меню

Доматените сортове със снимки и описания 3.04.2017

Искри от пламък домат в градината

Домат от искри пламък, описание на сорта

Днес, друг домат, който с право може да се нарече необичаен и добър. Каква е нейната жар, питаш? Да, поне на външен вид. Говорейки за Домат "Искра пламък", отзивите ще ви направят щастливи за него, а и снимките на тези, които са засадили, говорят сами за себе си. Съгласен съм, че доматите изглеждат естетически добре, а нещо повече, това не е единственият им плюс, повече за това по-нататък.

Общо описание

Този домат е любител на летните обитатели. Той има много положителни качества. Тя е предназначена повече за оранжерии от поликарбонат или филм, но ако живеете в райони с топъл климат, както и в Украйна или в същите географски ширини в нашата страна, лесно можете да отглеждате разнообразие на открито.

Какви са предимствата на искрата на пламъка? Е, първата е, разбира се, нейната поява. Доматите имат сходна по форма форма на пипер или огнен пламък, освен това оранжевите ивици по кожата придават още по-голяма прилика на елементите. Сортът се увеличава, това е минус за много хора, защото трябва да го оформите, да го завържете, но не и за любителите на вилата. Да, и доходността и съпротивлението на всички болести могат да бъдат компенсирани от това време, изразходвано за допълнителни селскостопански практики - това е вторият и третият плюс.

"Искри от пламък" домат. Описание на сорта и прегледи

 • Доматите са неопределени видове. Няма крайна точка на растеж, т.е. стъблото. Това подсказва, че храстите ще бъдат високи, мощни, а пергола или въже те просто се нуждаят.
 • Отнася се за средно-късни сортове. Но, по мнението на жителите на лятото, с добра грижа и, вероятно, при засаждане на семена без бране, плодните започва две седмици по-рано от заявеното от производителя.
 • Необходимо е образуване и прищипване. Най-добрите резултати са показани с две стъбла.
 • Плодовете имат необичаен вид, продълговата форма, червена кожа с оранжеви жилки. Тя е плътна, но не-твърда.
 • Домати с компактен размер - 150 грама, което е удобно за консервиране.
 • Месото е много вкусно, сочно и има малко семена.
 • Разполага с универсална маса. Доматите могат да се използват за пълнене, за приготвяне на сокове, пасти.
 • Домати с високи добиви.
 • Има отлична устойчивост на всички доматични болести.
 • Храстите растат мощно, с добре развита коренова система. Ето защо, не се препоръчва да се засаждат повече от три разсада на един квадратен метър.
 • Доматите се съхраняват добре, могат да се транспортират.

Вижте също: Характеристика и описание на сорта "Интуиция" от домати

Агротехническо отглеждане "Искри от пламък"

Културите започват 55-60 дни преди предложеното прехвърляне в оранжерията. Във всеки регион тези термини са различни. Както бе споменато по-горе, ако искате доматите да започнат да плодят по-бързо, то веднага засадете семената в отделни чаши и дори по-добре, те трябва да са от торф. Така ще преминете етапа на бране, а по време на прехвърлянето на разсад корените няма да се наранят, защото можете да поставите храсти в почвата точно в чашите.

По отношение на почвата, можете да си купите универсална почва, можете да смесите една супена лъжица суперфосфат с градинска почва, хумус, пясък. Можете да замените първия компонент с пепел. След това културите се овлажняват и поставят под филма.

Съвет!

За да се ускори разсадът и в същото време допълнително да се осигури имунитет на разсад, можете да използвате специални препарати. Например, Циркон се показа добре.

Докато вашите издънки растат у дома, можете да започнете да подготвяте оранжерия, където трябва да изкопаете почвата или да я замените с нова. Необходимо е също така да се разлее горещ манганов разтвор, за да се дезинфекцират и унищожат паразитите.След като направите дупки за три на квадратен метър, както и подгответе пергола. Прехвърлянето към оранжерията ще бъде, когато студът свърши, а почвата се затопли с 15 градуса.

Вашите разсад ще растат добре, особено ако им се дава много светлина, топлина и влага. Около май ще ги засадят в оранжерия и веднага ще се завържат. Суперфосфат може да бъде добавен към ямките. Най-добре се избягват азотни торове, в противен случай храстите ще дадат много зеленина, но органични вещества, фосфати, калиеви торове, пепел могат да се прилагат на всеки 15-20 дни. За първи път след прехвърлянето най-малко 14 дни се прилага фураж.

Вижте също: Описание на доматите "Chio-chio-san", снимки, ревюта

Разбира се, трябва да премахнете плевелите, доведените деца и въздуха в оранжерията. За да се образуват две стъбла за максимален добив в горния синус, оставете едно доведено дете. Тя ще расте и основното стъбло. В ръцете първите плодове скоро ще започнат да се оформят - по 7-8 броя. Ако годината е болезнена за културите, тогава е по-добре да защитите доматите си. Опитните градинари съветват по храстите да свързват мехурчета с йод, което спестява от атаката на патогенни микроорганизми. Тук той е такъв домат "Spark of Flame" и неговото описание на сорта.

Този домат наистина изглежда уникален и има много добър вкус. Можете да разнообразите масата си и да изненадате гостите.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Домат от искри пламък, описание на сортаДомат от искри пламък, описание на сорта

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания