меню

Доматените сортове със снимки и описания 13.03.2017

Домат "Бяла кралица". Характеристики и описание на сорта

Разбира се, изборът на голямо разнообразие от домати вече е голям процент от успеха, но много градинари отиват по-далеч. Те искат не само високодоходни домати, а за тях говорим в статията, но и редки. Ако търсите също такива домати, тогава отидете на адреса. Днес е интересна статия. Ще ви запознаем с доматите "Бяла кралица" и неговото описание на сорта.

Обща информация

Това е рядък представител по рода си. Ако засадите този сорт, определено няма да бъдете разочаровани във всички отношения. Красиво име представлява екзотичен домат, създаден през първата година на войната, а именно през 1941 г. в САЩ. Най-често тези домати растат в парникови условия. Луксозен мощен висок храст образува еднакво красиви и, най-важното, големи плодове. Те са повече като плодове, бледожълти, дори белезникави.

Вижте също:Домат "Ракета", ревюта, снимки, кой засади?

Това е идеалната марка за жени, които са станали майки или носят само дете. Също така, "Бялата кралица" е подходяща за диетична храна и за хранене на малки деца. Деликатният му вкус е необичаен и няма киселинност. Това е печеливш сорт, който произвежда високи добиви и може да се транспортира добре.

Домат "Бяла кралица". Характеристики и описание на сорта

 • Високи домати. Бушът може да нарасне до два метра или повече.
 • Неопределен тип.
 • Има късно узряване. Жътвата ще събирате в края на лятото и есента.
 • Плодовете се съхраняват добре, транспортират се на дълги разстояния, без да се напукват. Те могат да бъдат отглеждани за продажба, тъй като търсенето на редки домати е винаги високо.
 • Високопродуктивен сорт. От един храст могат да бъдат събрани повече от пет килограма сочни плодове.
 • Доматите имат закръглена форма, леко сплескана, необичайна сянка на кожата.
 • Оранжев клас.
 • Изисква оформяне и жартиери.
 • Придава големи плодове с тегло до половин килограм.
 • Има деликатен вкус и аромат, плътта не е кисела, сочна.
 • Разполага с универсална маса. Доматите се консумират пресни, правят ги сокове, сосове, върти за зимата.
 • Равномерно дава плодове на студа.
 • Болни домати рядко.

Вижте също:Домат "Мазарин", описание на сорта, снимки, ревюта

Агротехника расте

Великолепни домати "Бяла кралица", ревюта и снимки, които го засаждат, само потвърждават предимствата на сорта. Против - това е само формацията и жартиера, но отново, рядък вид, който дава висок добив, може да изисква малко повече внимание към себе си. Въпреки че тези селскостопански техники се изискват от много домати.

По отношение на отглеждането сеитбата започва два месеца, или по-точно 55-60 дни преди прехвърлянето в оранжерията. Този сорт обича пясъчна почва, така че добавете много пясък към почвата, както и хумус. Можете да излеете една лъжица минерално хранене. Семената се преработват преди сеитбата - дезинфекцират се, накисват се в промотор на растежа.

Семената се поставят в таблетки от торф или леко се задълбочават в земята в общ контейнер. Овлажнявайте и покрийте с фолио. Културите се извършват според датите на лунния календар. Когато се появиха издънки, подслонът е отстранен, сега трябва да наблюдавате осветлението и поливането, докато изсъхва.

Трансплантацията в оранжерията започва след обработката, подготовката на кладенците. На един метър засадени не повече от три храсти, на разстояние 50-60 см между тях. Отново поставят много пясък и тор в кладенците.Подгответе се предварително и подкрепете - пергола или въжета към всеки храст. След засаждане, трябва да поливате разсад, не забравяйте да проветрите оранжерията.

Вижте също:Домат "Краснобай", характеристики и описание на сорта

Първите биологични или хранителни добавки се произвеждат две седмици след трансплантацията. Следва на всеки 2-3 седмици. Храсти най-добре се образуват в два стъбла, оставяйки доведен син в горния синус, а останалите се отстраняват. Храненето може да се променя чрез органични, традиционни методи, сложни препарати.

Доматът има сравнително стандартна схема за отглеждане на високи сортове. В замяна ще получите уникални, редки плодове, които ще завладеят всеки летен жител.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания