меню

Каталог на доматите, Доматените сортове със снимки и описания 20.12.2017

Домат "Френски Мардин": популярен сорт сред любители и професионалисти

Този сорт е доста млад, отглеждан от руски развъдчици на компанията "Сибирска градина". Въпреки че сортът не е включен в Държавния регистър, но френският гроздов домат все още успява да придобие огромна популярност сред любителите и професионалистите, рецензиите и снимките от които добиват доказателство за уникалността на този сорт.

Обща информация

 • Среден сезон, срокът на узряване на плодовете от покълване на семената от 110 до 120 дни.
 • Определящият тип расте от един до два метра.
 • Не образува странични издънки, не изисква залагане.
 • Плодовете се събират в четки от 10-20 броя.
 • Висока доходност: можете да получите до 6 кг от храста.
 • Подходящ за отглеждане на закрито.
 • Изисква подкрепа и жартиери.
 • Идеален за жътва и консервиране.

Нека разгледаме по-отблизо доматите от френския тор, чиито характеристики и описание са описани по-долу.

Характеристика и описание

Описание на храста

Този тип домати има голям и силен храст. В оранжерии може да достигне два метра. Някои градинари го наричаха "дълготрайни", за да могат да дават плод много дълго време.

Бушът изисква образуване, особено ако е засадено на открито или на места с кратко лято.

Но в южните райони pasynkovat не се изисква, с достатъчно хранене хранене ще даде плод до късна есен.

Подхранва се към подпорите, необходими в оранжерията и на открито.

Описание на плодовете

 • Плодовете на френския домат Грас са изящни на вид, подобни на "крема", "ледени висулки", "дамски пръсти", както пишат градинарите, с една дума - интересна форма.
 • Удължен, среден размер, с тегло от 40 до 100 g.
 • Доматите са червени, гладки, лъскави.
 • Кожата е гъста, допринася за дългосрочно съхранение и транспорт на разстояние.
 • Месото е уплътнено, сладникаво, със зрели плодове, в камерите могат да се наблюдават кухини.
 • Те узряват добре, не изсъхват и не губят вкуса си.
 • Идеален за всички видове заготовки: добре попълнете бреговете, благодарение на благоприятната форма, изглеждат страхотно в консервирани храни, особено в разнообразни.

Болест и устойчивост на вредители

Както всички по-нови сортове, които имат добър имунитет към болести, френският сорт тор е устойчив на вируси и вредители.

Но надеждата за нейната устойчивост и да не се ангажира с превенция, разбира се, не си струва.

 

Следвайки простите правила, доматите ще забравят проблемите. Превенцията е:

 • редовно пръскане с разтвори за болести и вируси;
 • проветряване на помещението след поливане и през деня;
 • от вредители помага тинктура от чесън, бял равнец, пелин и жълтениче.

Вижте също: Избор на топлоустойчиви домати за южната част на Русия

Предимствата и недостатъците на сорта

Проучване на характеристиките на сорта "френски тор", може да се каже, че той има повече предимства, отколкото недостатъци. Какви са те?

плюсове:

 1. Висока доходност. От един храст може да се събира от 3 до 6 кг домати. Има доказателства, че със специална грижа в една добра оранжерия са събрани 10 кг от едно растение.
 2. На един квадратен метър в оранжерията са засадени две растения, тъй като растението се нуждае от осветление и много пространство.За някои е жалко да има място в оранжерията и някой ще изчисли, че два храста са достатъчни, за да се получат две кофи с хладни домати. В открито място засадени 3-4 храст на метър.
 3. Красивите "пръсти" са вкусни, зреят в четка заедно, могат да се съхраняват до два месеца. Зреене, не губят вкуса и формата си. И това е голям плюс. Можете да застреляте цял куп кафяви домати, давайки начало на други плодове. За храстите ще бъде по-лесно да отглеждат следните четки, което ще увеличи добива. Това ви позволява да започнете консервиране в края на юли, като първите четки узряват по това време.
 4. Доматът се счита за ецване, но е вкусен в салата и в готвенето. Лесно е да се премахне плътна кожа от нея за готвене на всякакви ястия, където е напълно разкрита, тъй като в нея има малко течност и много захари, и благодарение на своята месотост, тя се държи добре в растително яхния, по време на пържене, в салата и на мангал. По-добре е да не се намери клас за печене: той перфектно запазва формата си след топлинна обработка и когато кожата се отстранява. Оказва се отлични сосове и прибиране на домати в домати.
 5. Някои не харесват сухотата му в зрели плодове вътре. Но за мнозина това е плюс! Сега популярни събиране на сушени домати. И отново, "недостатъкът" изглежда се превръща в добродетел за тези, които търсят домати за такова съхранение. За сушене е перфектно.
 6. Къснозреещ сорт. Това не е плюс или минус. Необходимо е да се вземе предвид растящият регион. В северните територии сортът расте добре, но е необходимо да завърши растежа си в началото на август. Необходимо е да се притискат върха и да не се дават нови доведени деца. Това се прави така, че останалата част от яйчника да може да се излее и да се даде реколтата до края на август, така че доматите да не се ударят в бич.
 7. Не изисква залагане. Тази точка отново е двойна. Той работи в южните райони, където има дълго лято, а на доведените деца, независимо колко много, имат време да узреят плодовете. Нищо чудно, че фермерите в района на Кубан наричат ​​това разнообразие „дълготрайни”.
 8. Перфектно толерират транспортирането до всякакви разстояния, събрани от кафяво, узряват добре и бързо, запазват и дори подобряват вкуса. Този елемент е голям плюс за тези, които ще развият разнообразие за бизнеса. Той се продава на "Ура" заради привлекателния си външен вид и форма.
 9. Устойчив на големи вирусни заболявания, благодарение на добрата имунна система.
 10. Можете да съберете семената си.
За да получите висококачествени семена, изберете най-красивите два плода, които трябва да бъдат „както на снимката”, не болни и зрели. Буш и клон с тях - най-богат. Изплакнете ги и ги съхранявайте на стайна температура, докато не прегреят. Нарежете наполовина, отстранете ядрото със семената и покрийте с вода за 2 дни. Съхранявайте на топло място. След това прецедете, отделете семената от пулпа, измийте и изсушете. Големи, непокътнати семена напускат.

Недостатъците на участък включват няколко точки:

 1. Изисквайте задължителна поддръжка и подставки. Но почти всички сортове повече от 50 см височина изискват подкрепа, следователно, с минус, можете да спорите.
 2. Не е подходящ за открито в средната лента и северните райони. Така че, е необходимо да го засадят в тези райони само в оранжерии.

Обобщавайки, ние заключаваме: ако умишлено сте избрали разнообразие от домати „Френски тор“, тогава няма да намерите никакви минуси в него!

Вижте също: Защо листата от домати пожълтяват в оранжерията и как да се справят с нея?

Характеристики на растящите сортове

Домат "Френски тор" не изисква специални условия, той се счита за непретенциозен, но не трябва да се оставя да расте сам, както и други сортове. За да не бъдете разочаровани от добива, който може да достигне до 10 кг, трябва да следвате прости правила.

Накиснете семената преди сеитба за един час в разтвор на калиев перманганат. Сеят 65–70 дни преди очакваната дата на разсаждане на земята. Семената се засяват в ниски кутии с готова лека почва.Когато се появят два истински листа, разсадът се спуска в чаши, така че разсадът и разсадът не се разтягат, те спазват температурата и светлинните условия.

Дневната температура за разсад е оптимална 20 ⁰ - през деня, а през нощта - 16. Осветяване не повече от 14-16 часа: от 6 до 21 часа

Поливането на разсад е умерено, разхлабване на почвата и хранене с поташ и фосфорни торове на всеки две седмици. Той е важен за формирането на кореновата система и здравословната листа.

Когато разсадът има 5–6 листа, е необходимо да се хвърли с разтвор на „конфиденциалния“ препарат за защита от вредители.

Засаждането в оранжерията се извършва в средата на май, когато почвата се затопли до поне 17⁰.

Кладенецът трябва да бъде задълбочен и подготвен по подходящ начин: хумус не по-малък от един литър, пепел от слама или трева от 1 л и шепа минерални торове като азофоски или суперфосфат.

Незабавно пригответе всичко за поливане и жартиери: храстът е мощен, така че колът или пергола трябва да са надеждни. Изсипете поне 5–6 литра с топла вода и разбъркайте.

Мулчирането е важно за растенията. Тя се прави от сено, слама, стърготини, косена трева, торф и дори от натрошен вестник.

Какво дава мулчът?

 • няма кори след поливане;
 • няма плевели;
 • корените не са оголени;
 • запазва се влага;
 • наблюдавана температура в корените.

След засаждане на разсад, остава да се прилагат малко тайни, а след това получаваме реколтата от здрави растения.

Поливането не е често: веднъж седмично, но обилно, използвайки само топла вода.

За да се увеличи добива с 20% по време на цъфтежа на втората и третата четка, спрей доматите с разтвор на борна киселина, той също стимулира растежа на бъбреците и допринася за увеличаване на захарта в плодовете. Как се прави? 5 г прах на 5 л вода, се нуждаете от две процедури за 7 дни.

Друга тайна: това е разклащане на растения за опрашване: това допринася за обвързването на всички цветни стъбла.

Ще се интересувате от: Кога да засадят домати за разсад през 2018 г.?

Доматените легла правят правилното нещо: от изток на запад: с това засаждане растенията винаги ще бъдат на слънце, ще получат достатъчно светлина.

Важно е да се откъснат не само допълнителните доведени деца, образувайки 3 или 4 ствола, но всички по-ниски листа до първата четка постепенно, по един лист на седмица.

Докато всички плодове са вързани към четката, оставете листата над нея! Отрежете само до тази четка, върху която се оформят доматите.

Органичната материя за растенията е необходима само по време на периода на растеж, а по време на плодния период - не е възможно да се допринесе!

Ето защо, всички торове органични, докато домати растат и цъфтят. Заедно с кореновите превръзки, пръскането с микроелементи е ефективно 1 път в 7 дни в облачно време или късен следобед: 1 чаена лъжичка карбамид на 10 литра вода, калиев нитрат в същата пропорция. Редувайки тези добавки, ще бъдете приятно изненадани, гледайки растенията да реагират със зелена здрава зеленина и маса на яйчниците.

Когато се формира по-голямата част от плодовете, спрете храненето и намалете напояването.

Това е едно малко сбогуване, което ви дадохме, за да се грижите за френските домати Гранджи, както и ревюта, съвети и снимки за отглеждането му, ще ви помогнат да отглеждате прилична реколта.

Успех на плодородните легла!

Видео: Френски гроздов домат

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания