. Вие ще осигурите успех в градинарството по много начини.

Така че, можете да започнете засаждане веднага в саксии от торф и в хранителна почва. След това просто ги прехвърляте на контейнера на постоянно място. Някой веднага поставя семена в саксии, които ще стоят на прозореца. Но това не винаги е удобно, защото не всички издънки могат да се издигнат, а да се губи земята върху големи контейнери напразно също е скъпо.

За разсад по-добре покълване, първо обработване на семената в разтвор на манган, а след това преди засаждане, поставени в "Appin" или "Kornevin". Това са много популярни стимулатори на растежа. След това подготвяте почвата. Тук можете веднага да си купите готови почви и да ги излеете само в контейнера, можете да го смесите с копка земя. Има и друга рецепта - вземете в половината от хумус, проста земя, се изсипва в чаша пепел, 8 грама карбамид, 40 грама на поташ тор и суперфосфат.

Културите се произвеждат на дълбочина 1 см, след което се овлажняват и затварят с филм. Най-важното нещо в въпроса за домати "Балкон чудо" и как да го отглеждате, каза. Сега имате нужда от светлина и топлина. Посадъчен материал поникват и в добра почва бързо ще започне да се развива. За да предотвратите инфекция от гниене или други заболявания, никога не изливайте вашите саксии. Възможно е предотвратяването на пепелта в земята.

Важно е!

Този сорт е непретенциозен, но не обича проекти.

За да поддържат храстите прави, те се поддържат например от дървени стълби. Също така е добре да имате чаша вода на перваза на прозореца, за да имате влажен въздух. Но поливането трябва да бъде умерено. Храсти ще се опрашват, това не е ваша грижа. Но ако листата изглеждат малко скучни през деня, но добре през нощта, това също няма да ви безпокои. Всичко върви както трябва.

Що се отнася до торовете, те са най-необходими, когато се образуват яйчниците, а културата узрява. Можете да си купите сухи пилешки тор, да го използвате според инструкциите. Можете да приложите отново „Epin“. Опитните градинари препоръчват Цитовит. Суперфосфатът може да се разреди в един литър вода - 5 грама и един грам калий и урея. Това хранене също е от значение. И сега вече знаете всичко за Балкон Чудото Домат и неговото отглеждане от семена на перваза на прозореца.

Получаването на чиста и здравословна реколта не е мит, а реалност. Не забравяйте за лунния календар и някои тънкости и ще успеете.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания