меню

Доматените сортове със снимки и описания 8.05.2017

Меден кафяв домат: характеристика и описание на сорта

Характеристика и описание на сорта на домати от мед

Днес темата е мед капка домат, мнения за него и снимка. Добивът на този домат, според производителите, е много висок. Но погледнете тези плодове, това е наистина като капка сладък нектар, който тече красиво и вкусно от клоните на високо стъбло. Разнообразието има много предимства и да се доберем до тях. Ще разкажем и за метода на култивиране.

Общо описание

Този домат може да се отглежда не само за реколтата, но и за декоративна декорация на вашия сайт. Доматите са високи лозя, които могат да достигнат повече от два метра. Изглеждат впечатляващи и в същото време покрити със слънчеви плодове. От руските животновъди е създадена капка мед. Той има много предимства, сред които има добър добив и устойчивост на болести.

Но вие ще трябва да карате с този домат, тъй като трябва предварително да направите силни опори, не забравяйте доведен син. Сортът е подходящ за отглеждане в парникови условия, но ако сте обитател на топли райони с дълъг летен период, можете лесно да засадите този домат на улицата. Но за умерен климат, доматът не е подходящ, защото в открития терен няма време да образува яйчници и плодове.

Вижте също: Домат "Chio-chio-san" ревюта, снимки, кой е засадил?

Домат "Медена капка". Характеристики и описание на сорта

 • Неопределен изглед. Не е стандартно растение. Височина над 2 метра.
 • Средно ранно узряване в оранжерии.
 • Силно резистентен домат за вирусни и гъбични заболявания.
 • Има впечатляващи, големи листа. Те са нещо като картоф.
 • Разнообразие от плодове до есента.
 • Доматите имат жълт, богат цвят. Те са много вкусни и ароматни, за които те се оценяват от жителите на лятото.
 • Този домат образува реколтата в клъстери, където се събират 10-15 домати. Плодовете са малки, което е удобно за цялото консервиране.
 • Друг голям плюс на медната капка “Медена капка” е отличната кълняемост на семената. Можете да получите разсад от 95-98% от семената. В същото време, можете да отглеждате култури за следващия сезон от семената, които са били събрани предварително от вашата собствена реколта.
 • Сортът е с универсална маса за маса - вкусна е прясна, прави ароматични и апетитни салати. И, разбира се, външният вид на свареното ястие ще бъде атрактивен поради малките богати жълти домати. Има сладки нотки на вкус, които приличат на вкуса на меда, те са сочни, което не винаги е така при сортовете с малки плодове.
 • Теглото на доматите е 10-20 грама, понякога може да бъде 30 грама от теглото на културата. Формата на плода е с крушовидна форма.
 • Семената в доматите са средни.
 • Доматите съдържат много захари, поради което са подходящи за хранене на деца.
 • Плодовете са устойчиви, затова те могат да се транспортират добре и поради високата доходност, рентабилен сорт за продажба.

Съвет!

Според прегледите на домакините, консервирани жълти малки плодове са най-добри с червени сортове с малки домати. Така че, банките изглеждат много красиви, а комбинацията от вкусове е перфектна.

Така научихме за характеристиките на доматите „Медена капка” и можем да заключим, че този сорт е достоен да бъде в нашите градински легла. Разбира се, за да я отглеждате, трябва да знаете някои от нюансите и, най-общо, селскостопанските техники. Информацията също е полезна за тези, които ще купуват разсад, но той знае малко за сортовете. Сега можете спокойно да изберете този домат, ако имате парник на парцела.По традиция, ние винаги ви казваме всичко, което може да знаете за този или онзи домат. Нека да видим как да отглеждаме “Honey Drop” в оранжерията.

Вижте също: Домат "Ракета" ревюта, снимки, доходност

Аграрна техника. Меден пускане на домати

По-добре е културите да започнат през първото десетилетие на март. Датите всяка година ще бъдат различни, ако погледнете лунния календар и е просто необходимо да го погледнете. Семената от този сорт могат да бъдат закупени дори с експозиция от две до три години, и те все още ще имат максимална способност за покълване, разбира се, ако производителят е бил добросъвестен. Можете също така да използвате вашите семена, ако го имате.

Бъдете сигурни, че семената трябва да се задушат. За да направите това, вие насочвате слаб разтвор на калиев перманганат или можете да използвате водороден пероксид. Накисването се извършва за 15-20 минути, след което семената се измиват с топла вода и се сушат за 1-2 седмици преди засаждане. Сега трябва да подготвите добра земя. Можете просто да го купите в готовия състав, обикновено е оптимален и подходящ за зеленчукови култури до максимум, но можете да направите такава почва - те бързат по земята от зеленчуковата градина, с вермикулит и хумус. Уверете се, че сте разляли вряща вода преди сеитбата, за да го дезинфекцирате. Това също носи малко поташ тор и суперфосфат.

Семената се засяват в контейнер на дълбочина от един сантиметър, покрити с филм и след това се поставят при температура от 22-25 градуса. Когато се отглеждат разсад, те се гмуркат с 2-3 листа, те също редовно следят почвената влага - напояването трябва да бъде само топла и защитена вода. Преди прехвърляне в оранжерията, разсад се хранят 1-2 пъти със сложна подготовка.

Преди прехвърляне на постоянно място, което ще бъде около 1-2 десетилетие на май, разсадът се втвърдява за 2 седмици. По това време почвата се приготвя в оранжерия - изкопава се, залива се с вряща вода, също се мариноване и се обработва цялата оранжерия като цяло. Дупките се правят на разстояние 50 см един от друг и вече незабавно подготвят опората. Разстояние между редовете - 70 cm.

Вижте също: Домат "Верлиока": ревюта, снимки, доходност

След патладжан и черен пипер, този сорт е по-добре да не се засадят, а почвата се променя всяка година. В дупката се налива хумус и пясък. След прехвърляне в оранжерията, доматите не се хранят в продължение на две седмици. Вода на всеки 5-6 дни, не забравяйте да се разхлаби и въздух в стаята след. Този сорт се формира в 1-2 стъбла, т.е. чрез премахване на всички доведени деца, или като се остави един в горния синус. Да не се прехранва с азотни торове, тъй като зелените ще растат, а не плодовете. Когато доматите започнат да се образуват, е необходимо да се гарантира, че клоните не се счупват под тежестта на културата, поставят се навреме.

Съвет!

По време на бране, основният корен е по-добре да се прищипва. Така че вашите разсад ще се развиват по-добре в бъдеще.

Доплащанията се правят на всеки 14 дни. Най-добре е да се сменят органичните и комплексните минерални препарати. Органични - тор, пилешки тор, компост. В същото време, в наше време, естествените торове могат да бъдат закупени сухи в опаковка, а след това се разреждат съгласно инструкциите. Сега, като цяло, много алтернативни лекарства, които не развалят реколтата, ако говорим за своята екологичност. Калиевите торове имат най-добър ефект върху узряването на плодовете. Важно е да се отбележи, че храстите могат да навредят, ако има домати или култури, които са заразени наблизо. Ето защо, ние говорихме за факта, че семената на доматите "Мед капка" трябва да бъдат кисели преди засаждане, също така да следи за качеството на почвата, и е най-добре периодично да се пръска разсад в оранжерия с противогъбични биологични препарати. Много от тях се продават.

Съвет!

За да изплаши насекоми, разпръснете насажденията си с инфузия на жълтеница или черен пипер. Повечето вредители не харесват миризмата на плевели, билки, миришещи подправки.

Сега знаете всичко, от което се нуждаете по време на отглеждането на този сорт. Няма големи трудности, най-важното е да се знаят някои нюанси и да се погледне в графика на градинаря в лунния сеитбен календар.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика и описание на сорта на домати от медХарактеристика и описание на сорта на домати от мед

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания