меню

Доматените сортове със снимки и описания 4.02.2018

Домати "Малиново чудо": плодоносни и устойчиви храсти

Доматите "Малиново чудо" и характеристика на сорта като такива не са възможни, тъй като такъв сорт все още не е вписан в регистъра на развъдните постижения, а това, което е опаковано в торби, е просто регредер. Въпреки това най-често можете да видите името на общото „Crimson Miracle” за цялата серия, след което идва наименованието на определен сорт.

Обща информация

Последното десетилетие е времето на многото нововъведения в областта на развъждането, включително сортовете домати с малинови плодове.

Умелите бизнесмени, за да запознаят зеленчукопроизводителите с нови продукти, решиха въпроса коренно и започнаха да комбинират сортове и хибриди в комплекти. Някои от тях създадоха серия от цветове, някои по-отговорно се приближиха до решението на емисията и подбрани комплекти с един и същи цвят на плода, но различни:

 • период на зреене;
 • височина на растението;
 • вкусови гами;
 • размер на плода;
 • условия на отглеждане;
 • назначаването на плода.

Интересен факт е, че чрез продажба на комплект, като например „Градините на Русия”, те не дават на потребителя избор, опаковката се състои от 5 сорта. Вие не можете да си купите една марка и да не купувате останалата част. Може би това е добре. След сеитбата на няколко зърна, производителят ще тества пет сорта през първата година и ще има собствено мнение.

Описание на серията

Образувайки комплектите „Малиново чудо“, доматите се обозначават като F1 хибриди, но повечето от новите сортове за разплод. Неправилното етикетиране е т. Нар. „Отпуск”, така че производителите да не събират семената си, а да идват в магазина и да купуват семена отново и отново.

Времето минава, зеленчукопроизводителите започват да споделят мнението си и откриват, че много от сортовете са много достойни и имат право да заемат парче земя в градината, а някои се срещат сред най-обичаните.

"Малиново вино"

Заявител и създател на различни LLC градина, Челябинска област Русия. Сортът бързо преминава теста и през 2015 г. е вписан в регистъра под номер 8557424.

Предприемачите определят „малиново вино” F1, но това е сорт, който се препоръчва за отглеждане във всички региони на Руската федерация за отглеждане под заслони и на открито аматьорски зеленчуци.

Характеристики и описание

Сортът е рано узрял, определящ.

Листовата пластина е със средни размери и има богат, тъмнозелен цвят. Съцветията сортове междинни.

Плодът е кръгъл със средно тегло до 350 g, някои екземпляри могат да бъдат тежки. Кожата е с гладък пурпурен цвят, без петно ​​на стъблото. Плътността на доматите е средна.

Когато се режат, 6 понякога се виждат повече гнезда. Месото е сочно, месесто, пурпурно, без бели вени.

Дегустацията, проведена за сорта, бе оценена единодушно като „отлично“. Дестинация за доматена салата, балансът на органични киселини и захари е на оптимално ниво и позволява на сорта да заеме своето законно място сред най-вкусните.

Вижте също: Доматите "Bystrenok f1" радват ранозрелите плодове

Силни и слаби страни

Домат "Малиново вино" има няколко предимства:

 • ранно узряване;
 • голям вкус;
 • големи плодове;
 • висок добив (до 14 kg / m2).
Сред недостатъците, по-скоро характеристиките на сорта, е, че вегетативната форма трябва да бъде вързана и оформена.

Болест и устойчивост на вредители

"Малиновото вино" е умерено засегнато от болести и вредители.

Сортът изисква внимание на нивото на останалите домати. Провеждане на превантивни действия необходими действия, които ще предотвратят загубата на реколтата от домати.

Характеристики на растящите сортове

Сортът е определящ. Основният му издънки не се издига над 100 см. Въпреки това, плодовете са толкова големи и тежки, че се откъсват без фиксация и добивът пада.

Особеността на отглеждането на сорта е постоянното, своевременно формиране на растението, както и жартиера на опорите.

"Crimson Sunset"

Фирмите продавачи упорито предлагат "Crimson Sunset" F1. Но това не е хибрид, а разнообразие.

Инициатор на домати донесе на пазара - НПО Градина и Кухня Garden LLC, Челябинска област. Русия. Сортът е вписан в регистъра под номер 8557426 през 2015 г. и се препоръчва за отглеждане във всички региони на Руската федерация

Характеристики и описание

Разнообразие, като предишното ранно узряло и определящо.

Листната плоча е средна, наситена, тъмнозелена. Съцветие в междинния сорт.

Плодовете са плоско закръглени със средно тегло от 300 до 340 г. Кожата е гладка пурпурна, без зацапване на стъблото. Средна плътност

Когато се вижда реженото 6 гнезда. Доматеният пулп е месест, пурпурен, хомогенен.

За вкус, сортът получи отлична оценка. Дестинация за салата от домати.

Силни и слаби страни

Доматът "Crimson Sunset" има няколко предимства:

 • ранно узряване;
 • отличен вкус;
 • големи плодове;
 • висок добив (до 12 kg / m2).

Недостатъкът на доматите е, че храстите трябва винаги да бъдат вързани.

Болест и устойчивост на вредители

Този сорт е умерено засегнат от болести и вредители. Профилактичните лечения ще поддържат високи добиви.

Характеристики на растящите сортове

Детерминистично разнообразие "Crimson Sunset". Големите плодове са тежки и изискват фиксиране.

Поддържането на системи за поддръжка е задължително събитие.

Оценявайки серия от домати "пурпурно чудо", прегледите са много положителни за доматите, които идват от развъдната компания НПО "Градина и градина".

В допълнение към описаните по-горе с кръгли и плоски кръгли плодове, през същата година в регистъра са включени и редица домати, които се различават само по формата на плода:

 • "Crimson Dream" - плосък кръг;
 • "Рапица от малина" - яйцевидна.

Всички тези сортове са ранни и големи плодове.

"Малинов рай"

Разнообразие от една и съща фирма LLC NPO "Градина и градина" Челябинска област. Русия, и много подобна на всички предишни, но разликата в зрелостта.

Този, който неправилно опакова „Малинов рай” F1, е сорт с регистрационен номер в регистъра 8557427. Въведен през 2015 г., препоръчва се за всички райони за филмови оранжерии, градини и цветни лехи.

Характеристики и описание

Небесното удоволствие от този вид домати не може да се получи много бързо, то има средно време на зреене, но можете да се насладите на красотата на плодовете му и да разпънете удоволствието.

Листната плоча е средна, тъмнозелена.

Плодът е закръглен със средно тегло 400 г или дори повече и много красив. Веднъж видял огромни малинови топки на дърво от домати, зеленчукопроизводителят вече не може да откаже да отглежда този домат.

Гладка, нежна, чиста кожа с равномерен пурпурен цвят покрива целия плод, без да оставя петна по стъблото.

Плътността на плодовете е средна, както подобава на маруля. Шест гнезда са пълни с малинов пулп със семена.

Според вкуса, доматите са много интересни с богат послевкус.

Вижте също: Сорт "Любящо сърце": какви са неговите предимства и недостатъци?

Силни и слаби страни

Доматът "Малинов рай" има много предимства:

 • отлични вкусови качества;
 • големи плодове до 500 g;
 • добър добив (до 10kg / m2).

Постоянното формиране и обвързването на някои възприемат като недостатък.

Болест и устойчивост на вредители

Този показател е среден. За да се запази културата, са необходими профилактични процедури.

Характеристики на растящите сортове

Сортът е определящ. Буш с височина до 100 cm не може да държи плодове с тегло до 500 g.

При засаждане разсад незабавно се грижи за фиксиране и обвързване на цели доматени четки.

"Бери-малина"

Авторството на този сорт принадлежи към една и съща НПО "Градина и градина". Сортът, а не хибрид, както се нарича "Ягода-Малина" F1, е вписан в регистъра под номер 8557425 през 2015 г. и като предишните се препоръчва за всички региони на Руската федерация.

Характеристики и описание

Доматът има дестинация за салати. Малката, която не е висока (до 60 см) е доста впечатлена от плодовете на този, който реши да го отглежда.

Растението има тъмнозелен лист и огромни, малинови, кръгли, гладки плодове. Тези "плодове" са напълно различни от малините, но вкусът им е сладък, вкусен и месен. Всеки домат има 6 гнезда. Доматът не е кухо, но плътността е средна.

Силни и слаби страни

Предимствата на сорта са очевидни:

 • огромни плодове (до 600 g);
 • отличен вкус;
 • добър добив (10-13 kg / m2);
Също като другите червени плодове от тази серия, „Бери-малината“ изисква много внимателно жартиери за опорите.

"Брайт Робин"

Този малиноподобен домат, като останалата част от създателя, NPO Garden & Vegetable Garden LLC, разнообразието и обозначенията Bright Robin F1, разбира се, са неуместни. Оценката се вписва в регистъра през 2015 г. под номер 8557423

Характеристика и описание

Ако вземем предвид характеристиките на този сорт, този, който е подал регистрационният център, тогава е невъзможно да се открият разлики от сорта „Малиново вино“, с изключение на самия регистрационен номер.

Описанието и характеристиките на двете разновидности са абсолютно идентични. Тъй като сортовете все още са много млади и малко хора от зеленчукопроизводителите са успели да отгледат и двете разновидности и да разберат разликите, остава да се надяваме за известно време, ще покаже какво разнообразие ще остане и какво ще бъде забравено.

Серия от домати пурпурно чудо, има добри отзиви. Тези зеленчуци, които са започнали да отглеждат сортове, са много доволни, преди всичко:

 • ранно узряване;
 • вкус;
 • производителността;
 • големи плодове;
 • устойчивост на заболявания.
Съдейки от факта, че сортовете бързо са влезли в регистъра и са предназначени за отглеждане на територията на Руската федерация, включително най-южните и най-северните региони, сортовете от тази серия имат специална пластичност и способност да се адаптират към условията на околната среда.

През 2017 г. серията беше попълнена с новости, които не се отличават с ранно узряване, но вероятно ще спечелят сърцата на зеленчукопроизводителите:

 • "Малиново сърце" - с форма на сърце;
 • "Малинов попскарник" - закръглен;
 • "Пурпурен герой" - плосък кръг;
 • "Crimson Bison" - закръглен;
 • "Малина пожелае" - плосък кръг.

Ако всички тези домати дават кръгли плодове, тогава създаденият "малинов крал" също има ластик.

Вижте също: Най-добрите сортове домати за открит терен

Какъвто и генетичен потенциал да се инвестира в разнообразие, без подходяща грижа, невъзможно е да се отглеждат плодови, сладки и вкусни домати на бедни почви. Доматите от серията “Raspberry Miracle” са високопроизводителни и ще бъдат вкусни, ако зеленчукопроизводителите осигуряват най-добрата почва за тях, осигуряват им постоянно поливане, обличане и оформяне.

Видео: Всичко за доматите "Crimson Miracle"

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания