меню

Доматените сортове със снимки и описания 28.11.2017

Класически сорт домати "Кардинал"


Много хора смятат, че например, за да съберат колкото се може повече плодове, трябва постоянно да сте в градината, да правите селскостопански практики всеки ден. Но това е грешка. Достатъчно е да се избере добра класа и вече част от работата ще бъде направена за вас. Днес ще ви разкажем за разнообразието от домати "Кардинал", снимка на която вече сте виждали в началото и нейното описание ще ви даде да разберете какво можете да направите поне и да получите максимума.

Общо описание

Смята се, че този сорт е много класически, тъй като се отглежда в цялата страна в продължение на много години, а летниците са верни и много доволни от него. Не е изненадващо, че "кардиналът" заповядва уважение, той има много положителни характеристики, които ще бъдат описани по-долу. Но най-важното е, че е сочно, вкусно, малини плодове, чиято маса достига 600-700 грама.

Вижте също: Ниско растящи домати за оранжерията от поликарбонат, най-добрите сортове

Плодовете имат универсална цел, те са страхотни в салати, пресни и през зимата, под формата на сокове, сосове. Да, и пресните домати винаги ще се наслаждават на вкуса и аромата. Култивирането на един и същ сорт може да бъде на цялата територия на нашата страна, което е много ценно, може да доведе и до отлични добиви както в оранжерията, така и на открито.

Малката караница с доматите на кардинала е малка, всичко, което можете да намалите е само, че храстът трябва да бъде вързан, тъй като е висок и плодовете са тежки. Стеблата могат да се счупят под тежестта си, но как можете да обвинявате сорт, за да бъдете вързани поради отличния си откат.

Домат "Кардинал". Характеристики и описание на сорта

 • КардиналДоматът се отнася до сортове със средно ранно узряване.
 • Височината на храста може да достигне 160-170 см, е неопределен вид, който изисква жартиера. В оранжерията, доматите ще растат още по-високо, а височината му може да надвишава два метра.
 • Бушът е силен, гъсто покрит със зеленина. Тя трябва да бъде оформена за максимален добив от две стъбла.
 • Една четка може да образува до 10 плода, чието тегло може да достигне до 600 грама. Ето защо е необходимо да се завърже храсти с домати, така че да не се счупят.
 • Сортът е устойчив на студ, той се показва добре по време на отглеждането в Сибир, в райони с високо рисково земеделие. Също така, времето капки не са ужасни. Дори в студеното лято кардиналът има висок добив.
 • Голям плюс на доматите при високата му устойчивост към болести. Което отново спестява време за преработка на наркотици, което прави културата по-чиста.
 • Плодовете имат червено-розов цвят, много приятен аромат и вкус.
 • Разнообразието има универсална маса.
 • Доматът "кардинал" има отлична семенна кълняемост, оценяват градинарите.
 • Снимки и показатели на добива ни показват приличен сорт, който също има дебела кожа. Но в същото време не е трудно. Благодарение на тази кожа плодовете се съхраняват много добре и могат да се транспортират на дълги разстояния.
 • Формата на доматите прилича на сърце, сочна пулпа, малки камерни семена.
 • Доматите "кардинал" съдържат много захари, различни хранителни вещества, което ги прави подхранващи и здрави.
 • Сорт хибрид, което му дава редица полезни предимства.

Вижте също: "Интуиции": домати, ревюта

Агротехника расте

4kardinal-сортиранеСемената за разсад се засяват през март. Тъй като те имат добра кълняемост, не е необходимо допълнително обработване на семенния материал.Също така не можете да мариноване от болести, тъй като хибридът е много устойчив, но това е по ваша преценка.

Семената са най-добре засети наведнъж в саксия с торф, тъй като това ще елиминира брането, а по време на прехвърлянето в открита земя кореновата система няма да се нарани, тъй като е възможно да се отглеждат разсад заедно с такава опаковка. Това бързо ще започне да расте и да развива храстите.

При засаждане на семена, най-добре е да се вземе градинска почва, да се добави ясен, хумус и суперфосфат към него. Такава почва ще бъде много плодородна, а разсадът ще расте активно. Културите трябва да бъдат покрити с филм, докато се появят разсадът.

Когато разсадът се повиши, тя трябва да осигури добро поливане и светлина. Ако не е достатъчно, тогава се нуждаем от лампи. Трансферът до улицата се извършва през май. Преди това разсадът за две седмици се втвърди.

Вижте също: Лятна къща домати ревюта снимки добив

На постоянно място предварително, за да се осигури подкрепа. В дупката по време на засаждането се добавя минерална превръзка в размер на една лъжица. Освен това, ще се грижи за вода, премахване на stepons и образуването на две стъбла, премахване на вредители. Когато плодовете започват да се оформят, след това се връзват и четкат.

Сега разбирате, че този сорт изисква не толкова много внимание, а добивът ще зарадва цялото лято. Такива домати са достойни кандидати.

Видео преглед на картонните сортове домати

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания