меню

Доматените сортове със снимки и описания 3.04.2017

Домат с малък мухъл, характеристика и описание на сорта

червена домати mustang характеристика и описание на сорта

Доматът Scarlet Mustang, чието описание ви предлагаме да прочетете, с едно име вече предизвиква истински интерес. Всъщност, често се случва най-закачливите имена на сортове дадени за техните необичайни характеристики. Дали това правило се отнася за "Scarlet Mustang" или не, можем да кажем само след пълното му описание.

Общи характеристики

Има много стари сортове домати и има нови. Някой е верен от десетилетия насам, а някой винаги търси нещо ново, което вероятно е вярно, защото сега са отглеждани много разновидности, които ще задоволят нуждите на всеки летен жител, независимо от мястото му на пребиваване, времето и плодовитостта. почвата.

“Scarlet Mustang” е нов домат, вписан е в регистъра през 2014 г., но през тези 2-3 години вече е популярен и обичан, обратната връзка от летни жители е много положителна. Сортът се отглежда от сибирски развъдчици, известни с доматите си. „Scarlet Mustang“ има много предимства - болестите не са ужасни за него, добивите са високи и плодовете му са вкусни и много ароматни. Нека по-подробно да говорим за доматите.

Вижте също: Как да се хранят разсад домати, за да бъде дебеличка?

Скалт Мустанг Домат. Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за неопределени видове. Това означава, че храстите нямат точка на окончателен растеж.
 • Не стандартно качество.
 • Височината на стъблото може да надвишава 1,8 метра, което само по себе си предполага неговата жартиера. Оставя на храстите малко, което е добро помага да се види реколтата. Те имат леко набъбване и тъмнозелен цвят.
 • Една четка образува 6-7 плода.
 • Сортът има много мощна коренова система, която се разраства, така че трябва да вземете предвид този фактор при засаждането.
 • Третира сортове със средни срокове на зреене. Можете да съберете първите вкусни плодове след 115-120 дни след засяването на семената.
 • Най-устойчивият сорт към най-честите заболявания на доматите.
 • Той дава най-доброто представяне в оранжерийни условия и като цяло е по-добре този домат да се отглежда в затворено пространство.
 • Той дава високи добиви, от един храст е възможно да се съберат повече от 5 кг плодове, които между другото имат необичайна продълговата форма, червен цвят. Може би заради това удължаване на плодовете, сортът е получил името си в чест на легендарния автомобил.
 • В студеното лято на лошата реколта този домат може да не покаже най-добри резултати.
 • Кожата е тънка, пулпата е сочна, ароматна, вкусна. На плода няма ребра.
 • Размерът на доматите е 20-25 см, средното им тегло е 200 грама, но те могат да достигнат до 400 грама.
 • Доматите са устойчиви на напукване. Отговорите на летовниците казват, че сортът е много добре съхраняван поради дебелата кожа, може да се транспортира.
 • Сортът е с универсална маса, може да се съхранява, използва се в свежи салати, използва се за сосове, макаронени изделия, сокове.
 • Максималните резултати се показват при формирането на две стъбла. Изисква пасинкования.

Вижте също: Описание на сорта домати "Мазарин", снимки, ревюта

Агротехника расте

Доматът "Scarlet Mustang" е добър, според мненията. Снимки на тези, които са засадени, интерес и тези, които само мислят, че засаждат в новия сезон. Този домат може да ви подхожда много добре и какво и как да направите е описано по-долу.

Важно е!

Този сорт трябва да бъде подложен на предсеитбена обработка - дезинфекция, стимулиране, покълване.

Така че, семената се засяват през третото десетилетие на март - първи април.Преди сеитба те се накисват за една седмица в калиев перманганат, след това се измиват в топла вода, поставят се стимуланти за растеж (“Epin”, “Zircon”, “Kornevin”). След това, семената се поставят в топла, влажна марля или памучна кърпа за покълване. Материалът трябва винаги да бъде мокър, да бъде на топло място.

След това произвеждат култури в контейнери със смес от хумус, пясък и торф земя с лъжица пепел. Можете да си купите почвата и да сте готови. Културите се задълбочават с 1 см, овлажняват се със спрей и се покриват със стъкло или филм до поникване. След това поставете на топло място 23-25 ​​градуса, където е добре осветена.

Във фазата на два листа, вземете разсад в отделни саксии. Почва, използваща същия състав. След бране след две седмици можете да подхранвате разсад с комплексен препарат. Преди да се прехвърлите в оранжерия или да отворите земята, ако живеете в топъл климат, разсадът се втвърдява за една седмица. Трансфер след въвеждане на разсад, извършен за 50-60 дни.

Прочетете също:Доматените сортове със снимки и описания

Почвата се приготвя предварително, също така се подкрепя. На един метър квадратни растения 3 храсти. В дупката сипият лъжица от минерална превръзка. Почвата трябва да копае предварително и да се отърве от паразитите с вряща вода или разтвор на манган. Храсти са засадени, незабавно вързани и докато растат, остават два стъбла - всички извади от пасищата, с изключение на един в горния синус. През сезона се хранят 3-4 пъти. Първият в 15-20 дни - в кофа с вода разтварят калиев сулфат и суперфосфат, 25-30 грама всяка, и вода храсти, един литър под всеки. Освен това, можете да депозирате урея, лопен или пилешки тор. Този сорт обича поливане, но не забравяйте да запомните за вентилация на оранжерията.

Съвет!

За да направите домати по-плодотворни, около веднъж седмично, леко се разклаща храстите за pereosyleniya.

Тези техники са основни, те са съвсем достатъчни, освен това, разбира се, за да премахнете плевелите и да стреляте. "Scarlet Mustang" ще ви зарадва със своя вкус и изненада с външния си вид.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
червена домати mustang характеристика и описание на сортачервена домати mustang характеристика и описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания