меню

Доматените сортове със снимки и описания 24.03.2017

Описание на разнообразието от домати "Banana Orange"

Днес ще научите за един интересен домат, чието име е „Banana Orange“, да поговорим за прегледите, да видим снимките, както и за добива и всичко останало, което трябва да знаете. Интересни перлени оранжеви плодове могат перфектно разнообразие вашите легла с традиционни храсти.

Общо описание

Този сорт наскоро беше отглеждан у нас. Той бе включен в регистъра през 2006 г., но вече успя да спечели популярността му. Заслужава да се отбележи, че животновъдите са работили по създаването на домати за затворени площи. Това означава, че в повечето региони на нашата страна този домат може да се отглежда в парникови условия. Но ако прогнозите за времето обещават горещо лято, тогава можете да се възползвате от шанса и да засадите разсад на открито, в топъл климат, доматите ще растат и узряват равномерно и активно.

Разнообразието има своите предимства, едно от които е висока устойчивост към редица заболявания, които ще бъдат споменати в характеристиките. Доматът има необичаен цвят, компактен размер на плода, който е удобен за домашно съхранение като цяло. Също така е важно да се отбележи, че отзивите на летовниците за сорта са винаги положителни, особено „Banana Orange“ се оценява със своя меден вкус, специален аромат.

Вижте също: Как да се хранят разсад домати, за да бъде дебеличка?

Характеристика "Оранжев банан"

 • Отнася се за неопределени видове. Не е необходимо да прищипвате точката на растеж върху храста.
 • Не стандартно качество. Има средно голям храст до един и половина метра, средният брой на листата по клоните. Заслужава да се отбележи, че кореновата система и самото стъбло са доста мощни. Корените са силно разпределени в ширина в почвата, което трябва да се вземе предвид в земеделските практики на „Banana Orange“.
 • Цветът на плода е оранжев, кожата е лъскава, гъста, но тънка.
 • Една четка образува до 8 плода, първото съцветие расте над 8-9 листа.
 • Листове от картофен тип.
 • Третира доматите със средни срокове на узряване. Първите плодове узряват на 105-110 ден. Ако засадите разсад на открито, времето може да се измести, а храстите и плодовете ще бъдат по-малки.
 • Сортът е ценен за високата си устойчивост към обикновените доматени болести - фитофтора, кладоспория и фузариум.
 • Плодовете изглеждат необичайни не само по цвят, но и по форма - те са удължени, затова и такова име. Теглото им е малко - 100-120 грама, което е удобно за консервиране като цяло. Кожата не се напуква.
 • Добивът от храста - 3,5-4 кг, е доста голям и малък. На квадратен метър обикновено се събират на 8-9 кг. Дължината на плода е 7-9 cm.
 • Доматите се съхраняват много добре и се транспортират на дълги разстояния. Може да узрее на закрито. При съхранение е по-добре да използвате тъмно, хладно място.
 • Тя може да расте в нашата страна, в съседните и на всички места, където топлия климат е директно на открито.
 • Разполага с универсална маса. Заслужава да се отбележи, че сокът, според ревюта, има много необичаен вкус и приятен аромат. Може да се използва за консумация на пресни, в паста, сосове, салати.

За информация!

След топлинна обработка не губи своите полезни качества, което се счита за голям плюс на този домат.

Така стигаме до заключението, че сортът „Банан Оранжев” е достоен представител за отглеждане на леглата. В допълнение, сортът носи плод за дълго време. И, разбира се, не можем да кажем как да растат необичайни домати на леглата.

Вижте също: Домати "Shuttle" ревюта. снимка доходност

Агротехника клас "Banana orange"

Отглеждането на необичайна култура е бързо. Всички агро техники са доста стандартни. Така културите започват през март. Вземаме под тях общия контейнер или таблетки и саксии от торф. Кой ще бъде по-достъпен и по-достъпен. Ако изберете последната опция, тя ще ви струва повече, но ще преминете етапа на бране, а разсадът може да бъде засаден веднага с таблетка и пот в земята. Ако решите да сеете в общ контейнер, тогава семената са погребани на дълбочина 1,5-2 cm.

И в действителност, а в друг случай, посадъчният материал е по-добре обработен в слаб разтвор на манган или "циркон". По отношение на почвата почвата от магазина е много подходяща, можете да направите своя собствена. Просто вижте, че земята не е кисела, уверете се, че въздухът е добре. Можете да смесвате хумус, пясък, градинска почва. Можеш да вземеш торф, да направиш пепел. Това не е толкова важно.

Засаждане за постоянно пребиваване на разсад се извършва през май, ако е оранжерия, през юни, ако е открит терен. Предварително е по-добре да се осигури подслон в случай на студено време. Разсад в момента на прехвърлянето трябва да бъде около 65 дни. По-добре е да се засадят по шахматен начин, без да се забравя, че кореновата система е много мощна, тъй като разсадът се нуждае поне на 50 см един от друг, а разстоянието между редовете е 60 см.

Също така трябва да се отбележи, че този сорт изисква формиране, жартиери и pasynkovaniya. За някои това е минус, но такива техники са необходими за повечето сортове. Въжето или пергола трябва да се извършват предварително. Образувайте храст на една дръжка, което означава, че не е необходимо да се оставят никакви доведени деца. Извадете ги веднъж на всеки десет дни.

Вижте също: Домати "Интуиция" ревюта, снимки, доходност

За разсад не са засегнати някои заболявания, те се напръскват с меден сулфат за превенция. Разбира се, трябва да сте наясно с постоянно поливане, разхлабване и задължителна вентилация на оранжерията. И, разбира се, разсад трябва да се хранят на всеки 10-14 дни. Торове се прилагат за първи път две седмици след прехвърлянето на разсад, а след това след приблизително еднакъв интервал. Можете да използвате различни лекарства от магазина, можете да направите народни инфузии, да използвате органични. Доматите винаги се повлияват добре от горната превръзка. Най-много се нуждаете от здрави разсад в момента на образуването и узряването на плодовете.

И така, научихте всичко необходимо за отглеждането на такъв необичаен домат, наречен „Banana Orange“. Надяваме се, че информацията е полезна за вас.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания