меню

Доматените сортове със снимки и описания 13.03.2017

Описание на сортовете домати «GREAT WHITE»

Ако сте в търсене на голямо разнообразие от домати, които няма да растат с всеки съсед в провинциалната къща, тогава сте дошли на правилното място. Тук ще научите за характеристиките на доматите "GREAT WHITE" и за неговото отглеждане. Което означава "Голям бял" или "Бял гигант". Името наистина се дава на домати с причина.

Описание на сорта и неговите характеристики

  • Доматът се отнася до сортове със средно узряване. В открито поле получавате първата реколта за около 125 дни, в оранжерията 10-14 дни по-рано. Съответно, доматите могат да се отглеждат както на открито, така и на закрито.
  • Цветът на доматите е светложълт или млечен. Сортът се счита за един от най-добрите сред бялоплодните.
  • Храстът става мощен и дълъг може да достигне два метра. Затова се нуждае от въжета и формация. Pasynki също трябва да изтриете.

Вижте също: Домат "Катя" - характеристики и описание на сорта

  • Сортът изисква влага, но в същото време е непретенциозен и устойчив на болести.
  • Образува големи плодове, за които е получил името си. Доматите могат да достигнат маса до килограм. Средното тегло е 400-500 грама. Следователно по принцип формата не може да бъде запазена.
  • Много вкусни и ароматни плодове, които могат да се използват за прясна храна, за сосове, за сокове. Месото е месесто и сочно.
  • Високопродуктивен сорт.
  • По време на узряването на плодовете е необходимо да се гарантира, че доматите не докосват земята, храстите не са силно удебелени, в противен случай културата се разваля.
  • Плодовете на Лежкост са къси.

Доматът “GREAT WHITE”, описанието на сорта, който е представен по-горе, рядко се вижда на градинските легла, така че ако ви харесва всичко необичайно и ново, то този сорт е за вас. Тя има много предимства, а на минусите е само необходимостта да се оформят, жартиери и редовно поливане. Но това компенсира високия добив на големи плодове.

Агротехника расте

Засаждане семена се извършва през март, след предварителна дезинфекция в разтвор на манган. Семената не са погребани дълбоко в почвата, те се поливат след засаждане от пръскачка и се покриват с филм. Във фазата на два листа гмуркайте, ако не са били засадени преди това култури в таблетки или в отделни саксии. Можете да си купите готови почви или да направите своя собствена, като вземете пясък, торф, хумус и градинска почва в приблизително равни пропорции. След това добавете лъжица пепел.

Вижте също: Домат "Кьонигсберг" - ревюта, снимки, доходност

Трансфер до улицата разсад, произведени след последната слана, да подкрепят предварително. Храсти са по-добре да не се засаждат повече от три парчета на квадратен метър или подред. В дупката преди засаждане се излива минерален тор. След това те добавят още 2-3 пъти на сезон. Можете да хвърляте и просто органични за фураж.

Формирайте храстите в 1-2 стъбла. Вече беше казано по-рано в описанието на доматения сорт “GREAT WHITE”, че е необходимо редовно да се напояват храстите, след което почвата се разхлабва. Ако един домат се отглежда в оранжерия, тогава той се излъчва. Когато плодовете започват да узреят, тогава под клоните ще е необходима подкрепа. Допълнителните листа се отстраняват по-добре.

Това са всички основни техники на селскостопанското инженерство. Нищо сложно, но резултатът е отличен. Определено ще ви хареса този сорт.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания