меню

Каталог на доматите 9.03.2019

Топ 5 най-добри сортове домати от агрофирма "Гавриш"

домати

Всеки нов сезон, градинари се опитват внимателно да изберат семена от домати за засаждане на парцела, защото бъдещата реколта зависи от нея. Списъкът с най-добрите сортове домати от добре познатата агрофирма "Гавриш" ще улесни избора, а снимките и описанията ще ви позволят да получите пълна картина на конкретен домат.

Akulina

Обикновено ниско растящите сортове домати образуват малки плодове. Но Akulina е изключение от обичайните правила, тъй като доматите растат от това растение до 1280-200 грама. Месести, с леки ластични домати имат добър вкус, гъста структура, малък брой семена. Препоръчва се растенията да се отглеждат в открити хребети, в тунели. Височината на храстите - 70-90 см, не се нуждае от pasynkovanii. Листата са големи, светлозелени на цвят, с леко набръчкване.

Прибирането на домати започва в 115-118 дни. Това е периодът за техническа зрялост на доматите, за пълно узряване, ще трябва да изчакате още 12-14 дни. Показателите за доходност на сорта са отлични - 7-8 кг плодове на квадратен метър. В същото време, доматите не са много податливи на такива болести като фузариум, вертицилис, с навременна превенция, която не страда от късна фиброза.

Гигантски лимон

Жълтите домати наскоро са търсени сред летни жители. Агрофирма "Гавриш" предлага домати с оригинално име Лимонен гигант. Големият плодов неопределен сорт се е показал добре в средата и в районите с умерен климат.

Предимства:

 • големи домати (600-700 грама);
 • високо съдържание на захар, каротин в плодовете;
 • устойчивост на заболявания;
 • Пригодност на доматите за съхранение (до 3 месеца);
 • високи нива на бране на домати (6-7 кг на растение).

Животновъдите препоръчват засаждане на разсад от домати в оранжерии, запазвайки плътността - не повече от 3 храсти на квадратен метър. Храстът нараства до 2-2.3 метра, необходимо е задължително формиране и отстраняване на пасинките. "Олово" в два стъбла, така че се образуват повече плодове. Ако искате да получите големи домати, след това оставете един ствол, останалите клони и странични издънки са отстранени.

Съвет!

Sort Giant Lemon е отзивчив към дресинг. По време на сезона трябва да хранят висок домат поне 4 пъти.

Доматите са кръгли, леко удължени, с леко вдлъбнатина в областта на стъблото. Вътре - голям брой камери. Месото е плътно, сочно на нарязания, отсъства мокърност. Цветът на кожата на плодовете и пулпа е идентичен - лимоненожълт, светъл в периода на пълна зрялост. Вкусът е сладникав с едва забележима киселинност.

Употреба:

 • салати;
 • сосове;
 • сокове;
 • тестени изделия;
 • картофено пюре;
 • супи.

Доматените продукти от такива домати се отличават с необичаен жълтеникав цвят и приятен цитрусов аромат.

Подарък на баба

Домат "Подарък на баба" Фирма "Гавриш" е в серията "Руски вкус". Лидерът на продажбите, успешно се показа в различни региони на Русия. Градинарите отбелязват предимствата на сорта:

 • голям вкус;
 • добра работа при бране на домати (5-5,5 кг от един храст);
 • устойчивост на заболявания.

Необходимо е да се има предвид, че този домат е със средна зрялост, затова в условията на Урал или Северозапад се отглежда само в приюти. На хребетите за кратко лято, всички домати може да нямат време да се оформят, добивите ще бъдат по-ниски.

Храстите са много мощни, силни, с дебели стъбла. Височина - 1,5-1,7 метра. Листата са големи, много наситен зелен цвят.Плодовете образуват в ръцете, само до 9 съцветия се образуват върху храста.

Доматите са тежки, редовни кръгли, леко сплеснати отгоре, по 200-250 грама всяка. Когато са напълно узрели, кожата и месото са червени с перла блещукане. Кожата е плътна, тънка, покрива месестата сочна плът. Вкусът на сорта надхвърля много други домати, а това не е реклама, а прегледите на градинарите.

Основната употреба е свежи салати, нарязани. За приготвянето на заготовки сортът не е особено подходящ, но ако е необходимо, можете да запазите доматите с резени.

Малинов слон

Розовите домати имат лидерство във вкуса, а сортът Малина слон потвърждава това. Плодовете са не само красиви на външен вид, но и се различават по сладост, приятен аромат. Подходящи са за салати, изглеждат страхотно при рязане.

Месото е сочно, месесто, върху нарязаната - захар. Самите домати тежат 400-500 грама. С образуването на четката и спазването на правилата на агротехнологията получават плодове с тегло 700-800 грама.

Високи храсти, достигащи 2-2,3 метра в оранжерии. Препоръчително е да се отглеждат домати на пергола или да се подготвят силни опори с задължителната жартиера на клоните и четките. Олово храст в 1-2 стволови, доведен син друга страна издънки.

Съвет!

В условията на районите на центъра на Русия, както и на северозапад, на Урал и в Сибир, сортът се отглежда само в приюти.

Зреенето на плодове - през 110-115 дни. Тъй като теглото на доматите е голямо, те обвързват четките, а също така инсталират допълнителни опори към храстите. Показателите за доходност са впечатляващи - 5-6 кг на растение.

Класът е взискателен към въвеждането на топ превръзки, обилни поливания. В същото време е необходимо да се контролира графика и обемът на водата по време на образуването и узряването на доматите, в противен случай кожата на плодовете ще се напука. В края на вегетационния сезон се препоръчва да се притискат върховете за пълното образуване на всички домати на храста.

Розмарин F1

Домат, препоръчва се за диета, включване в детското меню. Месестият, яркочервен плод на сорта съдържа двойна доза витамин А, а Розмарин надминава другите домати по този показател.

Растението се отличава със своята мощност, височина (до 1,8-2 метра). Още в периода на разсад, храстовите храсти изпъкват благоприятно сред братята си, след като слизат в приюти, бързо се разрастват. Доматът дава няколко листа, образува до девет четки. Броят на плодовете във всяка - 10-12 броя.

Ако искате да извадите големи плодове, оставете 3-4 яйчника. Доматите са кръгли, правилна форма, атрактивен малиново-розов цвят. Тежат средно 400 грама, някои копия - 500-550 грама.

Доматената пулпа е изненадващо сладка, наподобяваща диня в разреза. Вътре - много малки камери, пулпата се топи в устата по време на хранене Плодовете са вкусни при рязане, в салати. Нарязвайки на парчета, те могат да се използват в заготовки, тъй като доматите не губят своята форма. Розмари също произвежда богати доматени продукти: сокове, пасти, сосове. Подходяща е за готвене на известната доматена супа от гаспачо. Доматите не са подходящи за съхранение, затова след печене е препоръчително да ги използвате веднага за преработка или за храна.

Добивите - 8-10 кг на храст, и това е друг "плюс" в полза на висок хибрид. Но за да се получи такава култура, е необходимо да се осигури адекватно хранене на доматите, правилно да се образува храст и да се отстранят стъблата.

Линията на доматите агрофирма "Гавриш" включва много разновидности и хибридни форми. След предварително проучване на информацията, всеки градинар ще може да намери домати според желанията и желанията си и след това всичко зависи от грижата.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
доматидомати

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания