меню

Доматените сортове със снимки и описания 14.02.2017

Трябва ли да засадя домати "Sanka"?

За да се засадят добри сортове и да се отгледа подходяща реколта, да, не се пресмятайте, трябва да знаете много за този или този домат. Често това е върху опаковката на семената, но там се казва само малка част от това, което би трябвало да знае един летен жител. За да бъдем по-опитни по този въпрос, прочетете нашите статии. Днес в дневния ред е домата „Санка“ и нейното описание на сорта.

Обща информация

Този сорт е създаден от Аелита. Тя съществува от доста време, регистрирана е в регистъра от 2003 г. насам Сортът се показа най-добре в условията на централен Чернозем. Но в други региони с умерен климат, той също се отглежда. По отношение на по-студените места се предлага и възможност за засаждане, но в присъствието на оранжерия.

Доматът "Санка" има добри отзиви. Снимки на тези, които са засадили сорта, ви се показват плодове, които имат яркочервен оттенък на кожата и апетитен вид. Като цяло можем да кажем, че можем да ви препоръчаме този сорт, той наистина има добра възвръщаемост, узрява рано, има малко проблеми с него. Също така, доматът има аналог, който можете да срещнете сред семената - това е “Sanka Golden”. По принцип, индикаторите са доста сходни, можете да замествате или засаждате тези разновидности заедно, което диверсифицира таблицата.

Вижте също: Домат "Мазарин" ревюта, снимки, доходност

Домат "Санка". Характеристики и описание на сорта

 • Сортът е кратък. Отнася се за определящи видове. Като правило, храстите не растат повече от половин метър.
 • Плодовете узряват рано. Сортът се нарича ултра-ранен. Първата реколта може да прибирате за по-малко от 80 дни след засяването. Но датите могат да се променят в зависимост от региона. Най-висока е реколта от 70-72 дни.
 • Стъблата не се нуждаят от жартиери - това е удобно. Но храсти опитни градинари понякога съветват изтъняване.
 • Теглото на плода е около 150 грама. Това е, ако растат домати в оранжерия, на улицата домати са компактни по размер - 80-90 грама.
 • Малкият размер на плода за някой има отрицателна страна, но за домакините, които въртят целия плод - това е само плюс. Консервацията е удобна, плюс доматите не се напукват след топлинна обработка.
 • Цветът на кожата е червен, повърхността е гладка и лъскава. Има лек ластик.
 • Сухо вещество - 4-5%.
 • Доматът толерира прохладата, липсата на редовни слънчеви дни.
 • Добивът е среден. С един квадратен метър можете да съберете около 15 кг домати.
 • "Санка" не е хибрид. Можете да засадите семената си година след година.
 • Universal на отглеждане - расте във филм заслони, оранжерии, на улицата.
 • Също така при една универсална таблична среща.
 • "Санка" има силен имунитет към най-честите заболявания - към фитофтора, мозайка, гниене, зацапване.

Вече имате груба представа за разнообразието от домати на Sanka според нейните характеристики и снимки, но знанието няма да бъде пълно, ако не и да се каже за култивиране.

Вижте също: Домати "Интуиция" ревюта на тези, които са го отглеждали

Агротехника расте

Трябва да знаете, че често за домати Sanka опитни градинари, както и самите производители, казват те, както за сорта за мързеливи. Защо? Лесно е да се отглежда, грижата е минимална. Вие нямате време и енергия да отглеждате култури, засадете този домат. С него не е необходимо да изпълнявате такива техники като жартиера, защото храстите са ниски, пасинкование, ако само понякога се разрежда, лечение на болести. Сортът има отлична устойчивост и узрява рано, защото не притеснява вредители. В противен случай всичко е просто.

Семената се засаждат през април.Ако растат култури в оранжерия, след това произвеждат култури през март в общ контейнер или торф таблетки под филма. Не забравяйте за овлажняване. Появяват се издънки, отстраняват филма, сега се нуждаете само от светлина и поливане, докато почвата изсъхва.

Кацането на постоянно място се извършва, след като всички студове са изчезнали. Приблизително 2-3 десетилетия на май. Отворите са дълбоки 30 см, разстоянието между храстите е 40-50 см. Хумус, пясък и лъжица пепел или просто минерален препарат от магазина се поставят във всяка ямка съгласно препоръките на производителя.

По време на сезона се хранят още 1-2 пъти. Можете да използвате органична материя - лопен, карбамид, отпадъци или да се подправите по популярни рецепти, например, да използвате дрожди, инфузии върху плевели. Такива добавки ще допринесат за бързото развитие, ранното узряване и по-голямата маса плодове.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за оранжерията от поликарбонат

В противен случай всичко е просто - премахнете плевелите, водата, докато земята е изсъхнала, разхлабете и издухайте оранжерията, приберете реколтата, така че клоните да не се счупят. Смятаме, че сега знаете точно отговора на въпроса дали си струва да се засаждат домати от санка. Разбира се, да.

Непретенциозни сортове винаги спаси лятото време време, което е много важно. Защо да губите енергия, ако можете да изберете сортове, подобни на доматите, описани днес.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания