меню

Доматените сортове със снимки и описания 30.01.2018

Малинов гигант домат: месен и сладък

Отглеждането на зеленчуци в градината е удоволствие за повечето градинари. Но има градинари, които смятат такава работа за трудна. Често това се случва, защото те не познават добре агротехническата култура и избират грешен сорт. Днес ви представяме отново доматите. Можем да кажем, че ще говорим за един от най-добрите представители - това е доматите от малинов гигант, ще ви разкажем за неговите характеристики и описание на сорта, вижте коментарите и снимките, радвайте се на доходността. След като прочетете статията, ще знаете точно какво да изберете за новия сезон и как да расте правилно.

Общо описание

Ако харесвате доматите, които се молят на теглото си, месести и сладки, тогава "Raspberry Giant" ви подхожда. Това е наистина разнообразие, което в сравнително кратко време започва да води сред много стари домати. Той има отлична възвращаемост, показателите са окуражаващи, могат да бъдат отглеждани за търговски цели. Донесена преди около 10 години, тя бе вписана в регистъра през 2008 г.

Този домат ще изисква внимание от вас, тъй като е доста висок, изобилно плодоносен, обича добра грижа. Ако следвате всички препоръки, изброени по-долу, можете да постигнете добиви до 18 kg и повече. На селскостопански технологии малко по-късно, нека да разберем какво е добро "Raspberry Giant".

В продължение на много векове хората считат доматите за отровни растения. Според легендата, само в началото на 19-ти век, една армия реши да докаже обратното, като изяде голямо количество зеленчуци на публично място. Оттогава хората започват да обичат и оценяват доматите.

Сортова характеристика

Разнообразието от домати "Raspberry Giant" има много положителни отзиви - това е вкусно, то се съхранява за дълго време. Само няколко домати и можете да направите лятна салата без проблеми, това спестява време и усилия, което е много важно днес. Розовите домати съдържат повече хранителни вещества в състава, те са по-подходящи за хранене на деца и хора, които са на диета. Нека се запознаем с днешното ни разнообразие.

Feature:

 • високи растения - могат да достигнат до 2 метра;
 • голямо плодово разнообразие - теглото на доматите често надвишава 600 грама;
 • перфектно транспортирани и съхранявани;
 • кожата е гъста, плътта е месест;
 • Най-добри резултати по отношение на добива са показани в южните райони. В умерения климат и на север е по-добре да се отглежда разнообразие в оранжерии;
 • се отнася до средните ранни видове - около 100-105 дни минават преди да бъдат събрани плодовете;
 • храсти образуват щамб, пасинкование се изисква;
 • резистентни към няколко заболявания;
 • висока доходност - до 14-18 кг на квадратен метър;
 • има универсална таблична цел.

Така че, Raspberry Giant домати са идеални за свежи салати заради техния сладък вкус, те са подходящи за приготвяне на вкусни пасти, кетчупи, сокове. Погледнете ги по-отблизо.

Вижте също: Семена за домати, които се събират самостоятелно

Заболявания и възможни вредители

Вече казахме, че редица болести не са ужасни за този сорт, но все още няма абсолютна стабилност. Така, подобно на много други сортове, „Crimson Giant“ може да страда от фитофтора, с която се борят, като регулират режима на напояване, разрохкване и препарата „Fitosporin“. Доматите не са защитени от различни видове гниене, а излишък на влага в почвата, наличието на голям брой плевели в парцела често води до него.Съответно, трябва да премахнете тези фактори, можете също да използвате пръскане с разтвор на манган за профилактика и да водите борбата с калциев нитрат.

Вредителите също заплашват сорта, важно е да се борите с тях навреме. Така че, от колорадския бръмбар, листни въшки, пеперуди, такива средства като „Confidor“, „Bison“, „Prestige“ могат да помогнат добре. При първите признаци на поражение, си струва активно да се започне борбата. През нощта същият бръмбар лесно може да унищожи един храст от ново засадени разсад.

Сега в продажба има много различни лекарства с надпис "Био". Избирайте ги, когато е възможно, тъй като те са по-безопасни.

Силни и слаби страни

Ние подчертаваме основните плюсове и минуси на доматените сортове "Малинов гигант". Това ще ви помогне да разберете дали имате нужда от тези домати в градината или не.

Силни страни:

 

 • големи плодове и добър добив;
 • универсална маса;
 • възможност за търговска употреба;
 • дълго съхранение;
 • относителна устойчивост на заболявания.

Слабости:

 • редица заболявания и насекоми засягат реколтата;
 • може да се отглежда на улицата не навсякъде;
 • изисква внимание и време за агротехнология.

Съгласен съм, че ползите са още повече. Разбира се, този домат няма да расте сам, трябва да се погрижите за него, но все пак резултатът си заслужава.

Агротехника расте

Засяване на семена

Те започват да сеят семена по-близо до второто десетилетие на март, според лунния календар за определена година. Тъй като сортът няма абсолютна устойчивост към болести, задължително е семената да се разтворят в манганов разтвор в продължение на два часа. След изплакване и изсушаване на батерията. Също така се разлива вряща вода с манган и земята за засаждане.

Почвата се произвежда от хумус и корен - 1/1, по стандартна опаковка се излива лъжица суперфосфат, чаша пепел. Можете веднага да си купите готови почви. В земята се правят жлебове в 0.5 см, а семената се засяват на разстояние 2 см. Почвата се овлажнява и покрива с филм до момента на появата.

фехтовка

Когато разсадът е формирал 4-5 листа, е време да ги засадят в торфени чаши с нова хранителна почва. Малината Гигантски доматен сорт толерира добре подбирането. След растенията трябва да станат по-силни и след 10-14 дни можете да направите цялостна храна, където ще има повече азот за добър растеж на храста.

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?

Трансфер до постоянно място

Почвата в оранжерията и на улицата трябва да се подготви предварително. Задължително е да се дезинфекцира и да се отстранят плевелите. Важно е да не се засаждат сортове след картофи и чушки, тъй като културите имат едни и същи вредители и болести. Кладенците се правят на дълбочина 35-40 cm на разстояние 40-50 cm един от друг.

Поддръжките се инсталират предварително. Почвата трябва да бъде питателна, за това можете да поставите в ями на хумус, торф, пясък, една супена лъжица минерална превръзка. След това, всички хвърли и засадени разсад, след предварително втвърдяване.

По време на засаждане разсад трябва да бъде добре развита - приблизително 25 см височина.

Постоянна грижа

Доматите обичат влагата, така че почвата винаги трябва да е леко влажна, но не мокра. Бъдете сигурни в разхлабване и плевене. Храсти по-добре да се мулчират. Образува се степен в 1-2 стъбла. Това означава, че или оставяте едно доведено дете и го отглеждате като второ стъбло, или изтривате всичко напълно. Пасирайте доматите веднъж седмично вечер, когато е хладно.

След всяко поливане, пръскане не забравяйте да отворите оранжерията за проветряване. Но винаги внимавайте за насекоми, така че паразитите да не проникват след отваряне, които разрушават кацането.

"Crimson Giant" обича. Можете да приложите минерални торове 2-3 пъти, органични вещества 2-3 пъти на сезон, на свой ред. Торът обича доматите, се разрежда 1/12, 2 литра се наливат под храст и препарати с високо съдържание на калий и фосфор. За вредители и болести, ние вече казахме. Когато културата започне да узрява, се уверете, че клоните са върху опори.И това е всичко, което трябва да знаете за доматите от малинов гигант, характеристиката и описанието на сорта, както и коментарите и снимките ясно показаха всичко. Производителността с правилна грижа винаги ще ви харесва.

Вижте също: Домат "Москва круша"

Не се страхувайте да засадите нови сортове, защото единственият начин да намерите за себе си перфектния вариант. Доматите от техните легла ще донесат много ползи за вашето здраве и трябва да има много от тях.

Видео: Правилната грижа за доматите

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 оценки, средно: 3,33 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания