меню

Доматените сортове със снимки и описания 23.02.2017

Характеристики на домат "Блато"

Домат "Блато". Съгласен съм, веднага възниква въпросът защо точно такова странно име е доматите. Какво е свързвал с развъдчиците, може би културата предпочита блата? Разбира се, че не. Неговото двусмислено име има домати за много необичаен цвят. Свикнали сме с факта, че доматите са червени или жълти, но „Блатото“ е зелено. Дори когато узрее, плодовете все още не се изчервяват, те могат да имат само червени включвания. С подреденото име, сега е време да преминем към характеристиката на домат "Блатото", а след това и към нейното отглеждане.

Вижте също: Домати "Mazarin" разнообразие описание фото ревюта

Общо описание

Разнообразието се отнася до новото. Създадена е от животновъди от Русия. Най-добре е да се отглеждат храсти в оранжерийни условия или под филм. Възможно е да се отглежда „Блатото“ на улицата, но само в районите, които са по-близо до юг. Разнообразие плодове рано, има много необичаен цвят на домати. Доматът има както положителни, така и отрицателни характеристики.

Като цяло, отговорите на даките на домат "Блатото" са много различни. Някой хвали за добър вкус, някой вярва, че сортът може да се засажда 1-2 пъти за промяна, но не повече. Факт е, че плодовете не могат да се съхраняват дълго време, транспортират се на дълги разстояния, изискват специални грижи. Най-често "блатото" е засадено точно защото плодовете изглеждат екзотични.

Домат "Блато". Характеристики и описание на сорта

 • Ранно зрял сорт. Първият необичаен цвят, но напълно узрели плодове, можете да съберете след 90-95 дни след засяването на семената.
 • Височината на храста надвишава един метър. Ако доматите растат отвън, то максималната достига 110 cm, ако в оранжерията, след това 150 cm.
 • Отнася се за неопределени видове.
 • Листата от клас не се различават нищо от стандартните. Те са големи, но сумата е малка.
 • Третира сортове салати. Един от силните страни на "Блатото" е неговият вкус. Но също така опитът показва, че сортът се държи много добре при осоляването. Консервираните плодове могат да бъдат в цялата форма.
 • Доматът изисква формиране. Максималният добив дава, когато се оставят два стъбла.
 • Изисква жартиери и прищипване. Последното се изисква рядко.
 • Плодовете имат ясно изразена ребра, леко сплескана форма.
 • Маса на доматите от 150 до 250 грама. Ако се отглеждат в оранжерия, тогава може да има плодове с тегло 310-320 грама.
 • Добивът е среден. С квадратен метър получават на улицата до 5,5 кг, в оранжерия до 6 кг.
 • Търговски вид достоен, но, както вече споменахме по-рано, плодовете не лежат дълго време. Тяхната плът е разхлабена.
 • Той е ценен за вкус, аромат, екзотичен вид, ранна зрялост.
 • Тя няма абсолютна устойчивост към болести.

Ето такова необичайно разнообразие. За да го отглеждате или не, вие решавате. Може да си струва да се опитате да разнообразите масата, леглата и зимните си обрати. И за да можете по-добре да разберете как да получите зелен плод "Блатото", прочетете нашата статия по-долу.

Вижте също: Доматът "Königsberg" преглежда снимките

Агротехника расте

Говорейки като цяло, доматите не могат да бъдат приписани на капризната. Да, трябва да се отглежда в оранжерия, да, необходимо е да се оформя и завързва, но в края на краищата такива техники се изискват от много разновидности. Е, че реколтата е малка и се съхранява малко. Засадете най-добрите разсад след зеле, краставици, моркови.

Тъй като сортът може да навреди и често това се дължи на високата влажност в оранжерията, семената на доматите „Блатото”, разбира се, трябва да се приготвят преди сеитбата.За да направите това, използвайте стандартната схема - напоена с разтвор на манган, и след това се третира с стимулант, който ще помогне не само да подобри покълването, но и да подобри имунитета. Добре помага "Имуноцитофит", "Циркон", "Епин-екстра", "Байкал ЕМ 1". След преработка семената се изсушават и засяват.

Можете да се приземите в общ резервоар или в торфени съдове, за да избегнете бране. По отношение на времето е по-добре да се направи в края на февруари и през март. Почвата може да бъде направена от торф, пръст, пясък в равни количества. За да се изключи заразяването на посадъчен материал от почвата, по-добре е предварително да се изхвърли вряща вода. След като семената се поставят на повърхността и леко се задълбочат. След това овлажнете, покрийте с филм, докато микробите. След това разсадът трябва постоянно да се полива, за да им се осигури светлина.

Важно е!

Когато кацате, винаги се придържайте към датите на лунния календар и помнете, че те са различни всяка година.

Преди прехвърляне в оранжерията, разсадът трябва да се втвърди, а почвата да се приготви на основната площадка. За това се изкопават хумусните и минералните торове. Стените на оранжерията и почвата трябва да бъдат добре обработени, за да се елиминира рискът от последващи заболявания.

Вижте също: Доматено "Ракета" ревюта снимки, които засадени?

Засаждане на разсад, произведени през май, на един квадратен метър засадени не повече от 3 храсти. Не забравяйте да се подготвите предварително. Разсадът се полива само с топла вода и винаги след проветряването на оранжерията. Това се прави вечер. Ако забележите признаци на заболяване, можете да лекувате храсти "Thiovit Jet" и меден оксихлорид. За превенция използвайте "Квадрис".

Превръзката се дава на всеки 14-20 дни. Използвайте готови препарати или органични продукти. За да се образуват две стъбла, остават пасичето в горната синус и основната дръжка, останалите пасинки се отрязват.

Това са основните техники на аграрната технология. Вие правите останалото както обикновено, и скоро ще имате красиви зелени плодове.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания