меню

Доматените сортове със снимки и описания 25.03.2017

Домат "Москва круша"

Мислите, че това не е нужно да обясняваме, защото ако търсите нови сортове домати, а вие, между другото, дойдохте на адреса, това означава, че вие ​​сами произвеждате продукти. Това е вярно, защото само ние сами можем да сме сигурни, че сме се увеличили в екологична съвместимост. Е, днес ще продължим да разглеждаме най-добрите и най-интересни домати, а на дневен ред е доматеното грозде на Москва, разбира се, неговото описание на сорта и снимките.

Важно е!

За да изберете собствени сортове култури, трябва да ги засадите, а не просто да прочетете информацията, защото всеки регион има свой климат, почва, условия, а това, което е подходящо за това лято, може да е неприемливо за другия.

Общо описание

Този сорт има необичаен вид, дължащ се на продълговатите плодове. Отдавна се отглежда в нашата страна, откакто е вписана в регистъра през 2001 година. Летни жители похвали тези домати, те имат добри добиви, те са непретенциозни. По отношение на селскостопанското инженерство не може да се каже, че доматите не изискват внимание към себе си, тъй като ще трябва да се оформят и да се завържат в оранжерия. Това е така, защото в затворена земя може да достигне повече от един метър височина. На улицата, храстите са по-компактни - 50-60 см, но все още трябва да изтриете stepons.

Това не означава, че това са отрицателни моменти, защото толкова много разновидности изискват подобни действия. "Москва круша" компенсира усилията на добра реколта, вкусни плодове. Също така трябва да се отбележи, че доматите са доста еднакви по размер, което го прави удобен за приготвяне на ястия и туршия.

Доматено "Москва круша". Характеристики и описание на сорта

 • Доматите непретенциозни. Може да се отглежда както на открито, така и в оранжерията.
 • Цветът на плода е червен или ярко розов. Вкусът е изразен, ароматът е приятен.
 • Маса на домати до 250 грама. Те могат да се използват както за консервиране, така и за рязане.
 • Разполага с универсална маса.
 • Плодове с необичайна форма, те са удължени. Някой сравнява плодовете с круши, откъдето идва и името, някой също вярва, че са по-близки по форма на пипер.
 • Домати "Москва круша" перфектно запазени. Те могат да бъдат транспортирани на дълги разстояния.
 • Една четка образува 5-6 домати. Всички узряват равномерно и са почти еднакви по размер.
 • Храсти са маломерни, но отново в оранжерията могат да растат повече от един метър, така че имате нужда от жартиера.
 • Той има среден период на зреене от 100 до 115 дни, в зависимост от региона.
 • Производителността е висока - до 4 кг от храста.
 • Отнася се за определящи видове.

Доматено "Москва круша" има добри отзиви. Виждате ли снимката, вече знаете добива, че е време да преминете към селскостопанска техника. Редица прости правила ще ви позволят да отглеждате този домат и определено няма да останете разочаровани.

Отглеждане на домати "Москва круша"

Засяването разсад започва около 45-55 дни преди прехвърляне в оранжерията или открит терен. Винаги се придържайте към датите на лунния календар, това ще улесни работата ви. Преди засаждане, не забравяйте да преработите семената. Това дори е написано на производителите на опаковки. За обработка, можете да използвате един прост народни метод - разтвор на калиев перманганат, също така лекарството "циркон". Освен това, можете да накиснете семената в стимулатора на растежа, който ще ускори издънките, и те ще бъдат по-равномерни.

Културите се правят в плодородна почва с добър дренаж или в торфени таблетки. Във фазата на 2-3 листа се гмуркат фиданки. След появата на разсад разсад могат да бъдат оплодени. Летни жители похвали "Sudarushka". Преди да се прехвърлят на улицата, доматите трябва да бъдат втвърдени за две седмици.Почвата е предварително подготвена по-добре.

Ако сте засаждане на разсад в оранжерия, след това се подготви пергола или тел за жартиери. Също така мисля за това на улицата. Почвата трябва да бъде изкопана от есента, тук могат да се прилагат азотни торове. Можете също да използвате пепел, която се излива в размер на 100-150 грама на квадратен метър.

Съвет!

Народните методи препоръчват използването на върховете на лупината, които са погребани в почвата, по време на есенното копаене на обекта. Той е богат на азот.

Поливане разсад се извършва само с топла вода. След това разхлабете почвата. Торове се прилагат на всеки 14-21 дни. Тук можете да вземете народни настойки, комплексни лекарства от магазина, органични. Химията може да бъде заменена с биологични агенти. Жартия е по-добре да се направи веднага след кацане. Стъпалата се отстраняват на дъното, за да се образуват 3-4 стъбла в бъдеще. Така че, реколтата ще бъде максимална.

Този сорт няма абсолютна устойчивост към болести. Понякога плодът може да засегне гниене, което най-често се случва на фона на недостиг на калций в почвата. Тук опитни градинари препоръчват полагането на черупки от яйце, докато се засаждат разсад на постоянно място в дупката. Също така, разсад понякога атакуват макроспороза. Можете да се бори с него с помощта на наркотици "бариера". Ако листата на вашата разсад удари мозайка, която се проявява като набор от кафяви петна, тогава е по-добре незабавно да отстраните болния домат, така че да не зарази всички останали. Можете също да провеждате профилактично лечение с лекарства. За да предотвратите бъдещата реколта с токсини, изберете биологични продукти, които са безопасни за здравето.

Тези тънкости ще ви позволят да отглеждате добра реколта от необичайни плодове. И помнете, че всичко трябва да бъде направено в съответствие с фазите на Луната.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания