меню

Доматените сортове със снимки и описания 23.10.2017

Какви домати "Rocket"?

За да решите кой сорт се нуждаете, трябва да вземете под внимание климата във вашия регион, почвеното плодородие, както и кога и какви плодове искате да получите. Например, можете да погледнете домат "Ракета" - описание на сорта, характеристики и прегледи ще бъдат описани в тази статия.

Какви домати "Rocket"?

"Ракета" - това е един от сортовете, които градинарите са много уважавани. И това е неговата добра доходност, вкус и компактен размер. Буш не растат повече от половин метър, така че те не се нуждаят от жартиера. Също така, те нямат много листа и ненужни клони. И това спестява много пространство, което често е от значение, защото можете да засаждате повече от други култури. Да, и по-малко ще се формират доведени деца, които щяха да засенчат плода, изискваше много време за разкъсването им.

Домат "Ракета". Характеристики. Описание на сорта

  • Доматите се отглеждат на открито. Разнообразие - определящ фактор. Буш средна височина 40-60 cm
  • "Ракета" бързо започва да образува съцветия, които след това образуват 4-8 домати.
  • Добивът е добър и еднакъв - около 7-8 кг на квадратен метър.
  • Голям плюс на сорта е възможността за често засаждане на площадката. Това няма да повлияе на добива, развитието на болестта. Може да има до 12 храсти на един метър - значително спестяване на пространство.
  • Описание на характеристиките на доматите ракета не може да бъде пълна без друго голямо предимство на сорта - той е силно устойчив на типични заболявания на домати и коренова система като гниене.
  • Класът не е капризен, лесно расте на по-голямата част от почвата. Обича храненето и поливането.
  • Ракета Доматите са сортове със средни периоди на зреене. Сезонът на растеж е средно от 115 до 130 дни.
  • Интерес представлява и формата на плодовете от доматен ракета, а хората, които са направили прегледите, само доказват, че този сорт не е получил името си за нищо. Факт е, че доматите имат удължен чучур и самата форма изглежда като ракета. Тегло 40-60 грама.
  • Поради компактния размер на плодовете, те се вписват добре в кутии за консервиране и могат да се използват за пресни храни.
  • Доматите са дълго съхранявани, добре транспортирани, имат приятен вкус и аромат. Всичко това ги прави изключително конкурентни.

Какви домати Грижа и отглеждане на ракети домати

Доматът "Rocket" е предназначен за отглеждане в открито поле, където се трансплантира след като се отглеждат разсад. Засява се късно - в края на март-началото на април. Дните се определят по лунния календар ежегодно.

Семената се засяват на дълбочина 1-2 см в хранителна и рохкава почва. След това контейнерите се разливат, покриват се с фолио и се изчаква появата на микроби. След появата на 1-2 истински листа фиданките се гмуркат.

Винаги проверявайте кълняемостта на семената преди засаждането, също така е по-добре да купите повече сашета, тъй като кълняемостта не винаги е една и съща от различните производители.

За да се провери и дезинфектира семената, той може да бъде накиснат в калиев перманганат (слаб разтвор) точно преди засаждането. След което празните семена, които са горещи, се отстраняват, измиват добре и сухи.

Можете също така да задържате семената във всеки хранителен разтвор като "Epin", за да подобрите покълването. Такива лекарства стимулират появата на еднакви и бързи издънки.

Трансферът към открития терен се извършва през третото десетилетие на май - юни. Разсад могат да бъдат засадени плътно. Възможно е и по-рядко според схемата - 40/50 cm.Първите култури са ракетни домати, характеристиките на отглеждане, които са много прости, ще бъдат дадени през второто десетилетие на юли.

Докато доматите растат, те трябва да бъдат постоянно напоени, по-добре е да се използва мека, топла вода, която се налива в леене в деня преди поливане. Но класът е непретенциозен, възможно е да се полива и само от маркуч. С появата на стареца, те трябва да бъдат премахнати. След поливане, не забравяйте да се разхлабите. Можете също да направите 1-2 хранения, които могат да се редуват под формата на органични и минерални препарати.

Също така, не забравяйте да инспектирате разсад от появата на колорадския бръмбар, тъй като сортът е имунизиран срещу болести, но никой няма да го спаси от паразитите, с изключение на вас.

Казахме ви за много добро разнообразие от домати. Те няма да изискват от вас да отделяте много време, материал и труд. Затова си струва да се разгледа този сорт.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания