меню

Доматените сортове със снимки и описания 18.10.2017

Лятна къща домати: характеристика и описание на сорта

Домат

Обща информация

Този вид наскоро стана много популярен, поради редица положителни характеристики на този домат. Трябва да се отбележи, че "Summer Resident" е универсален сорт, който може да се отглежда в парникови условия, на открито и дори на перваза на прозореца. Последното е възможно благодарение на компактния размер на храсталака. След проучване на културата, хората оставят отлични отзиви за доматите "Summer Resident". Снимки на домати, които са ги засадили в различни условия, могат да бъдат намерени в интернет. В нашата статия можете също да се запознаете с появата на тази култура и нейните сортови характеристики.

Преди това отглеждането на домати в студен климат е било проблематично, но отглеждащите всяка година създават нови сортове, които могат да издържат на прохладата, без да навредят на реколтата. “Summer Resident” е разнообразие, което работи добре дори в хладни климати.

Домат "Летни обитатели": Характеристики и описание на сорта

 • Този сорт се счита за определящ.
 • Бушът е с компактни размери, средната височина не достига над 50 см. Стъблата не заемат много място, което е удобно за малки площи. Също така, клоновете не покриват обилната зелена маса, която също е плюс за сорта, защото плодовете могат да узреят по-лесно и бързо на слънце, а влагата се натрупва от прекомерна зеленина и в резултат на това паразити и болести.
 • Отглеждани в различни условия от къща на улица.
 • Класът има труден тип съцветия. Всяка четка формира по време на плодните 4-5 домата.
 • "Летни обитатели" се отнася до домати с ранно узряване. Периодът на неговия вегетационен период, в зависимост от условията на даден район, е 97-115 дни. Те дават ранна реколта дори на открито под прохладно време. Това е много голямо предимство на сорта, тъй като успява да даде плод преди началото на късната болест - типично заболяване на доматите и картофите.
 • По отношение на предшествениците, "Summer Resident" расте най-добре след луковични, моркови, боб, зеле. Не е необходимо да се засаждат доматите на места, където пиперът и картофите се използват за отглеждане, тъй като рискът от късна бич се увеличава значително.
 • Доматите харесват добре дишащи, леки почви. По време на засаждане, можете да добавите към пясъка пясък, хумус. Разстоянието между доматите е по-добре да се остави около 40 cm.
 • Според мнения, оценката дава средния добив. Около 3,5-4 кг на квадратен метър. Но храстите винаги са покрити с домати. Като правило преди началото на есента сортът дава всичките си плодове.
 • Възможно е да се приземи в открит терен в началото или в средата на май, но когато вече е в района, заплахата от замръзване е приключила. Семена от домати "Лятно пребиваващи" за разсад се засяват през март по лунния календар. Като правило, културите се извършват 45-50 дни преди трансплантацията на открито.
 • "Summer Resident" реагира добре на превръзката. Те ще се нуждаят от 2-3 за сезона. Също така, домати като добре навлажнена почва, така че земята не трябва да изсъхне, но не се накисва. След всяко поливане не забравяйте да разхлабите почвата за достъп на кислород.
 • Доматите могат да се използват както за прясна храна, така и за консервиране. Те могат също да отидат за производство на доматен сок.
 • Съпротивлението на заболяванията е средно.
 • Доматите тежат средно от 55 до 150 грама. Най-често градинарите събират домати с тегло 100 грама. Формата им е закръглена. Компактните размери ги правят удобни за усукване. Доматите имат яркочервен цвят. Плодовете имат приятен вкус, малко кисел, защо не се влошават. Ароматът на доматите е апетитен.
 • "Summer resident" се съхранява в хладилника.Според мненията, доматите са три седмици, но периодът може да бъде продължен.Домат

Описание на характеристиките на доматите "Summer Resident" ни показва сорта като студоустойчив (плодове, дори ако се оказа, че е студено лято), универсален за готвене и за отглеждане. Тези параметри за много градинари са много важни, затова трябва да разгледате този домат. Също така, градинарите често сравняват този сорт с домати "Санка", тъй като те са подобни един на друг.

Отглеждайте зеленчуци на сайта си. Така ще ядете само здравословни и биологични храни.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домат Домат

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания