меню

Доматените сортове със снимки и описания 24.06.2019

Високи и големи плодови домати сортове-копачи

голям домат

Големите домати са фаворити на градинарите, а не само за теглото. Те се отличават със сладост, отличен вкус, малък брой семена. В класацията на най-добрите плодови сортове домати често попадат високи видове, включително много хибриди. Според подробно описание, снимки, ревюта е лесно да се избере домат, подходящ за определен регион и условия на отглеждане.

Руски размер F1

Автор - агрофирма "Гавриш", позициониране на хибрида като високо устойчив и болестоустойчив. Съдейки по прегледите на многобройните градинари, доматът потвърждава посочените характеристики.

Описание:

 • неопределен тип, е необходимо да се завържат стъблата, четките, да се монтират опори;
 • предназначени за отглеждане в оранжерии;
 • късно узряване (бране на домати - за 120-127 дни);
 • плодовете растат средно 400-550 грама, има отделни екземпляри до 800-1000 грама (подлежащи на грижа).

Буш достига 1,7-2 метра, съцветията са ронливи, на растението вървят около 3-4 листа. Домати от наситен розов цвят, месести, сочни. Месото е деликатен, приятен вкус, с високо съдържание на захари.

Съвет!

Големи домати се получават чрез образуване на храст в едно стъбло.

Хибридът е включен в каталога на Държавния регистър на Руската федерация (2002).

Позлатено блюдо F1

Сред хибридите със средна зрялост се откроява широко плодоносен позлатен беляш F1. Теглото на доматите е 700 грама, а на долните нива плодовете растат под килограм. От храста на гигант те събират 5-6 кг, показателите за доходност не намаляват дори при неблагоприятни условия.

Заводът е висок, в оранжериите расте до 1.8-2 метра. На храст се формира от 4 до 6 четки. Доматите са месести, ярко оранжеви с тънка прозрачна кожа. Плътта е плътна, с деликатна структура.

Позлатеният беляш е домат от групата месести домати, предназначени за приготвяне на салати. Съдържа малко количество киселини, затова е подходящо за детско меню и диетична храна. Характеристика на хибрид: висока пластичност, непретенциозност при отглеждане.

Мечешка лапа

Развъдчиците на компанията "Сибирска градина" отглеждат интересно разнообразие с убедително име Мечешка лапа. Месото, големите плодове от външния му вид приличат на широката лапа на гостоприемника на тайгата, но имат приятен вкус и сладост. На храстите до 1,8-2 метра се образуват мощни четки с тежки домати. Листата са големи, доматен тип, тъмно зелено.

Заводът е за предпочитане да доведе в един багажник, а след това теглото на плода ще бъде повече (до 500-600 грама). При образуването на 2-3 барела доматите в четките не получават повече от 300 грама. Плодовете са кръгли, леко сплеснати, наситени в червен цвят. Месото е месест, сочен, приятен вкус. Въпреки тънката кожа, лапата на Мечката не се напуква, така че сортът е подходящ за транспортиране.

В средната лента сортът расте добре на открито, а в по-студените райони се отглежда в приюти. Включени в списъците на Държавния регистър от 2005 г. насам.

Сто килограма

За тези, които търсят баланс между добив, вкус и домати с големи плодове Сто килограма, Неговите красиви крушовидни плодове достигат до 300-400 грама. Вкусната месо се отличава със специалната си сладост и аромат.

Основни функции:

 • висок сорт (група индианци), височина до 1,8-2 метра;
 • продължителен плод;
 • засаждане в оранжерии (добивът ще бъде по-висок - до 9-10 кг на квадратен метър);
 • гъвкавостта на използването на домати (пресни, на салати, резени - за съхранение).

Доматите са оребрени, крушови, яркочервени. За големи екземпляри образуват храст в едно стъбло.

Спринт таймер

Списъкът на доматите с големи плодове е незаменим без легендарния Sprint Timer. На храстите с височина от 1,9-2,5 метра се образуват красиви сърцевидни плодове. Теглото на най-малките е 400-500 грама, големите копия тежат до 800-1000 грама. Вкусът е отличен.

Непретенциозни indeterminantny домати се отглежда навсякъде. Градинарите го оценяват за следните качества:

 • големи вкусни домати;
 • устойчивост на неблагоприятни атмосферни фактори;
 • резистентност към инфекции;
 • красиви плодове;
 • висок процент на събиране на домати от храста (добив - 10-15 кг).

Месото е червено, сочно, сладко, кисело липсва. Цел - приготвянето на различни доматени продукти, салати, нарязани на парчета.

Рим

Градинарите, които предпочитат екзотични сортове, могат да изберат Рим. Плодовете му са големи, гофрирани, с плътна плът, пълна със сладост. Втулките са масивни, високи, до два метра, с голям листен товар.

Събирането на първите плодове е възможно вече 80-90 дни (доматите в етап на техническа зрялост). Доматите по 500-600 грама всеки, с изразено ластик в стъблото, наситен червен цвят.

Съвет!

Variety Rome - един от най-добрите за правене на доматен сок.

При управление на растението в един ствол и разпределение на броя на яйчниците в ръцете се получават плодове с тегло 1-1,2 кг. Основната употреба е прясна. Тя се характеризира с високо съдържание на сухо вещество, киселина - най-малко. Градинарите отбелязват малък брой плодове върху храстите (7-10 броя), но това се компенсира от необичайния вкус и сладост на сорта.

Благодарение на работата на животновъдите, селекцията на домати с големи плодове е голяма. Лесно е да се намерят подходящи сортове според описанията, характеристиките и изискванията или хибридните форми и се опитват да растат на свой собствен парцел. доматите гиганти.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
голям доматголям домат

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания