меню

Доматените сортове със снимки и описания 8.05.2017

Описание на разнообразието от домати "Златни куполи"

домати златни куполи разнообразие описание снимка ревюта

В нашите статии се запознавате с различни домати и техните описания, разбира се, говорим за агротехника. Днес темата е жълти домати, чието име е "Златни куполи". Доматите, описанието и снимките, които ще видите в тази статия, са много популярни сред градинарите, имат своите плюсове и минуси, четат за всичко по-нататък.

Общо описание

Този сорт се отглежда в новия век от сибирските развъдчици. Известни са с добрите си домати. Храстите не са много високи, не са хибридни. Можете да събирате семена всяка година и да ги използвате за следващия сезон на летни насаждения. Домат "Златни куполи" градинари обичат големите, сочни, много вкусни плодове. Да, и доходът не може да не се радва, което ще научите по-нататък.

Доматите могат да растат в оранжерията и на улицата. В първия случай храстите ще бъдат по-високи - до 1,5 метра, реколтата е по-голяма, но на открито няма да останете разочаровани от резултатите. Местните жители често казват, че „Златните куполи” имат само заслуги и недостатъци, така че от година на година отглеждат домати. И ще разберете защо.

Вижте също: Домат "Мазарин": характеристики и описание на сорта

Доматен сорт "Златни куполи". описание

 • Определителен изглед. Височината може да бъде от 80 до 150 cm.
 • Не стандартно качество.
 • Високодобив - един квадратен метър засаждане може да произвежда до 13 или повече килограма плодове.
 • Има отлична устойчивост на основни заболявания на доматите.
 • Третира видовете със средни срокове на зреене. Ще получавате жълти плодове около 110-116 дни след засяването.
 • Доматите "Златни куполи" са много вкусни, сочни, ароматни. Много хора предпочитат жълтите и оранжевите сортове домати, тъй като те често имат повече хранителни вещества в състава си, отколкото червените растителни екземпляри.
 • Доматите са месести, има леко оребрени, леко сплескани.
 • Добивът е 76%.
 • Цветът на кожата е жълт или оранжев. Теглото на доматите може да достигне до 800 грама. Средно плодовете са 200-400 грама. Големите домати не са подходящи за консервиране като цяло, но са чудесни в свежи салати, сокове, сосове. Ястията винаги изглеждат по-апетитни и естетични.
 • След узряване, доматите се консумират най-добре веднага, тъй като те могат да се съхраняват много дълго време, което все още може да се отдаде на минус сортове. Но при домакините те не са остарели поради факта, че реколтата е много вкусна и ароматна.
 • Подходящ за отглеждане във всички региони на Русия.
 • Има среден брой семена в плода, има само четири камери.

Това е домати "Златни куполи" и описание на сорта. Снимки и ревюта могат да кажат много, но все пак всеки летен жител, особено начинаещ, се притеснява дали може да отглежда този конкретен домат. За това ви пишем за метода на култивиране и прочетете за него по-нататък.

Вижте също: Домати "Интуиция" ревюта, снимки, доходност

Домат "Агротехника" "Златни куполи"

Културите започват два месеца преди прехвърлянето към открития терен, във всеки регион времето е различно. Винаги можете да погледнете датите в лунния календар, който е помощник за лятния жител. Доматите са устойчиви на болести, поради което предварителното лечение ще се състои само в потапяне на семената в стимулатор на растежа. Това ще е достатъчно.

Културата, която сеете на дълбочина 2 см, под филма. Овлажнява земята и се поставя в стая, където 23-25 ​​градуса. Почвата може да се купи в магазина. Разсад гмуркане, когато те имат 3-4 листа в отделни саксии, по-добре е да се вземат тези, които могат да бъдат незабавно поставени в земята.Доматите се отразяват много добре на сложни минерални фуражи, така че можете да ги депозирате веднъж, докато разсадът е у дома и 3-4 пъти на постоянно място.

Не забравяйте, че винаги големите плодове и високите сортове изискват надеждна поддръжка. Тук ще трябва да се образуват разсад в 1-2 стъбла. Засаждане на улицата или в оранжерията трябва да бъде на разстояние не по-малко от 40 см, а предшествениците са важни - растителни разсад след зеле, зеленина, билки, краставици. Добавете суперфосфат към кладенеца.

Вижте също: Домат "Краснобай": характеристики и описание на сорта

Останалата част от традиционните и прости грижи - поливане, разрохкване, премахване на плевелите. За да образувате две стъбла, оставете едно пасище по-горе. От вредители като се използват или традиционни методи, например инфузии върху плевели, подправки или закупени инсектициди. Не забравяйте, че лекарствата са по-добре да приемате тези, които не увреждат устойчивостта на културата.

Доста прости действия, които трябва да извършите с този сорт. В резултат на това получавате перфектните домати, сочни, ароматни и вкусни.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
домати златни куполи разнообразие описание снимка ревютадомати златни куполи разнообразие описание снимка ревюта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания