меню

Доматените сортове със снимки и описания 1.11.2017

Характеристики и описание на различни домати "Sanka"

Особеностите на сортовете домати са различни, всяка от тях е отгледана от развъдчици със специфични цели, някои от тях са постигнати, други не. Е, какъв вид "Санка", прочетете.

Общо описание

Домати Домати "Sanka" ценени градинари за непретенциозен характер. Те не изискват засилено внимание към себе си, носят добри плодове в различни климатични условия и на различни почви. Също така, градинарите обичат домат от този сорт, защото той равномерно плодове до края на лятото, узрява бързо, и храстите не трябва да се придържаме. И това е допълнителна работа, която също изисква време и усилия. С домати "Sanka" повечето от въпроса в отглеждането на домати изчезват. Между другото, култивираният сорт е повече от веднъж считан за най-добър за последните години. Доматите не се нуждаят от жартиера и това прави работата на градинаря по-лесна. Семената, събрани за един сезон, покълнат перфектно и произвеждат висок добив за друго лято.

Вижте също:Болести на доматите в оранжерията, снимки и тяхното лечение

Домат "Sanka": Характеристики и описание на сорта

За да разберем, че ние не говорим само за плюсовете на един домат, трябва да знаете какви сортови характеристики са толкова обичани от градинарите у нас.

  • Доматите "Санка" имат компактен размер на храста. Височината им е не повече от 60 см. Като правило храстите са с височина 40-60 см. Има летни обитатели, които твърдят, че са могли да отглеждат този сорт до висок до метър, но това е рядкост. Компактността дава възможност за растеж в ограничена област.
  • Както бе споменато по-горе, доматът "Sanka" е много непретенциозен сорт.
  • Сортът се счита рано, защото доматите узряват след 90-100 дни от засаждането на разсад.
  • Предназначение универсално в домати "Санка".
  • Описанието на сорта трябва да съдържа още една много важна информация - доматите от този вид имат висока устойчивост към най-често срещаните заболявания.
  • Самите домати са много вкусни, имат деликатен доматен аромат. За тези качества, плодовете и обичаните. Въпреки това, те все още са меки и подхранващи.
  • Сорт "Sanka" може да се отглежда в оранжерии и на открито място. В първия случай плодовете ще тежат около 150 грама, във втория 100 грама, което прави компактните домати удобни за домашно приготвени завъртания. Цветът на доматите е червен.
  • Класът се различава по равномерно и обилно узряване. Един компактен храст дава около 4 кг плодове.
  • Плодовете могат да се използват за всякакви цели, т.е. можете да ги ядете пресни, да направите салати от тях, да ги завъртите за зимата и под формата на доматени пасти и сосове. Можете също да направите сок.

Вижте също:Домат "Джина". Характеристики и описание на сорта

Отглеждане и грижи за домати "Sanka"

Отглеждане и грижи за домати Отглеждането на този сорт се извършва съгласно стандартната схема. Семена, събрани от плодовете, или ги купуват на пазара. Преди засаждане, накиснете за 15 минути в слаб разтвор на манган. Това се прави за дезинфекция, като в същото време можете да видите кои семена ще дойдат (потъват на дъното) и кои няма (ще плават). След накисване семената се измиват с вода и се изсушават.

Културите се произвеждат в общ контейнер, последвано от бране или в торфящи таблетки, които по-късно се прехвърлят в торфени съдове. Можете веднага да засадите семената в саксии, като ги пълните с питателна почва.

Семената се задълбочават с един сантиметър, след което се овлажняват и поставят контейнерите под филма до поникването на кълнове.След това, поставени на слънчевата страна до май. През май, разсадът започва да се втвърдява, довеждайки го до улицата.

Грижа за доматите след засаждане е много проста, но не оставяйте разсад да се грижат за себе си, имайки предвид тяхната непретенциозност. Доматите не трябва да се връзват, пасище, ​​но не трябва да забравяте да ги поливате. Тогава те ще дадат плодове равномерно и заедно, и плодовете ще бъдат сочни.

Също така е важно да се отстранят плевелите, които могат да изкривят разсад, като ги лишат от силата за растеж и развитие. В допълнение, плевели допринасят за факта, че много влага и болести се натрупват в почвата.

Вижте също:Домат "Космонавт Волков". Отзиви. Фото. Кой е засадил?

Не забравяйте за колорадския бръмбар, той трябва да бъде събран, маринован или преработен домати преди предварително засаждане. Но този метод се счита не много оправдано, тъй като разсад задържат вредни вещества.

Доматите произвеждат добре и рано, така че трябва да съберете реколтата навреме, защото в противен случай те ще превъзмогнат и паднат.

Сега разбираш защо Саня е толкова обичан от градинарите. Той е ценен за добра възвръщаемост и минимална инвестиция на труд, време и пари.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 1,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания