меню

Доматените сортове със снимки и описания 16.05.2017

Характеристики и описание на сорта домати "Кемеровец"

Характеристика на кемеровци и описание на сорта

Разнообразието от домати "Кемерово", според ревюта, има само плюсове и минуси. И ако се запознаете по-нататък с характеристиката, тогава наистина се убедете в истинността на това мнение. Разнообразието не ви кара да прекарвате много време на легла от домати и със сигурност ще бъдете доволни от резултата. Така че, ако не сте закупили разсад за новия сезон, тогава ви съветваме да помислите за „Кемеровца“.

Общо описание

Този домат е създаден от животновъдите в Русия. Той принадлежи към известната и дългогодишна сибирска селекция. Сортът е адаптиран за сурови условия, може да расте както в оранжерията, така и на улицата. Според мненията, ако почвата във вашия район е плодородна, тогава един компактен храст може да произведе по 100 плода всяка. "Кемерово" е включен в Държавния регистър, има много положителни характеристики.

Ако търсите домати, при които не е необходимо да правите подпори, да се грижите за люпенето и да разберете какво е образуването на храст, то това разнообразие е точно това, от което имате нужда. Kemerovets няма да бъде неприятен, че е удоволствие да го отглеждат. С по-подробно описание на храстите и самите плодове, вие ще научите повече и ще ви разкажем и за това как да отглеждате домати от началния етап до реколтата.

Домат "Кемеровец". Характеристики и описание на сорта

 • Третира доматите с ранни срокове на узряване. След сеитба на семена за разсад и до получаване на първата реколта, тя ще отнеме около 100-105 дни.
 • Детерминиращи растения. Стандартни храсти, които имат компактни размери - до половин метър височина.
 • Поради малките храсти, Кемеровските домати не се нуждаят от много място на площадката.
 • В храстите не са много листни, цветът на листата е наситен зелен.
 • Подпори не се изискват, само за да се запазят клоните по време на изобилие плод.
 • Маскирането и оформянето не е необходимо.
 • Подходящ за отглеждане във всички региони на Русия и в страните от ОНД.
 • Лесно толерира всички неблагоприятни климатични условия.
 • Голям плюс на сорта Кемеровци е, че не е засегнат от фитофтората, която често унищожава значителна част от културата.
 • Летните обитатели оценяват оценката за своята непретенциозност и високо търговско качество на културата. Сортът дава добри добиви и може да се отглежда за продажба.
 • Доматите имат универсална маса - от тях се приготвят за зимата, ядат ги в свежи летни салати и просто без никакви добавки.
 • Плодовете могат да се транспортират на дълги разстояния. Кожата на доматите не се напуква, те се съхраняват добре.
 • Доматите имат форма, наподобяваща сърце, те са компактни по тегло - 60-100 грама всяка. Това позволява да се запазят цели консервирани домати.
 • Цветът на доматите - пурпурен.
 • Добивът на едно растение е повече от 5 кг. От квадрант метър, където можете да поставите до 8 храсти, можете да получите до 20 кг или повече плодове.

Тук е такъв домат "Кемерово", както вече разбрахте, прегледите са верни. Между другото, можете да видите снимката на добива в нашата статия. Смятаме, че толкова голям брой предимства пораждат интереса ви и би било полезно да прочетете за това как да отглеждате такъв домат.

Вижте също: Домати "Shuttle" ревюта със снимки

Аграрна техника. Домат "Кемеровец"

Всъщност съществуват различни видове култури, които имат много предимства и е удоволствие да ги отглеждат. А на “Кемеровци” се споменава сто процента. Този домат е ранен, поради което е възможно да се сеят семена през първата и втората декада на март.Така че по време на кацане в открит терен във вашия регион вече е преминала заплахата от замръзване. Някъде е началото на май, някъде е юни.

Можете да направите предварителна обработка, можете и да изключите този етап. Но, за да отбележим семената, например в циркон, бихме препоръчали в бъдеще храстите да имат още по-голям имунитет, да растат и да се развиват по-добре. Това е бързо и можете да закупите този наркотик навсякъде на бюджетна цена. След това се засадят в хранителни почви, които също се продават навсякъде. Ако искате да направите почвата си, след това вземете земята от градината, излейте я с вряща вода, претеглете или сложен минерален препарат, или хумус, пясък и пепел, или торф. Овлажнявайте културите и ги покривайте с фолио, издънките ще се появят на 7-10-ия ден. Вие премахвате филма, сега просто напоявате разсад, а когато има три листа, направете бране. На този етап направете минерална превръзка.

Сега разсадът ви се нуждае само от светлина, поливане, разхлабване, обръщане към слънцето, така че стъблата да не се огъват. Започнете да готвите почвата след около седмица. Можете да копаят земята с хумус или торф, можете да сложите лъжица суперфосфат в кладенците по време на засаждане. Също така можете допълнително да хвърлите кипяща вода с манган на земята, за да унищожите патогенната среда и паразитите. Храсти могат да бъдат засадени доста компактен - 7-8 на квадратен метър.

Вижте също: Домат "Краснобай" - характеристики и описание на сорта

Като цяло няма да имате никакви трудности. Засаждате разсад в хранителни почви, разсипвате ги около един литър вода под корена. Не е необходимо да се поставят опори, всичко, което е необходимо, е добро поливане, тъй като се изсушава, разхлабва. За сезона, добавете 2-3 пъти органични фуражи, това ще увеличи добива, скоростта на узряване, повишаване на имунитета. Така научихте за Кемеровския домат, неговото сортово описание и техника на отглеждане.

Този домат ще ви донесе много положителни емоции, добри плодове, без да причинявате никакви проблеми. „Кемеровац” е доволен не само от непретенциозност, но и от качеството на реколтата.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Характеристика на кемеровци и описание на сортаХарактеристика на кемеровци и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания