меню

Доматените сортове със снимки и описания 3.04.2017

Домат "Славян". Описание на сорта

Описание на доматите

Е, вие сами знаете всичко, и веднъж погледнато тук, ви интересуваше доматите "Славян" и неговото описание на сорта. Ти дойде на адреса, после ще научиш всичко, което се отнася до този домат. Това е голямо разнообразие, което има много предимства.

Общо описание

Този домат е резултат от работата на сибирските развъдчици. Всичките им сортове са с високо качество, добро представяне и "славян" не е изключение. На храстите узряват малиновите плодове, които са много вкусни, сочни. Освен това сортът е непретенциозен, плодотворен и устойчив. Какво ще обсъдим по-нататък.

Вижте също: Домати "Лятно пребиваващи" коментари, снимки, доходност

Домат "Славян". Характеристики и описание на сорта

Прегледите на летовниците, които вече са засадили този домат, са много добри. Да, всъщност няма какво да се оплаква, освен че храстите стават високи и се нуждаят от подкрепа. Необходимо е също така да се премахнат и доведените деца, но тази техника на агротехнология се изисква от по-голямата част от доматите.

  • Сортът е определящ вид. Височината му може да достигне до 130 см. Необходима е опора.
  • Високодобивният домат - един храст може да доведе до 4-5 кг плодове.
  • Домати узряват пурпурен, пурпурен цвят, те са компактни, подходящи за пълно консервиране. Теглото на плода - до 120 грама.
  • Кожата е плътна, което предпазва доматите от напукване, но в същото време при яденето твърдостта му е незабележима.
  • Универсална маса - може да се използва за приготвяне на сокове, макаронени изделия, салати, както пресни, така и зимни.
  • Много непретенциозен сорт - не се страхува от температурни капки, дъждове. Производителността не намалява.
  • Има отлична устойчивост на основни болести на доматите.
  • Той има среден период на зреене - първата реколта, която получавате през 110-115 дни след засяването.
  • Подходящ за отглеждане в оранжерии и за открит терен.
  • Добре съхраняван и транспортиран.

Както виждате, някои предимства. И тогава ще ви разкажем за агротехниката, тя е проста. Разбира се, този домат ще остане жител на вашата градина за дълго време.

Вижте също: Домати "Верлиока" - характеристики и описание на сортовата снимка

Отглеждане на домати "Слав"

Културите започват през първото десетилетие и през второто април. Почвата се изсипва в контейнер, към него се добавя торф, пясък, леко трамбована. След това се засаждат семена, леко се задълбочават, след това се овлажняват и покриват с филм. Можете да прекарате и предварително сеитба лечение - накисва семената, например, в "Kornevine". Това добре стимулира растежа, образуването на корени, което в бъдеще ще даде добро хранене и, като следствие, висок добив.

Съвет!

Следвайте всички селскостопански практики според датите на лунния календар. Фазите на нашия спътник могат да бъдат полезна помощ в държавните дела. Най-добре е да се отглеждат култури, които произвеждат плодове в горната част, на нарастващата луна, в долната част (картофи, репички) на намаляваща.

Разсад гмуркане във фазата на 2-3 листа. Можете веднага да сеете в отделен контейнер. Преди да се прехвърлят на земята, фиданките трябва да се втвърдят и първите 1-2 седмици трябва да се държат готови за подслон в случай на студено попадане. Разбира се, разсадът се полива, когато почвата изсъхне, а преди засаждането им се налива минерален тор в отворите. По отношение на почвата, тя може да бъде хумус, пясък, пръст и торф, градинска почва и компост с торф. От паразити хвърлят кипяща вода. Възможно е през есента да се внесат плевели в почвата, да се направят компостни ями и да се изкопае парцел през пролетта.

Вижте също: Домат "Shuttle" ревюта за него онези, които го отглеждат

Трансферът се извършва през май - в началото на юни, можете веднага да прикрепите разсад към опорите. Възможно е да се образуват храсти в 1-2 стъбла.С времето отстранете плевелите, доведените деца. По време на сезона, можете да приложите 2-3 пъти органични торове. Можете да замествате минерални торове, листни фуражи и органични. Ако решите да напръскате храстите с торове, направете го само сутрин и вечер, никога не поливайте в мъгливо време.

Това ще е достатъчно, за да се получи добра реколта. Ако засадите в оранжерия, ще бъде повече, храстите са по-високи, отколкото на открито.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Описание на доматитеОписание на доматите

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания