меню

Доматените сортове със снимки и описания 3.04.2017

Домат "Златна рибка" в оранжерията

характеристика и описание на вида на доматената златна рибка

Всъщност жълтите плодове съдържат много каротин, те винаги са по-сладки, а ястия, където има не само червени домати, но и слънчево-жълти, винаги изглеждат ярки, апетитни, красиви през пролетта. Днес ще се запознаете с точно такъв домат, той има атрактивно име - домат Златна риба. Както обикновено, описанието на сорта ще ви даде представа какъв вид плод ще получите, какви са предимствата и недостатъците на отглеждането на този вид.

Общо описание

Този сорт донесе агрофирма "Седек". Доматите се оказаха достойни, те имат много предимства, въпреки че има и недостатък. Но минуси, най-често, винаги и във всички. В нашия случай те не намаляват достойнствата на сорта и се състоят в висока устойчивост на метеорологични неприятности, добра възвръщаемост. Дори в студено, дъждовно лято този домат не намалява добива си, което правят и много други видове.

Това е мощно разнообразие, той се нуждае от място, жартиера. Най-добре расте в оранжерийни условия, където може да достигне до два метра височина. Но ако не сте жител на Сибир и далечния север, тогава можете да получите и реколта на открито място, а още повече, че можете да растете на юг. Нека погледнем отблизо този жълт вид.

Вижте също: Доматите "Буденовка" преглежда за него за тези, които са го отглеждали

Домат "Златна риба". Характеристики и описание на сорта

 • Отнася се за неопределени видове.
 • Изисква staving, оформяне, жартиера.
 • Устойчив на температурни промени, не се страхува от сянка, висока влажност.
 • Плодовете имат привлекателен жълт цвят, продълговата форма и характерен чучур, за което са получили името си. Те са много вкусни, ароматни.
 • Тя има универсална маса, т.е. доматите се консумират сурови, приготвят се пресни салати, консервират се, преработват се в сок, сосове и паста.
 • Жълтите сортове са винаги по-полезни, те са по-подходящи за бебешка храна.
 • Отнася се за видовете от средния сезон. Така че можете да получите първата „златна рибка” за 105-120 дни, което зависи от условията, плодородието на почвата и климата. Понякога този домат се описва като ранен.
 • Доматите от този сорт са компактни по размер, тежащи до 120 грама. Удобно е да ги запазите като цяло.
 • Една четка образува шест или осем плода.
 • Месото не е хлабаво, месесто, сочно.
 • По отношение на устойчивостта към болести, този сорт няма абсолютен имунитет, което означава, че плодовете и храстите могат да бъдат атакувани от патогенна среда. Но не всички болести могат да засегнат „златната рибка”, например, една фитофтора атакува този сорт изключително рядко. Средната резистентност е минус на домат.
 • Плодовете се съхраняват при подходящи условия за дълго време.
 • Дълъг период на плодните.

Характеристики на домати "Златна риба" ние ясно показа, че този сорт има много повече предимства, отколкото недостатъци. За да предпазите засаждането си от болести, трябва да следвате правилните методи на отглеждане, предварително да приготвите семената, да засадите почвата в оранжерията, да следват правилно сеитбообращението, да издухат стаята след поливане. Нека поговорим по-подробно за всичко това.

Вижте също: Сортове домати от сибирска селекция със снимки и описания

Агротехника отглеждане на сортове домати "Златна рибка"

Разбира се, първото нещо, от което се нуждаете, за да започнете процеса на отглеждане на този сорт е предсеитбеното лечение, защото по-рано казахме за основния недостатък. Тя е необходима. Семена от домати "Златна риба" около средата на март започват да сеят.Преди това те се поставят за половин час в слаб разтвор на манган, след което се измиват с топла вода, сушат се. Освен това, можете да се накисва в "Циркон", това ще помогне на бъдещите разсад да развият определен имунитет, да подобрят покълването.

Предварително готвите и оранжерия. Невъзможно е да се засадят домати, където преди са отглеждани култури, които страдат от същите заболявания. По-добре е да замените почвата с нова, след което да я разлеете с вряща вода, да я разлеете с пепел, разбира се, те обработват и цялата оранжерия от стените до тавана. В плодородната почва културите са винаги по-силни и по-продуктивни, затова предварително въвеждат и копаят почвата, например с хранителни торове или с хумус, пясък, лопен, плевели. Те могат да бъдат събрани след падането, те ще служат като добър тор.

Във всички други отношения няма трудности. Засяването се извършва под филма на лунния календар в общия капацитет или торфените съдове, за да се заобиколи мотика. Почвата се продава в магазин или се произвежда от пясък, пръст, хумус, пепел, торф. Прехвърлянето към оранжерията се извършва приблизително в средата на май, помнете и за опорите.

Вижте също: Домати "Кенигсберг" - ревюта, снимки

На един квадратен метър не растителни повече от три храсти, образуват разнообразие в едно стъбло, което означава, че stepchildren можете да премахнете всичко. Този сорт не може да даде плодове за дълго време, летни жители понякога се оплакват от него. За да предотвратите това, хранете храстите 3-4 пъти. Този сорт реагира добре на въвеждането на пилешки тор, суперфосфат и калиев сулфат. Можете да използвате и листата фураж.

Съвет!

Оптималната комбинация от листни и коренови превръзки ще даде много добър резултат. Първият прекарва само рано сутрин или вечер от пръскачката.

Всички тези методи са прости, достъпни за всеки летен жител. В резултат на това получавате голяма реколта от вкусни, слънчеви плодове.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 оценки, средно: 4,50 от 5)
Зарежда се ...
характеристика и описание на вида на доматената златна рибкахарактеристика и описание на вида на доматената златна рибка

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания