меню

Доматените сортове със снимки и описания 25.03.2017

Характеристики на домати "Цигани", описание на сорта

В тази статия ще говорим за много необичайна форма - „цигански“ домат. Описанието на сорта и неговата снимка показват уникалността на плода. Отзивите за културата са добри. Има плюсове и минуси, но по-голямата част от доматите. Нека да разберем повече за циганина.

Общо описание на „циганин“

Този сорт принадлежи към свободната селекция. Произвежда се от много компании, така че е лесно за вас да купувате семена. Вече много градинари бяха убедени, че този домат наистина е много необичаен, той разнообразява вашите легла, маси и заготовки. Ако обичате сортове маруля, тогава „циганката“ е за вас, въпреки лекото изсъхване на кашата, вкусът на плодовете е сладък, ароматът е приятен.

Защо "циганин"? Всъщност името е необичайно и се дава за тъмния цвят на кожата. Нещо повече, този сорт не е просто богат на червено, а кафяв с черни ивици близо до стъблото. За любителите на всичко необичайно, а не като всички останали - това е чудесна възможност.

Вижте също: Домати "Интуиция" фото ревюта

Домат "циганин". Характеристики и описание на сорта

 • Доматите могат да се отглеждат както на улицата, така и във филмови заслони, оранжерии. В първия случай храстите ще бъдат по-компактни до 70-85 см, а във втория могат да достигнат до метър. По правило връзването на стъблата не е задължително.
 • Плодовете се формират активно, добивът на храста може да достигне до 5 кг.
 • Масата на плодовете е малка, рядко достига 250 грама, обикновено 100-120 грама, което е удобно за домакини, които обичат да съхраняват доматите в цялата форма.
 • Доматът не е хибрид, няма абсолютна устойчивост към често срещаните заболявания. Но Заслужава да се отбележи, че много от тях възникват именно от неправилна грижа, включително прекомерно поливане и липсата на разхлабване.
 • Определящи храсти.
 • Сортът е ценен за високи добиви и за високата кълняемост на семената.
 • Третира сортове със средни срокове на зреене. Така че, от момента на първите издънки до прибиране на реколтата, отнема около 100-110 дни.
 • Кожата на плода не е твърда, формата е кръгла, съдържа много полезни вещества.
 • Дългите могат да бъдат съхранявани при подходящи условия, както и транспортирани за дълго време. Поради необичаен външен вид и добра транспортируемост плюс добив, сортът може да се отглежда за продажба.
 • Храсти трябва да бъдат staved.
 • Максималният добив на сорта дава образуването на две или три стъбла.

Що се отнася до ползите, то, разбира се, той има приятен вкус с киселост, необичаен външен вид, съхранение и добив. Против - възможността за заболяване, макар и рядко, атаки от насекоми, образуване и постановка. Но за някои това са незначителни въпроси, които ще ви помогнат да получите отлични, уникални по вид плодове.

Вижте също: Домати "Кейт" ревюта, снимки, доходност

Отглеждане на домати "Цигани"

Културите започват през март, можете дори да сеете в началото на април. Всички сортове, които могат да бъдат податливи на болести, винаги са най-добре третирани в препарати или в обикновен разтвор на манган. Той ще ги дезинфектира. Хранителната почва се излива в контейнера, който може да се купи в много магазини, след което семената се спускат с 1-1.5 см, след което земята се овлажнява и покрива с целия филм до момента на влизане. Сега разсадът се нуждае от светлина, поливайки, докато изсъхват.

През май и началото на юни разсадът се прехвърля на открития терен, след като е бил потопен преди, ако не сте засадили семената наведнъж и угасете. Почвата се приготвя предварително - те копаят, правят комплексен препарат, който съдържа калий, фосфор и азот. След това, 3-4 храсти са засадени на квадратен метър.Две седмици по-късно, можете да направите първата храна, те ще трябва 2-3 на сезон. Доматите обичат лопен, урея, пилешки тор, инфузии на дрожди и плевели. Можете да си купите и веднага готов тор.

Вижте също: Доматено "совалка" - характеристики и описание на сорта

Месарите се изваждат на всеки 7-10 дни. За да се образува храст в 2-3 стъбла, в горните синуси се оставят 1-2 стъпала и основната дръжка. Така че, реколтата ще бъде по-добра. Така че болестите не засягат разсад, трябва да се уверите, че разсадът не расте в мократа почва, той трябва да бъде умерено навлажнен, да пропуска въздуха. Подкортексът също е важен. За профилактика можете да напръскате засаждането на меден сулфат до яйчника.

Това са основни мерки, освен премахването на плевели, жартиери, ако храстите са обрасли. Няма нищо трудно, но резултатът е отличен.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания