меню

Доматените сортове със снимки и описания 8.05.2017

Червен принц от домати: характеристики и описание

Това е доматът "Черният принц", неговото описание на сорта и прегледите ще бъдат описани по-долу. Това е уникален домат, както вече можете да видите от снимките. Той има необичаен цвят, много вкусен и ароматен. Лесно е да растете на сайта, а изненадата на вашите съседи няма да има граници. Така че нека отидем по-подробно.

Общо описание

Доматът "Черният принц" заслужава своето име. Първоначално е бил отглеждан от китайски селекционери, а у нас доматите са били вписани в регистъра през 2000 година. Както виждате, сортът не е нов, но популярността му нараства от година на година. Ако не сте засадили този домат, тогава ви съветваме да опитате, защото прегледите на градинарите са много положителни и вашата маса ще стане уникална с такива плодове. Заслужава да се отбележи факта, че "Черно принц" в оранжерии, направени от филм или поликарбонат може да се отглежда във всички региони на Русия.

Също така не бива да бъркате различни домати, тъй като хибридите вече са създадени на базата на този сорт, както е отбелязано с маркировката F1. Това са подобни домати, но не забравяйте, че семената на доматите „Черният принц” на хибридните видове не могат да ви дадат реколта за следващата година със същите показатели както през този сезон.

Плодовете имат сладки нотки, те са много подходящи за хранене на пресни и хранещи се деца. Също така домакините гордо украсяват своите ястия с такива тъмни домати. Има и други предимства на това разнообразие, които ще опишем по-долу. Също така ще се запознаете със селскостопанската техника, която ще даде възможност да се вземат предвид всички нюанси и да се получи голяма реколта без проблеми.

За информация!

Този сорт има най-доброто покълване на семената, когато са лежали повече от година. Ето защо, имайте това предвид, когато купувате и продължавате да съхранявате.

Домат "Черният принц". Характеристика и описание

 • Отнася се за неопределени видове. Няма точка на окончателен растеж на стъблото.
 • Височината на ствола може да достигне до два метра, но по-често доматите нарастват с 150-160 cm.
 • Ако сте прищипели основното стебло по време на образуването на културата, плодовете ще бъдат по-големи и ще узреят по-бързо.
 • Храстите не са стандартни.
 • Една четка образува по 6-8 плода.
 • В ствола има четина, листата са малки, цветът им е светло зелен.
 • Изисква поддържане на стъбло и образуване.
 • Този домат има много добре развита коренова система, така че при засаждането трябва да се има предвид, че минималното разстояние трябва да бъде най-малко 60 см между храстите.
 • Ако по време на цъфтежа се отстранят няколко цветя, доматите ще имат по-голяма тежест.
 • Той има средно време на зреене. Ще получите първите си плодове - Черния принц, приблизително 115 дни след засяването.
 • Доматът има устойчивост към болести, но не и на всички. Следователно обработката е важна.
 • Може да се отглежда в оранжерията и на улицата.
 • Плодовете нямат същия размер и пропорции. Те са леко сплескани, има ребра, теглото може да варира от 100 грама до половин килограм и повече.
 • Цветът на кожата по време на узряването се променя от зелен на бургундски или пурпурен. Заслужава да се отбележи, че пулпа вътре е тъмен и много сочен. Кожата е плътна.
 • Плодовете нямат киселост, семената в тях са средно.
 • Минусът на сорта е, че плодовете не се съхраняват дълго време и следователно не могат да бъдат транспортирани на дълги разстояния. Това означава, че отглеждането на Черния принц за продажба е доста проблематично.
 • Десерт, подходящ за деца. По време на обработката не губи положителните си свойства. Подходящ за консервиране и хранене в прясно състояние. Но тук сокът поради големия процент сухи вещества не е необходимо да се прави.
 • Високодобиващ сорт - до 7 kg или повече на квадратен метър.

Сега знаете колко предимства има Черният принц и почти няма минуси. За да растат домати, трябва да знаете някои от характеристиките. Ще говорим за тях по-нататък.

Аграрна техника. Черен принц Домат

Не винаги е лесно да се купуват семена от този домат, защото те не са във всеки магазин и бързо се разбират. Можете да ги поръчате онлайн. Не забравяйте, че кълняемостта е по-добра за тези, които вече бяха събрани преди повече от година. Между другото, за кълняемостта - този домат има дълго време, така че ако вашите разсад не покълнат след 10 дни, не се паникьосвайте.

Този домат е самоопрашван, не се нуждае от съседи домати. Разстоянието между различните сортове в района трябва да бъде поне два метра, в противен случай „Черният принц” ще загуби качеството си. Сеитбата започва в средата на март, и не забравяйте да заплени семена, за това се вземе разтвор на манган. Също така е добре семената да се обработват във всеки промотор на растежа. Това се прави 10-14 дни преди кацане. Уверете се, че сте делили почвата. Можете да използвате вряща вода, можете да излеете пепел, а някои градинари дори използват микровълнова печка.

Култури, произведени на дълбочина от два сантиметра под филма. Разбира се, почвата се овлажнява. Можете да закупите земя във всеки магазин или да направите своя собствена градина, хумус, пясък и суперфосфат. Можете да излеете няколко лъжици пепел. Във фазата на 3-4 листа се получава пикап. За оптимално развитие на разсад от домати "Черният принц" се нуждае от температура от 23-25 ​​градуса. Трансфер до постоянно място ще бъде в средата на май или началото на юни.

Не забравяйте да запомните, че трябва да направите подкрепа предварително, и да запържете земята и на сайта. След доматите и картофите, както и след патладжаните, не засаждайте този сорт. Най-добър след лук и билки. Изсипете вряща вода в кладенците преди засаждане, след което нанесете сложен тор. Поливането е по-добре да се извършва в основата, докато приемате топла вода. Тя трябва да бъде редовен, след което е необходимо да се разхлаби почвата, можете да мулч на храстите. Торове се прилагат често - веднъж на 10 дни. Подхранването с калий, фосфор и, разбира се, органично вещество - оборски тор, урея и пилешки тор са най-добри. Можете да образувате ствол в 1-2 стъбла.

Съвет!

За предотвратяване на заболявания в сортовете домати "Черният принц", можете да използвате пръскане на меден сулфат - 10 грама на кофа вода. Това ще предпази от бич и зацапване. От мозайка можете да използвате същия калиев перманганат.

Така можете да отглеждате този уникален домат на сайта си. Той ще зарадва вас и вашето семейство, ще ви изненада съседите.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания