меню

Доматените сортове със снимки и описания 18.10.2017

Описание на характеристиките на доматите "Космонавт Волков"

Домат

Днес закупуването на семена от различни сортове култивирани растения не е проблем, но вие също трябва да знаете какво да купувате. Ще се запознаете с един от видовете домати днес, а именно космонавт Волков домат, също ще научите за него, ще видите снимка на кой е засадил тези домати на парцела.

Сортови характеристики и история на създаване

Смята се, че този сорт е обявен така с причина. Той е изнесен от един инженер, чиято област на дейност е пространство. Когато този човек се оттеглил, той започнал да върши дача. За да засадят домати в заговора си, инженерът избра най-добрия сорт, след което решава да му даде име. Беше в чест на паметта на приятеля му. Така че космонавтът Волков домат получи името си.

Какви са неговите предимства?

  • Едно от най-ярките качества на доматите са неговите вкусови данни. И това не са само думи. Доматите "Космонавт Волков" спечелиха състезанието като най-вкусни и ароматни домати.
  • Сортът дава отлични добиви на големи плодове. Теглото на един домат може да достигне повече от 300 грама. Сами по себе си плодовете съдържат голям процент захари, аскорбинова киселина и сухо вещество. Има записи по тегло - 600 грама.
  • Плодовете нямат ясна симетрия по контура, червени са с оранжев субтон. Също така повърхността им не е гладка и оребрена.
  • Използва се за храна, за приготвяне на свежи салати, за производство на сокове, сосове, за консервиране.
  • Бушът от домати е много мощен, висок. Те трябва да се завържат, тъй като дължината на стъблата може да нарасне до 2 метра.
  • Най-често срещаният вид на домати, отглеждани вълци на космонавти в парникови условия. Ако климатът в района е топъл, тогава той може да се отглежда в открит терен.
  • Доматите имат средно време на зреене. Вегетационен период от 120-135 дни.
  • Едно съцветие може да образува до 8 големи плода.

Домати Домати "Космонавт Волков". Характеристики на отглеждане

Както казахме по-горе, този сорт е много висок, така че неговото отглеждане има свои характеристики. А именно, в оранжерията трябва да се направи гоблен или да се опънат въжетата. В противен случай, стъблата ще се счупят под тежестта на собствените си плодове, в допълнение, насажденията ще бъдат силно удебелени, а това засяга узряването на плодовете, допринася за развитието на болести и появата на насекоми.

Доматите се отглеждат разсад. Културите започват да се произвеждат два месеца преди предложеното прехвърляне в оранжерията. В оранжерията те трябва да осигурят доста широко пространство. Един квадратен метър е по-добре да не се засаждат повече от две храсти. Оптималното разстояние между тях трябва да бъде най-малко 70 cm.

Също така, класът ще трябва да щипка. Това се прави в средата на юли, за да се спре силният растеж. Също така, не забравяйте да премахнете доведени деца, формират самите храсти.

Поливането на домати не е необходимо ежедневно. Сортът обича рядко, но обилно поливане. След поливането е наложително да се отвори оранжерията, да се разхлаби земята. Увеличете обема на поливане по време на образуването на яйчниците и плодовете. Също така отворена оранжерия дава достъп до насекоми за опрашване. Но освен пчелите, вредителите също влизат в оранжерията. Борбата с колорадския бръмбар може да се извърши с помощта на ръчно събиране на бръмбара и ларвите. В оранжериите това е лесно, тъй като броят на вредителите е много по-нисък, отколкото по време на отглеждането на открито. Също така, не е необходимо да използвате химикали за обработка.

Също така е важно постоянно да се хранят доматите. На всеки 10-14 дни трябва да излеете минерални добавки в основата. Прибирането на реколтата се извършва, когато доматите не са напълно узрели. Кафявите плодове се счупват и слагат за узряване.

Описанието на характеристиките на доматите "Космонавт Волков" ясно показва, че сортът има какво да похвали. Плодовете му са вкусни, ароматни и тежки, но трябва да работите усилено. Трябва също да вземете предвид параметрите на вашата оранжерия, така че доматите да не заемат цялото място там. Това е много неприятности, но за истински градинари такива работи са приятни.

Засадете зеленчуци във вашия парцел. Те ще ви дадат здрава реколта и ще оставят в сърцето си гордост за свършената работа.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
Домат Домат

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания