меню

Доматените сортове със снимки и описания 17.01.2018

Разнообразие от домати "Матрешка": чудесен избор за консервиране

Характеристики и описание на вида "Матрешка" домат, ревюта, снимки, добиви, всичко подсказва, че разнообразието от универсални цели и засаждане може да осигури на семейството пресни продукти и да се подготви за зимата.

Официална информация

Изминаха четири години, за да се въведе разнообразие в списъка на развъдните постижения. През 2010 г. сортът е вписан в държавния регистър под номер 9359614.

Заявител и създател на сорт “Агрофирма Аелита” ООД, Москва Русия.

Класът се препоръчва за отглеждане във всички региони на страната, закъснителни за отглеждане в лични дъщерни стопанства под заслони и в градината.

При избора на семенен материал, трябва да се гарантира, че в допълнение към сорта има и хибрид “Матрешка F1”, “Матрешка”, както и “Руската матрешка”, всички те са различни. В регистъра се вписва само „Матрешка“.

Характеристика и описание

Доматено "Матрешка" описание на сорта, снимки, ревюта, казват, че сортът е определящ, не е висок и не изисква залагане и формиране. Някои описания показват, че растението расте до 60 см, но плътен издънки добре държи малки плодове, особено тъй като има абсолютно не много от тях.

Листата са средни по размер, наситени, тъмнозелени. Разнообразието произвежда прости съцветия.

Плодът

Доматът има много интересна форма, наподобяваща малка круша. Повърхността му е гладка. Зелените плодове имат тъмно петно ​​в основата. Когато узрее, петното се разтваря и плодът става наситен червен.

Теглото на доматите е в диапазона 55-60 гр. При рязане се виждат четири гнезда за семена.

Инициаторите посочват, че оценката, получена по време на дегустацията, е „добра“, въпреки че прегледите показват, че доматите се извличат само на „задоволително“

Плодовете са плътни, кожата е достатъчно гъста, за да не се напука месото. Той също така позволява на доматите да бъдат цели след топлинна обработка.

Вижте също: "Балкон чудо" домати през цялата година

Преглед на доходността

Въпреки, че създателите и показват добив в филм оранжерии в рамките на 11 кг / кв. м, според показанията на тези, които вече са нараснали, класът не достига, до такава стокова шахта. На открито, добивът е няколко пъти по-малък.

Тъй като сортът е закъснял, зеленчукопроизводителите са малко недоволни от сорта. Има няколко причини за това:

 • към момента на узряването на сорта салата, вкусни домати вече са удовлетворени от зеленчукопроизводителите
 • кошчета, буркани, съдове от бъчви, вече са напълнени, а „Матрешката“ само узрява;
 • сортът не е подходящ за преработка в доматени продукти, защото е много плътен и не много сочен;
Отглеждане на домати „Матрешка“, характеристиката и описанието на сорта се свеждат до интересна форма на плода и факта, че се държи добре в консервацията. В тази връзка той наистина препоръча семето като домат за пълно консервиране.

Болест и устойчивост на вредители

При изпитване на сорта е установена добра устойчивост на фузариум и увяхване.

Отзивите на градинарите показват, че сортът не е много устойчив на късна фитосанитария, а в сравнение с други сортове изисква повишено внимание.Това може да се дължи на факта, че късният сорт и ранните сортове успяват да „избягат” от фитофторите, а „Матрешка” улавя гъбичката и тя се размножава.

Вижте също: Универсален домати "Лиана"

Предимствата и недостатъците на сорта

Поради факта, че има много „матрьошки”, а хората, които оставят коментарите си, не винаги са правилно наименование на сорта и хибрида, както и на инициатора, не само е възможен регредерът, но и появата на информация, която не отговаря на действителността и това трябва да се вземе предвид.

Сред предимствата на сорта "Матрешка":

 • интересна, крушообразна форма;
 • красив, наситен цвят;
 • перфектно се държи в опазването, не губи целостта;
 • добър вкус на консервирани продукти;
 • не изисква staving

Недостатъците на сорта са както следва:

 • късно съзряване;
 • нестабилност към фитофтора;
 • нисък добив.

Характеристики на отглеждане

Ако разгледаме аспекта, че късното узряване е недостатък, то плодните растения могат да бъдат ускорени чрез по-ранно засяване на семената.

Този домат е невъзможно да расте без разсад. Засяването на семената е най-добре в началото на март, ако имате възможност да засадите домати на открито през май. Ако не, тогава вероятно е по-добре да се откажете от сорта в полза на по-ранните.

За да поникнат културите по-бързо, препоръчително е семената да се накиснат във влажна кърпа и да се поставят на топло място за 34 дни. Засяването трябва да се извършва само със семена, които показват признаци на живот. Поддържайки оптималната температура и влажност, разсадът ще се появи бързо и по този начин ще спестите 10-15 дни, което е много важно за късните домати.

Разнообразието от домати "Матрешка" е детерминистично, маломерно, няма да отнеме много място на перваза на прозореца и няма да се разтегне много. Въпреки това, за успешен плод домат се нуждае от добре развита коренова система. Затова при сеитба е необходимо:

 • осигуряват разсад с универсална почва за разсад;
 • в случай на ранна сеитба, осигурете допълнителна светлина;
 • провеждане на подбор в оптимално време (2 истински листа);
 • да се избере достатъчно количество почвена смес.

При засаждане в градината, трябва да се отбележи, че "Matryoshka" не е висок и те трябва да се даде на южната страна, по отношение на по-високите.

Доматите няма да изискват опори и превръзки, тъй като плодовете не са големи и леторастите не се накланят.

Вижте също: Домат "De barao". Характеристики и описание на сорта

Превантивни мерки

Тъй като доматите Матрьошка не са устойчиви на фитофтора, профилактичното пръскане трябва да се извършва своевременно и редовно.

Първото пръскане е необходимо по време на периода на размножаване и цъфтеж. Най-добре се използва "Ридомил Злато". След като се разреждат 50 грама в кофа с вода, можете да обработвате храстите, докато листата се омокрят напълно. Ако метеорологичните условия не са благоприятни, тогава повторната обработка се извършва след 10 дни.

Второто третиране се извършва на етапа, когато доматите са започнали и е по-добре да се направи с Revus Top 12 ml на кофа вода.

Началото на узряването не е причина да се откажат от лечението, но трябва да се приложи такъв наркотик, периодът на изчакване, в който от лечението до консумация на плодове не е голямо. Например, можете да използвате лекарството "Quadris" 6 мл на 5 литра вода.

Отношението към “Матрешка” от “Аелита” не е еднозначно. Това разнообразие беше в номинацията "Няма да засадя повече", но всеки има собствено мнение и не се изключва преоценката. Може би именно вие сте попаднали на качествени семена и доматите ще харесат интересна форма и безупречен поглед в банките.

Видео: Как да растат добри домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания