меню

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания 17.01.2018

Доматите "Bystrenok f1" радват ранозрелите плодове

Засяването на доматите "Fidget f1" ревюта, характеристики и описание на сорта, те казват, че ще можете да постигнете целта. Този домат е създаден за ранна и вкусна салата.

Обща информация

Хибридът е млад. По време на процеса беше ударен през 2012 г. Изследователите на изследването не отнеха много време да проучат целия генетичен потенциал на този домат, той бързо се показа и вече през 2013 г. вече бе вписан в регистъра на развъдните постижения на Руската федерация под номер 8756985.

Заявител и създател на сорта “Your farm” LLC, Nizhny Novgorod Russia.

Доматеният хибрид „Бистрион” се препоръчва от комисията за сортоизпитване като ранно зреене (80-90 дни), маруля, за отглеждане във всички райони на страната в открити терени и под заслони от филм или стъкло в частни ферми на градинари и градинари.

Характеристика и описание

За съжаление, реалността е, че самият производител, чрез пълнене и продажба на семената си, не показва правилно информацията, която подвежда потребителя.

Регистърът на сортовете, описващи хибрид, говори за плоско-закръглени плодове, леко оребрени, червени. Опаковчик, който продава семена от името на фирмата „Твоята ферма”, декларира кръгли, гладки и тъмно розови плодове. В същото време името на хибрида се нарича "Bystryonok F1".

Говорейки за истински хибрид, трябва ясно да се разбере, че един домат:

 • ploskookrugloy;
 • червен;
 • здраво;
 • леко наклонен;
 • без петно ​​върху стеблото.

Наблюдава се теглото на домати в техническа зрялост в диапазона 130-140 g, без да се натрупват плодове. Всички домати са равни и равни.

За да опитате доматите в дегустационната комисия получиха "отличен" рейтинг. Плодовете са плътни, месести с интересен аромат на домати и балансирано количество захари и органични киселини. Гнезденият доматен плод има 4-6.

Лист "Bystrynoka" светло зелен, класически тип доматен, но по-голям, отколкото използвахме, за да видим доматени листа. Растението не надвишава 70 см височина.

продуктивност

Хибридът има висок добив на изравнени търговски продукти. В същото време, установеният производствен вал варира в рамките на 13,5-14,5 кг на квадратен метър, което е много добър показател за детерминиращите домати на открито.

Препоръчително е да се засадят четири растения на метър, поради което всеки храст произвежда 3,5 кг маруля, ранен домат с висок вкус.

Вижте също: Домат "Катрин Велики f 1" - сорт, който няма недостатъци

Резистентност към заболявания

Зеленчукопроизводителите са взели хибрид в колекцията си с голямо удоволствие, тъй като устойчивостта на болестите е друго предимство на „бързата жена”.

Хибридът има повишена устойчивост на:

 • vertitsillozu;
 • вирус на мозайка от тютюн;
 • фузариум.

От късния бич хибрид има средна съпротива, но поради факта, че има много рано узряване, той успява да се откаже от продуктите си преди масовото избухване на огнището.

Силни и слаби страни

Домати "Bystrenok" ревюта, снимки, всичко подсказва, че сортът има пълен списък с положителни качества:

 • ранно узряване на плодове;
 • високи вкусови качества;
 • отличен плодов комплект;
 • хармонично узряване и подаване;
 • отличен добив;
 • устойчивост на заболявания.

Недостатъците могат да се отдадат единствено на особеностите на агротехниката, тъй като хибрид, въпреки детерминизма си, все още е необходимо да бъде свързан и оформен.

Характеристики на растящите сортове

Растителната форма на хибрида е определяща. Довеждайки височината си до 60-70 см, стреля се подрязва с флорална четка. Въпреки това, растението изисква жартиери и формация. Това е необходимо, тъй като добивът на хибрида е значителен, шевовете се различават в завидна сума и претоварването за „Бърза“ е почти норма.

Прилепването на плодовете е много активно. Тези, които вече са успели да отгледат хибрид, казват, че временно влошаване на метеорологичните условия изобщо не засяга яйчниците. По време на техния растеж, доматите успокояват и огъват издънки, което е изпълнено с рязане и загуба на реколтата.

Ето защо е необходимо да се оформят и своевременно да се обвържат както издънките, така и фиксирането на самите плодове.

Вижте също: Лечение на доматеното фузариум

селскостопанска техника

За ранно производство е необходимо отглеждане на разсад. Засяването може да се извърши в началото на март, като се има предвид, че разсадът се засажда на открито на 55-65 дни.

За да се ускори поникването на семената, те трябва да бъдат покълнати. За това:

 1. Семето се увива във влажна ленена салфетка;
 2. Прибрано в найлонова торбичка;
 3. Прехвърля се на мястото, където температурата през деня се държи при границата от 22-24 С за 34 дни.

Такова мокро затопляне ще помогне да спечелите 10-12 дни и да получите реколта по-рано. Засяването се извършва само от семена, които са показали живот. Лесно е да се определи това с малък бял гръбнак, който се появява от семето.

Потапянето се извършва във фаза на две истински листа в отделни контейнери, пълни с универсална почва за разсад. В този случай, разсадът няма да се нуждае от допълнителни хранения до момента на засаждане в градината.

Някои производители практикуват сеитба на ранни сортове и хибриди в открити площи. Това е напълно възможно с „Бистрионком”, но в този случай няма да бъде възможно да се получи ранна реколта от домати.

Ако планирате да отглеждате разсад в оранжерии или оранжерии, тогава сеитбата може да се извърши още по-рано. Въпреки това, трябва да се отбележи, че сеитбата през февруари може да се извърши само ако е възможно да се извърши допълнително осветление на разсад в ранния период.

Вижте също: Домат "Френски Мардин": популярен сорт сред любители и професионалисти

Формиране на растенията

Тъй като „Bystryonok” е склонен да се претоварва, е необходимо да се извърши перла. Тези издънки, които се отклоняват от синусите на листата, трябва да се отстраняват при достигане на 2-3 см. Това може да се направи с прищипване или счупване на нокътя.

За да се образува растение, трябва да се оставят 4-5 издънки, а останалите да се отстранят.

Много производители растат доведени деца до 5 см, а след това внимателно се откъсват и извършват вкореняване. По този начин, проблемът с недостига на разсад е решен, особено ако е скъп хибрид. Растение с такава процедура дава култура 2-3 седмици по-късно от майчината. В случай на "Bystryonkom", когато хибридът е много рано, от доведени деца можете да получите значително увеличение на добива.

Хибридът, който е описан по-горе, макар и млад, но много обещаващ. Ако успеете да станете собственик на чисти семена, ще получите отлична реколта от прекрасен продукт.

Видео: Правилната грижа за доматите

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания