меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 23.03.2018

Домат "кошница на баба": един от най-добрите сортове за отглеждане в оранжерията

Като се вземат предвид рецензиите, снимките, реколтата, кошницата на баба, всеки производител на зеленчуци може сам да реши дали да засади сорт и дали има смисъл.

Официална информация

Сортът подаден за тестване през 2013 г., фирма "Гавриш", Москва, Русия. В продължение на две години станциите за изпитване на сортовете във всички региони на страната са работили, за да опишат всички предимства на сорта възможно най-точно и да предоставят информация на земеделските производители.

През 2015 г. сортът е вписан в регистъра на селекционните постижения на Руската федерация под номер 8654079. Доматът е препоръчан от тестовата комисия за отглеждане в отопляеми оранжерии и филмови пролетни заслони във всички климатични райони на страната като разнообразие от салати и средносрочно узряване.

Характеристики и описание

Доматите "Кошче на баба" са неопределени, високи. Производителят, който описва сорт, казва, че височината от 200 см е напълно нормална и след като е достигнала, можете да прищипете доматите си, или можете да ги носите в хоризонтална култура.

Листна плоча средна величина, класически домат, богата зеленина.

Плодовете са плоски закръглени. При закупуване на семена, зеленчукопроизводителят може да забележи, че авторът (ако семената от Gavrish специално) е леко измамлив и посочва теглото на плодовете от домати в рамките на 250 g, а комисията за регистрация спира на нивото 160-180.

В същото време онези зеленчуци, които вече са успели да се запознаят с разнообразието, говорят предпазливо за теглото, тъй като доматите не изравняват плодовете. Едно съцветие от домати може да носи себе си, както големи, така и сериозно домати, които не достигат нормата.

Плодът е с лек ластик, а при плътност е среден. Когато узреят, доматът е със светло зелено, но биологичната зрялост дава на доматите силно червено.

Кожата на доматите е нежна и в същото време гъста, не позволява напукване. Доматите, събрани през периода на техническа зрялост, пренасят транспорта на големи разстояния без загуба на качество.

Когато режете, можете да преброите от 4 до 6 камери за семена, които са пълни с доматен пулп. Семената са големи по размер, но не и с голям брой.

Вижте също: Домат "Анастасия": много предимства и проста обработка

Вкусовите качества на една степен се оценяват като „добри“, а производителите на зеленчуци са съгласни с оценка. Въпреки това, в този случай възниква въпросът, защо да не сеят ранните, марулята с добър вкус, когато към момента на узряването му ранните домати на открития терен с добър вкус започват да плодят.

Добивът на продаваните плодове в оранжериите под филма е 10-12 кг, което също не е много висока стойност за доматените нововъведения.

Болест и устойчивост на вредители

Комисията за регистрация не дава специални указания за устойчивостта на сорта към болести. Това означава, че доматите се нуждаят от превантивни обработки в затворена земя, а на открито могат да се проявят от непредвидена страна.

Сортът е много млад. Няма коментари за зеленчукопроизводителите за това колко резистен е доматът за патогените и вредителите. Опитните производители са наясно, че каквито и да са усилията на животновъдите, стига да няма нито един добре устойчив сорт.Това означава, че растението се нуждае от профилактично лечение.

За да развиете здравословна реколта и да не дадете само един плод на болестта, трябва:

 • редовно боравят със засаждане, започвайки от момента на образуването на яйчника
 • постоянно извършване на редуване на фунгицидни лекарства, които няма да позволят на патогена да развие зависимост;
 • изберете сортове с известна преди това резистентност към определени болести или вредители.

Силни и слаби страни

Трудно е да се намери описание на заслугите при „посредствения“ домат. Може би времето ще мине и доматът „кошницата на баба” е характеристика и описание на разнообразието, което досега само от автора и комисията за регистрация ще покаже най-доброто си, а зеленчукопроизводителите ще се радват.

Вижте също: Домат "Стая изненада": украсяват апартамента и разнообразяват салата

Сред предимствата на сорта са:

 • големи плодове;
 • добър вкус;
 • добра транспортируемост.

Като недостатък:

 • не равномерност на търговските продукти;
 • необходимостта от редовни профилактични лечения;
 • среден добив за оранжериен сорт.

Характеристики на растящите сортове

Разнообразие от средносрочно узряване. За да получите домати възможно най-скоро, за да започнете сеитба нужда в началото на март.

Тъй като "кошница на баба" клас, а след това да съберат семената им не е трудно. В този случай, семената трябва да се мариноват в 0,01% разтвор на калиев перманганат в продължение на 15-20 минути, след това се изплакват в течаща вода и едва след като се загреят. Тази процедура ще убие всички патогени, които са седнали на семена от домати.

Като се има предвид, че доматите на бабата за кошове за боклук, които са засадени и отглеждани, казват, че няма особени затруднения в селскостопанската технология. Достатъчно е да се придържат към класическите правила за поддържане на неопределена култура, а реколтата ще се окаже добра. Правилата се състоят от следните точки:

 1. Засяването се извършва само от семена, които се обрязват (100% живи);
 2. Потапянето се извършва във фаза от 2 истински листа неизбежно в отделни резервоари;
 3. За отглеждане избираме универсална питателна почва, в противен случай се подхранваме в периода на разсад;
 4. Започваме да посаждаме разсад в оранжерия на възраст 55-60 дни;
 5. Поддържане на културата в 1-2 издънки;
 6. Първата превръзка се извършва в рамките на 2-3 седмици след засаждане с азотни торове;
 7. Второто хранене след 2 седмици за добавяне на азотни съединения калий и фосфор;
 8. Постоянно синове и обвързване на културата.

Вижте също: Домат "Емералд Ябълка": интересен и оригинален

Само чрез отглеждане на разнообразие можете да имате собствено мнение и колко е подходящо за вашите условия.

Видео: 9 тайни на плодотворни домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (2 оценки, средно: 4,00 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания