меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 11.03.2018

Домат "подарък на баба F1": издръжлив и плодотворен

Животновъдите по време на работата си създават сортове и хибриди на домати. Сега е трудно да се каже колко са. Всеки домат има своите плюсове и минуси. Разбира се, за да работим по леглата е било успешно, трябва да имате познания и да правите всичко навреме по селскостопанска техника. Ние ви запознаваме не само с разновидности и хибриди, но и с всичките им показатели и особености на отглеждане. Днес това е домат "Баба подарък F1", за които добри отзиви. На снимката, която виждате. Производителността, качеството на плодовете е много прилично.

Доматите са големи и малки. Но водачът се оказа, че е домат, който има маса от 2,9 кг. Такава култура можеше да събере агроном от Америка.

Обща информация

Както виждате, в заглавието има "F1", което означава, че доматът е хибрид. Като правило такива зеленчуци имат голяма издръжливост и отлична доходност. И ако говорим за домати "подарък на баба F1", то това е вярно. Те ги донесоха не толкова отдавна - през 2010 г., през това време доматите станаха много популярни. Те имат достойни резултати. Той принадлежи към хибрид LLC "Научно-изследователски институт за зеленчукопроизводство Greenfield" и LLC Agrosemgavrish. Доматът се отглежда само в затворена земя.

Характеристики и описание

 • Висок хибрид - до 2 метра, който изисква жартиери. Не се оформя.
 • Коренната система е много мощна.
 • На багажника има мъх, листата са зелени и набръчкани.
 • Неопределен тип. Необходимо е образуване и прищипване.
 • Големи плодове - до 300 грама.
 • Формата на плода е кръгла и леко сплескана.
 • Цвят на кожата - червен, тънък, но плътен. На доматите има леко ожулване.
 • Той принадлежи към средно късни сортове - 120-125 дни минават преди прибиране на реколтата.
 • Може да се използва за салати пресни и зимни, много вкусни домати “Баба подарък F1” сок, паста, кетчуп.
 • Жътва - до 6 кг от един храст можете да получите.
 • Тя се отглежда само в топли оранжерии или обикновен поликарбонат.

Ето такъв "подарък". Индикаторите са наистина добри, но ако имаш минус за доматите, ще ти кажем и по-нататък.

Винаги четете информацията на опаковката от производителя. Всеки сорт или хибрид има свои собствени земеделски практики. Също така помислете за регионалността на отглеждането.

Болест и устойчивост на вредители

Голям плюс на доматите в неговата висока устойчивост към болести. Това ясно се посочва от производителите. Но насекомите могат да навредят - лъжички, бръмбари, листни въшки и мечка. Необходимо е да се следи отблизо удоволствията и да се извършва превенция на биологични лекарства веднъж седмично. Можете също да използвате като квартал чесън, лук, ароматни зелени, че насекомите не харесват толкова много.

Вижте също: Домат "Юбилейна Тарасенко": много плодотворна и еднакво популярна

Силни и слаби страни

От характеристиките и описанията на разнообразие от домати "подарък на баба F1" разбираш, че хибридът има много силни страни, но има някои недостатъци. Обърнете внимание на тях.

Предимства на сорта:

 • стабилност;
 • вкусни и сочни плодове, с лека киселинност;
 • транспортируемост, но само за къси разстояния;
 • големи домати и висок добив.

Сортове:

 • жътвата не се съхранява дълго време;
 • не можете да отглеждате разнообразие на улицата;
 • хибридите не произвеждат продуктивни семена;
 • дълъг вегетационен период;
 • Доматите се нуждаят от внимание, докато растат.

Както виждате, съществуват предимства и недостатъци на хибрида. Като цяло, доматите ще дадат възможност да се получи добра реколта, която може да се яде пресни дори през есента, така че също да се правят запаси.

Характеристики на растящите сортове

Засяването на късен домат започва по-рано - приблизително от второто десетилетие на февруари. Но веднага трябва да се отбележи, че разсадът ще се нуждае от допълнително осветление. Семената не могат да туршия, но за по-добро покълване ги накиснете в "Epinay" за 24 часа. След изсъхване. Почва се подготвя или купува. Можете да направите състава на равни части хумус, земя от градината, торф и суперфосфат - според инструкциите за обема на почвата. След това се излива вряща вода, сушени и засяти семена.

Семената задълбочават с 2 см, навлажнени, покрити с фолио. Необходима е висока температура за покълване. Във фазата на 1-2 истински листа, фиданките на доматите „Бабошкият подарък F1” се гмуркат в отделни чаши. След две седмици се излива азот. През цялото време трябва да следите осветлението - фиданките се нуждаят от светлина до 14 часа на ден.

Вижте също: Червена боровинка за захарен домат: украсете всяка маса

Преминаването към оранжерията се случва в средата на май, когато почвата се затопля и температурата вътре е около 25 градуса. Но е важно да се третират стените и почвата от вредители с вряща вода с манган. Можете да отглеждате разсад в същия състав, във всяка ямка да се поставя само суперфосфат. Веднага поставете опората, образувайте храстите в едно стъбло. Това означава, че всяка седмица премахвате абсолютно всички доведени деца. Приблизителният им размер е 7-8 см. Когато стъблото е приключило, то е притиснато в горната част на главата.

Докато узряват, някои от листата се отстраняват, тъй като хибридът има плътна корона. Добавките се правят на всеки 10 дни с органични вещества или комплекси, можете да ги редувате. Обикновено градинарите използват пилешки тор, тор или компост. Плевелите също настояват, могат да използват дрожди за хранене.

Комплексните лекарства се продават навсякъде, най-важното, не забравяйте, че азотът е необходим в по-ранен етап от развитието на зеленината, а след това акцентът при избора трябва да се направи върху фосфор, калий. Уверете се, че добре проветрете оранжерията, разхлабете. Поливайте само с храсти с топла вода. Не забравяйте и за предотвратяване на насекоми, но използвайте екологично чисти лекарства, тъй като те няма да навредят на здравето.

Вижте също: Домат Бонсай: уникално дърво във вашия апартамент

Тази селскостопанска технология ще позволи да се отглеждат отлични домати. Основното нещо е да се направи всичко навреме и тогава вашето кацане ще донесе само положителен резултат.

Видео: Как да отглеждате добри домати на открито

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания