меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 5.02.2018

Червена боровинка за захарен домат: украсете всяка маса

Официални данни

Заявител и създател на сорт “Агрофирма Аелита” ООД, Москва Русия. Сортът е представен за изследване през 2011 г., а през 2012 г. е вписан в регистъра на гнездовите постижения под номер 8853426.

Авторството принадлежи на Настенко Н.В., Качаиник В.Г., Гюлкин М.Н.

Класът се препоръчва за отглеждане във всички регионални области на Руската федерация в открит терен и под заслони в лични стопанства на градинари и летни жители.

Характеристики и описание

Домати "Червена боровинка в захар" ранно узряване. Вегетативната форма е стандартна, определяща. Отглеждайки до 60 см, стреля завършва сезона на растеж с флорална четка.

Табелата е малка, тъмнозелена. Нищо не пречи на доматите да поставят буретата си на слънце.

Стъблото на домат със ставна, съцветие от сложен тип. Плодовете са класически, закръглени домати. Плътността е добре изразена. Най-вероятно еластичността на домата дава плътна кожа, която перфектно държи доматения пулп.

Плодовете не се разбиват при никакви обстоятелства.

Плодът

Отзивите на зеленчукопроизводителите обвиняемо говорят за кожата. Ако по време на топлинната обработка това е благословия, защото доматите не се напукват и в бурканчето те изглеждат свежи и елегантни, еластични и плътни, а след това в салатите са твърде твърди.

Преди да влезете в салатата, те трябва да се напоят с вряща вода, да се изплакнат със студена вода и само след това да се използват за готвене. В противен случай, в салатна чиния, те се оказват неизядени поради много плътната кожа.

Легално, доматите се предписват като салата и за tsetnelnoprednogo консервиране. Въпреки това, зеленчукопроизводителите единодушно признават този сорт само за консервиране.

Понякога някои плодове показват светлина, но това не е нищо в сравнение с вкуса.

Дегустационната комисия оцени рейтинга на „Cranberry Sugar“ като „добър“. Въпреки това, повечето производители предпочитат да изоставят сорта поради прекомерната киселинност. Мнозина, описващи вкуса, го сравняват с боровинки без захар. Оценявайки вкусовите усещания, зеленчукопроизводителите са убедени, че не гъстата кожа дава киселост, а именно, че доматената пулпа няма баланс в органичните киселини.

Самите домати са до 15 гр. Удивително еднакви по размер и тон, те нямат зелено петно ​​върху стъблото и показват богат червен цвят. Гнезди в домати 2, понякога 3. Семената са малки, и няма много.

Вижте също: Универсална цел домати "Shuttle"

Болест и устойчивост на вредители

Комисията по регистрация мълчи относно устойчивостта на сорта към болести. Но производителите на зеленчуци, споделяйки своите мнения, говорят за много добра устойчивост.

Фактът, че сортът може да се отглежда във всички климатични региони, отново потвърждава устойчивостта му към различните климатични характеристики.

Сортът почти не се влияе от болестта, дори когато всички околни растения от домати „изгарят”.

продуктивност

Стойността на плодовете от този сорт е определена на 2,5-2,8 кг на квадратен метър.

Разбира се, реколтата е много малка.Ако вземем предвид, че една и съща фирма произвежда и други сортове с малки плодове, но с много по-високи добиви, сортът от червена боровинка е в дъното на търсенето.

Силни и слаби страни

Трудно е да се преценят достойнствата на сорт, чиито плодове са кисели, но:

 • ранно узряване;
 • маломерен;
 • не изисква staving;
 • не изисква жартиера;
 • резистентни към болести и екстремни климатични

Сред недостатъците трябва да се отбележи:

 • нисък добив;
 • прекомерна киселинност

Характеристики на растящите сортове

Фактът, че сортът е ранен и много стабилен, го прави желателно за онези зеленчуци и летни жители, които рядко посещават зеленчукови култури. Чрез закупуване на семена всичко започва с разсад.

Отглеждане на разсад

Този ранен сорт се нуждае от период на разсад само в районите, където пролетта е дълга. Но южняците могат да си позволят да сеят семена във вани и големи саксии и да използват доматено растение като украса на имота, без да отглеждат разсад.

Всеки, който иска да получи много ранни продукти, все още трябва да сее семе в стайни условия. Не е необходимо ранният сорт да бъде осветен и времето за засяване може да бъде избрано в края на март.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за открит терен

Да вземем почвена смес в съвременния свят не е трудно. Универсална почва за разсад може да се купи в градинския център, или можете да го приготвите сами. За готвене ще са необходими:

 • пресен компост - 1/3 от кофата;
 • крава, свинско или конско зреещ хумус - 1/3 от кофата;
 • градинска почва, а не от под нощницата - 1/3 от една кофа.

За всяка кофа с почвена смес се добавя:

 • 0,5 kg пепел от пещ;
 • 1.5 Чл. лъжици амониев нитрат;
 • 1.5 Чл. лъжици суперфосфат.
Почвата се приготвя предварително, в идеалния случай през есента, това ще позволи на микрофлората да приведе всички компоненти в готовност за бързо усвояване на хранителните вещества от кореновата система на растението.

сеитба

Ранните сортове домати не могат да покълнат и сеят сухи семена. За това:

 1. Съд с пълнеж с почва;
 2. запечата;
 3. Поставете семената на разстояние 1,5-2 cm един от друг;
 4. Покрийте със земята;
 5. Напръскайте спрея с топла вода;
 6. Покрийте със стъклена или пластмасова обвивка.

Културите се поставят на място, където температурата около денонощието ще остане при 25-26 С. След 8-10 дни ще се появят издънки. Веднага след като поникнат домати са видими, температурата трябва да се понижи до 18 ° C през деня и 15 ° C през нощта. Разсад през този период, поставени на най-яркото място.

Избор на домати "боровинки в захар" разсад отглеждане без никакви проблеми. Доматите не са засегнати от болести и не са извадени. Разсадът е едновременно набит и гъст. Ако почвата е подготвена правилно, то в периода на разсад, растението не изисква торене.

Доматът от този сорт може да се отглежда както индивидуално, така и в съвместни насаждения. Възможно е също така да се откажат снимки.

Трансплантация в земята

Веднага след като заплахата от връщане замръзване е преминал, разсад се трансплантират в открит терен или оранжерии.

Не са високи, компактни храсти, които често са засадени във вани и поставени на терасите или вътрешния двор. Можете да отглеждате този сорт на балконите и лоджиите.

Разстоянието между растенията по време на кацане се избира в диапазона 25-30 cm.

грижа

Когато се отглежда този сорт, растението ще се нуждае от:

 • поливане;
 • превръзка;
 • разхлабване;
 • мулчиране.
Кратко, стандартен домат не изисква много внимание. Земеделските производители, които рядко посещават градината, казват, че този домат се образува. За да се завърже и доведено дете не е необходимо. Растението е набито, еластично, не се страхува от поривист вятър.

Вижте също: Описание Домат розово сърце

Топ дресинг

Сортът не изисква специални превръзки, тъй като не е генетично положен висок добив и не може да отглежда големи плодове. Въпреки това, след 2-3 седмици след слизане, храстите трябва да се хранят с разтвор на амониев нитрат (2 супени лъжици на кофа вода).

3 седмици след първото хранене прекарват второто. За да направите това, в кофа с вода, отгледани 2 супени лъжици. лъжици суперфосфат и се добавят по 0,5 литра на всеки храст от домати.

Ако времето не благоприятства цъфтежа и плодовете, препоръчително е да се третира с разтвор на борна киселина. За да направите това, прекарват пръскане съцветия, подготовка на разтвор с 1 г на фармацевтичния препарат на борна киселина и 1 литър вода. Кратността на пръскане 1 път в 2 седмици.

Домати Ревюта

Земеделските производители, които ежегодно изпитват няколко сорта, споделяйки своите мнения, се възмущават. Оказа се, че фирмите, опаковащи семената на някакъв етап, са пренасочили и показват, че сортът на стеблото е пакетирал семената с много сходен, но висок сорт, което е довело до недоверие. Високите сортове изискват жартиери и формацията, която спира растениевъдите.

Aelita пусна на пазара друг много подобен вид калинка. Сравняване на домати "Cranberries in sugar" описание на сорта, характеристики, добив, всички не в полза на "боровинки". Въпреки това, за да имате собствено мнение, трябва да сеете и растете и може би ще ви хареса киселост.

Видео: 10 грешки при отглеждане на домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания