меню

Съвети 10.03.2019

Безплатна земя за градината и дома, как да стигнем?

парцел

Темата за преместването от мегаполисите към предградията, към провинцията става все по-неотложна. Цената на всички недвижими имоти се разраства, а земята не е изключение. Сайтът в близост до вече съществуващите комуникации може да струва милиони рубли. Съществуват обаче законни начини за получаване на отстъпка или символичен наем. Те ви позволяват да закупувате площи за строителство и за лично земеделие.

Правителствени наддавания

Ако обръщате внимание на партньорствата между градината и градината, можете да видите колко парцела остават изоставени. Същото се случва в селските райони, малките градове, отдалечените райони. Търсенето на този тип имоти отдавна е паднало и в условията на неотдавнашната криза то просто не може да расте. В резултат на това много от собствениците им дори не са регистрирали собственост, просто са я изоставили. Някой не можеше да плаща повече вноски, в резултат на което загубил правата си в съда. Всички тези парцели в крайна сметка се връщат на държавата и след това се продават чрез открити обществени поръчки. Това може да се използва, за да се получат няколко хектара, а понякога и хектари, почти безплатно.

Съвет!

Основното условие е липсата на конкретен обект в държавния кадастрален регистър.

Търсенето на земя е най-трудната част от процеса. Когато това е направено, е необходимо да се свържете с местните органи по кадастъра, да попълните заявление и документи. Тук те проверяват правната чистота, ще издадат заключение. След търга ще бъде назначен. При липса на други доброволци, а те често не съществуват, държавата ще отдава земя под наем без заплащане за 6 години. През този период е необходимо да се изпълнят предварително обявените планове, например за изграждане на къща или селска къща. Последният етап - проектирането на всички имоти в имота.

Понякога има желание да се купи тази земя, след това започва обичайният търг. Има твърде малко такива обекти в Московска област и в Централна Русия. Но отвъд Урал има повече свободни територии. Гъстотата на населението тук е много по-малка, може да няма претенденти за обекта. Кандидатът може да плати без заплащане. Следните въпроси заслужават да бъдат разгледани:

 • предназначението на обекта;
 • наличието на правни тежести;
 • технически аспекти на свързването на комуникациите.

Това е необходимо, защото заявителят в случай на отказ от общинските власти никой няма да върне всички разходи, направени за регистрация. Най-често срещаният случай е липсата на кадастрални записи, което показва, че районът е защитен или защитен. Това се дължи на объркване в картите и записите, с размера на поземления фонд. Вторият отрицателен вариант е липсата на записи в инвентара поради невъзможността за свързване на общите комуникации. Например, един обект може да бъде изоставен преди въвеждането на общата процедура по регистрация, тъй като е невъзможно да се запази. Често се среща в райони с ниска плътност. Gasmen, електротехниците просто отказват да изтеглят комуникации. В резултат на това остава да се премине към пълна автономия, която изисква големи първоначални инвестиции, или да бъде ограничена до наистина „спартански“ условия.

Специални обезщетения

Държавата също може да предложи дългосрочни договори за наем с право на прехвърляне на собственост на привилегировани категории граждани. Те включват:

 • големи семейства;
 • лица с увреждания;
 • военни със служба или награди;
 • сираци;
 • приоритетни работници.
Съвет!

Можете да изясните списъка на обезщетенията в местния отдел за социална защита или в офиса на Министерството на горите и земеделието.

Ако първите четири категории са относително ясни, то последната може да включва служители от различни профили. Списъкът идентифицира региона в зависимост от текущите програми за стимулиране на местно и федерално равнище, от дефицита на пазара на труда. Почти навсякъде, особено в селските райони, са фермери, животновъди, лекари и учители, социални работници. В Краснодарска територия, така че дори може да насърчи представители на действащи специалитети. Основното условие е да се работи в тази област в продължение на шест години. В допълнение, не забравяйте да използвате земята по предназначение. Това може да бъде както жилищно, така и изключително селско стопанство. По правило вече не е възможно да се изгражда такава земя за бизнес проекти. Привилегированите категории граждани не трябва да плащат наем, а само номинално.

Същата схема може да се използва от всички граждани, постоянно пребиваващи в общината. Можете да наемете парцел за номинална стойност. В района на Москва за всички 6 години те ще поискат от 100 до 180 хиляди рубли, докато общата пазарна цена на земята може да бъде до 10 милиона рубли. В отдалечени райони, особено в областта на рисковото земеделие, сумата може да бъде по-малко от 50 хиляди рубли за период от шест години.

Малцина знаят това, но от 1993 г. е приет закон, според който притежателите на титлата Герой на труда също имат право на свободни места. Първоначално те се дават в същия лизинг, но след това се прехвърлят в имота. Условия, подобни на преференциалния метод на регистрация. Ще отнеме много време, усилия и търпение, за да издържите всички опашки в местните власти, но в крайна сметка можете да получите 8 акра в града и 25 единици в провинцията. Това важи еднакво за героите на Руската федерация и за героите на социалистическия труд. Специални условия се прилагат дори за наследниците на притежателите на тези титли.

Тези ползи могат да бъдат от полза за военнослужещите, които са подписали дългосрочен договор. Те могат да претендират за земя до 40 акра за селскостопански цели и до 20 декара за жилищно строителство. За да направите това, можете да кандидатствате директно в общината и в офиса в определена част. В този случай военните не се отказват непременно от други мерки за подкрепа, например преференциални ипотеки. Често този формат на местно подпомагане се отрича под различни предлози. Но това е злоупотреба и нарушение на закона.

Възползвайте се от тези възможности сега всички категории преференциални граждани. Вече е внесен законопроект под формата на изменение, според което онези, които вече са влезли в опашката като нуждаещи се, ще могат да се класират за свободна земя. Това означава, че процедурата става много по-сложна, периодът на изчакване ще се увеличи, вероятността за неуспех ще се увеличи.

Съвет!

Отказ в една от общинските власти може да се обжалва в съда. Но всички призиви за това трябва да бъдат документирани от самото начало.

Програми за презаселване

Този метод за получаване на безплатен парцел е подходящ за онези, които са готови да се движат, за да разполагат с голяма земя. Основното предимство е потенциалната възможност за използване на други ползи, програми за подкрепа. Всеки регион има свои условия. Но най-полезните програми за гражданите са следните:

 • заселването на плодородните земи на Крим;
 • преместване от Далечния север;
 • развитие на Далечния изток.

Някои общини вече са започнали да прилагат нова инициатива, наречена „Семейно имущество“. Според него до един хектар се отпуска за развитие и селско стопанство при условие на постоянно пребиваване за определен период. Земята не се прехвърля незабавно на имота, но не е нужно да плащате за нея, а наследниците ще могат да получат правата върху нея още преди края на договорения лизинг.

Има два начина за действие в рамките на тези програми. Първо, прилагайте, и второ, застанете в ред и изчакайте. Въпросът ще бъде решен за 2 или 3 години, това са средни стойности за страната. Малко по-бързо се движат нещата според федералните и националните програми, общините и регионите имат по-малък финансов капацитет, съответно, и скоростта на издаване на парцели страда. Друг недостатък на този метод - ограничения за по-голямата част от гражданите по отношение на получаване на земя за строителство. Не отказвайте на тези, които вече са включени в програми за подобряване на жилищните условия. Останалите могат да получат отрицателен отговор след няколко години. Но методът има предимства. Той е подходящ за тези, които на практика не разбират кадастрални въпроси, не могат постоянно да посещават държавни агенции.

Второто решение на този проблем е независимото намиране на сайта. Такъв метод вече е бил споменат във връзка с участието в търгове и регистрацията в имота на обект, който преди това не е отбелязан в кадастъра. Тази опция обаче работи във всички останали случаи. Уверете се, че е по-трудно, но вероятността за неуспех е по-ниска. Всички процедури могат да бъдат приключени средно за една година.

Получавайте свободна земя от държавата е съвсем реална. Колкото по-малко население има в даден регион, толкова повече възможности има за тези, които искат да изградят собствен дом или да фермират. Някои програми дават възможност да се получат малки площи, например 6 или 8 дка, докато други са предназначени за площи от 20 хектара до няколко хектара земя. Всеки гражданин, дори и да не е включен в преференциалната категория, може да кандидатства за напълно безплатно недвижимо имущество под формата на парцел с конкретна цел.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
парцелпарцел

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания