меню

Доматените сортове със снимки и описания 31.01.2018

Домат "Розов гигант" - фаворит на всеки летен жител

Доматите са спечелили сърцата на абсолютно всички хора - те са вкусни в преработена форма, пресни, са част от много ястия. Културата носи много ползи за нашето здраве, а всеки, който има къща или частна къща, може да отглежда домати без проблеми. Така че резултатът да задоволи дори новак, трябва правилно да изберете сорта, както и да познаете цялата технология на засаждане. След това ще ви разкажем за доматите “Pink Giant” - неговото описание на сорта, снимки, ревюта, показатели за доходност и селскостопанска техника ще ви помогнат да изберете избора на домати за новия летен сезон.

Доматите в състава имат съкровищница от витамини, макро- и микроелементи и много фибри. Последното е необходимо на нашето тяло, като гъба, която я почиства от вредни вещества.

Общо описание

„Розовият гигант” е сорт, който вече е доста добре вкоренен у нас сред летните жители. Тя е оттеглена през 2000 г. и няколко години е вписана в регистъра. Доматите са подходящи за отглеждане както на улицата, така и в оранжерията. Това дава възможност да се култивира културата в цяла Русия, както и в Украйна и в страните от ОНД. "Розовият гигант" получи името си по причина - плодовете му са наистина невероятни по размер, а вкусът му е приятен.

Заслужава да се отбележи, че учените отдавна са установили, че сортовете домати, които имат розов или пурпурен оттенък, са по-полезни за нашето тяло. Смята се, че тези видове 1/3 повече в състава имат необходимите за нас вещества - фибри, витамин С, селен, каротин и други антиоксиданти. Такива зеленчуци обикновено са по-сладки. Агротехнологията има свои собствени тънкости, но ще ви разкажем подробно за това по-късно. Растат "Pink Giant" може дори начинаещ.

Ако мислите за отглеждане на домати за продажба, тогава си струва да се отбележи, че малиновите сортове винаги са по-скъпи от червените домати. В същото време „Розовият гигант“ също е голям плод.

Сортови характеристики

Разбира се, за да разберете дали трябва да отглеждате конкретен домат или не, първо трябва да разберете какво е неговото връщане, дали е трудно да се грижи. Летните обитатели обичат днешното ни разнообразие, често е възможно да се види как се нарича и „Розово великан“ домат. В описанието ще разберете защо. Отзивите и коментарите са почти 100% положителни. Практически няма доводи за домати.

Сортова характеристика:

 • цветът е светло розов, плътта е месест и сладък;
 • домат с едри плодове - повече от 400 грама;
 • Стандартни втулки с малка коренова система;
 • високи растения - расте до 180 см навън, в оранжерия - повече от 250 см;
 • средно време на отглеждане - ще получите първата си реколта след засяването за 100-105 дни;
 • не се страхуват от температурни промени, подходящи за отглеждане на парници и улици;
 • кожата е плътна, лесно се транспортира;
 • среден добив - един храст дава до 6 кг плодове, но цифрите са значително по-високи в южните райони. На север трябва да отглеждате култури в оранжерийни условия;
 • обича храненето;
 • изисква формиране и жартиери;
 • на повърхността има ребра;
 • много вкусно разнообразие, подходящо за прясна храна и идеално за сокове и сосове.

Вече можете да разберете, че доматите от розовия гигант по описанието им от снимката са достойни за внимание, а отговорите на градинарите са винаги положителни. През годините на отглеждане те бяха убедени, че доматите винаги се наслаждават с големите си плодове, а селскостопанската техника не е толкова сложна, а всички действия лесно се изпълняват.

Често големите домати се съхраняват слабо. "Розовият гигант" може лесно да лежи дълго време при ниски температури и на тъмно място. Жътва по време, така че клоните да не се счупят.

Вижте също: Описание на доматеното дърво "Sprut"

Вредители и болести - те?

По отношение на болестите, дори най-често срещаните, дори и тук разнообразието е приятно - то не се разболява. Разбира се, за да се премахнат всички възможни рискове, можете да използвате профилактика - за това в селскостопанското инженерство. Доматите могат да започнат да изсъхват и да гният само с неправилна грижа - те изсипват почвата, не се разхлабват, не отстраняват плевели, не наблюдават сеитбооборота, не дават никаква храна. Ако редовно се прилагат тор, вода, както е необходимо и разхлабете почвата, храстите не се разболяват в почти 100% от случаите. И не забравяйте, че култури, които растат в оранжерии се нуждаят от свеж въздух, изпускане на излишната влага - всеки път след поливане, отварят прозорците и вратите.

Но вредителите, които притесняват различни домати "Pink Giant" са на разположение - но това обикновено не е необичайно за тези домати, които не узряват рано. Факт е, че насекомите започват активно да атакуват кацането през юли. Тези домати често са увредени от листни въшки, трипси и колорадски бръмбар. Първите две се лекуват от лекарството “Бизон”, а последният “Конфидор”, “Престиж”. Със същите средства можете да се отървете от бялата муха. Основното е да се започне борба навреме, а това може да стане само ако всеки ден наблюдавате доматите си.

Насекомите са много се страхуват от миризливи вещества, така че можете да се отървете от тях с помощта на инфузии на пипер, канела, пелин, карамфил, невен - евтини и екологично чисти.

Силни и слаби страни

Вече сте научили доста добре днешното разнообразие и накратко нека да обобщим за какво е полезен доматът и какви са неговите слаби страни.

Предимства на сорта:

 • големи и вкусни плодове;
 • голям процент хранителни вещества;
 • относителна простота;
 • устойчивост на заболявания;
 • универсална маса;
 • продължително съхранение и транспорт.

Приемам достойни за качество. Но независимо от това колко е добър Pink Giant на доматите, според неговото описание на сорта, снимки и ревюта са индикатори, но доходността не може да се нарече висока. Има, разбира се, още някои недостатъци.

Сортове:

 • големите плодове не са подходящи за консервиране като цяло;
 • високи храсти с тежки домати се нуждаят от силни опори;
 • няма абсолютна резистентност към паразити;
 • отнема време, за да се оформи, pasynkovanie.

Ако не се страхувате от тези недостатъци, тогава преминете към метода на култивиране. Може би след като прочетете, ще разберете, че всички трудности лесно се решават.

Характеристики на домат "Pink Giant"

Сеят разсад

Културите започват от началото на март. Не забравяйте да се нуждаете от предварителна обработка, тъй като тя помага за дезинфекция на материала, който в бъдеще ще елиминира рисковете от заболяване, както и ще помогне за увеличаване на нивото на кълняемост. За да се почисти семената, 3-5 дни преди датата на засаждане те се поставят в слаб разтвор на манган за 40-60 минути. След това те се измиват под топла, течаща вода и се изсушават.

Опитните градинари също съветват за този клас да извършат студена обработка - преди засаждане, поставете семената в хладилника на долния рафт за един ден за няколко дни. След това те се накисват в стимулатор на растежа и се засяват. Можете да използвате лекарства като "Appin", "Gumate sodium", "Zircon", "Kornevin", "Silk", "Etamon".

За да не се сбърка с датата на засяване, винаги се придържайте към препоръките на лунния календар за кацане на летни обитатели.

Контейнерите за засаждане също трябва да бъдат добре измити и след това да се подготви земята - закупена или собствена.Последният може да се състои от торф, хумус, земя на земя в равни части и 1/2 от пясъка. Можете също така да направите всяко комплексно лекарство, според инструкциите, и пепел. Културите се извършват на дълбочина 1 см, на прах и навлажнени със спрей. Важно е да се помни, че всяка почва може да бъде замърсена, което означава, че тя трябва да бъде дезинфекцирана - използвайте вряща вода и калиев перманганат. Тави, покрити с фолио и поставени върху прозореца.

Вижте също: Доматени сортове за поликарбонатни оранжерии

Вземи и грижи

След пет дни или малко повече ще се появят издънки, а когато се отворят 3-4 листа, можете да ги вземете в отделни чаши. Това е много важен момент в отглеждането на доматите от розовия гигант, тъй като е важно да не се повредят крехките разсад. Почвате да вземете нова, но и стерилна. Чашките могат да бъдат изработени от мека пластмаса, така че лесно да се пресаждат семената или торфът след него. Основното е да се осигури минимална травма на кореновата система. Но Заслужава да се отбележи, че доматите са култура, която понася трансплантацията много по-лесно от същите чушки.

Важно е да се каже, че този сорт е много светъл. Бъдете готови, че ако пролетта не е слънчева или просто нямате южни прозорци, тогава ще ви трябват лампи. Те могат да бъдат толкова специални, но са по-скъпи, или просто дневна светлина. Признаци, че разсадът има малко слънце, тяхното разтягане и бракуване в основата. В допълнение към светлината, трябва да спазвате температурата - не по-малко от 22 градуса и да поливате разсад, когато е необходимо. Две седмици след бране добавете азотен тор, така че зелените да растат по-добре.

Вие не можете да давате домати много азот, когато те вече са силни, защото храстите ще растат само зелени, но не и обвързване на плодовете.

Трансфер до постоянно място

Супер гигантски домат се засажда отвън в края на май, когато преминават студовете, в оранжерията - в началото на месеца. Преди това, две седмици разсада се втвърди. Схемата на засаждане е не повече от 2-3 растения на метър, в противен случай те ще бъдат тесни.

Незабавно пригответе подпорите, запасете и залепете под клоните с реколтата. В дупката, която ще бъде на дълбочина 35 см, сложете лъжица комплекс тор, 1/2 от хумуса, малко пясък за дренаж и чаша дървесна пепел.

Разсад се засаждат внимателно, корените трябва да се изправят. Засаждането изобилно се разля и две седмици хранене вече не допринасят. Доматите се нуждаят само от добро поливане и разхлабване.

Отпътуване след кацане

Разнообразието обича храненията. Те могат да се правят на всеки 10-14 дни, редувайки се. След 14 дни след прехвърлянето, се разсипват вечерните фиданки с разтвор на 1/20 пилешки изпражвания във вода. След 10 дни направете комбиниран минерален фураж. След още две седмици можете да изсипете доматите с този разтвор - в кофа с вода, разбъркайте 1 кг тор, лъжица „Разтвор“, малко манган и меден сулфат. Под всеки храст се налива около 1,5-2 литра тор, съчетавайки го с поливане. Също така веднъж седмично се провежда листно пръскане. За бърз и приятен плодов комплект използвайте лекарството "Яйчник".

Храстите образуват или две, или една. Последната опция, според прегледите, е по-добра - това означава, че винаги изваждате всички доведени деца, когато са нараснали до 10 см. Ако искате да оставите две стъбла, тогава оставяте доведен син в горната част. Като опора могат да се използват пръчки, въжета или пергола. Когато реколтата започне да се формира, тя трябва да бъде събрана навреме, а под клоните трябва да се поставят допълнителни подпори. Внимавайте за насекоми, за които вече ви споменахме по-рано. Веднъж седмично, като профилактика, можете да използвате разтвор за пръскане на манган.

За да изплашат насекомите, градинарите често засаждат ароматни билки, цветя и чесън около мястото. Това е много полезно по време на пристъпи на паразити. Можете да използвате стръв - сладка вода, бира в бутилка, мед.

Разбира се, за да могат вашите насаждения да растат, да се развиват добре и да образуват най-добрите домати, трябва да следите чистотата на парцела - плевели създават излишната влага в почвата, която привлича патогенната флора. Всеки път след поливане, разхлабете земята на следващия ден. Разнообразието от домати "Pink Giant" обича влагата, но че е умерено и редовно.

Вижте също: Домат "Демидов", снимки, ревюта

Ако не разполагате с време да следвате поливането и плевелите, тогава мълчайте храстите. Също така не забравяйте, че ако отглеждате култури в оранжерия, това не означава, че тук те са защитени от бедствия, насекоми и заболявания - преди да се прехвърлят на затворена земя, дезинфектират както земята, така и стените на помещението.

Тези правила са лесни за следване, за да получите вкусни, сочни домати. Разнообразието ще ви зарадва с завръщането си, ще получите максимум витамини за себе си и семейството си, както и ще се подготвите за зимата.

Видео: Доматите от розовия гигант

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания