меню

Доматените сортове със снимки и описания 28.11.2017

Домат "Countryman". Страхотен избор

Освен това, ще прочетете всичко за клас на домати "Countryman". Описанието ще даде възможност да се разбере колко много домати ще ви помогнат и няма да направите грешка в новия сезон, когато са засадени.

Общо описание

Доматът "Countryman" със същото име на дома с право може да се нарече един от най-добрите сортове. Всичко е в неговата непретенциозност. Особено подходящ за тези хора, които не могат да прекарват много време в страната, нямат оранжерия за отглеждане. Разнообразието за такива хора и за начинаещите в дачния бизнес беше идеално.

Защо? Имате въпрос. Да, защото „сънародникът“ расте на улицата без оранжерии, приюти. Тя се отглежда в райони с умерен климат, който се простира на хиляди километри, но дори и жителите на Сибир отдавна са оценили сорта.

Вижте също:Домати Сибирска градина - каталог с описание

Но студоустойчивостта не е единственият плюс на "сънародника", тъй като дава добра реколта, а разходите за труд изискват минимални разходи, защото не е необходимо непрекъснато да сваляте от него неговите доведени деца, да оформяте и връзвате храст.

Домат "Countryman" - това не е хибрид, защото семената му са подходящи за отглеждане на култури за следващия сезон и ще имат същото качество.

Характеристики на сорта

 • Отнася се до определящия вид, болеуто не се образува.
 • Височината на храста е около 70 см, тази компактност ви позволява да я отглеждате без жартиери.
 • Отглежда се на открито, но сортът може да се засажда в оранжерия или оранжерия.
 • Устойчиви плодове във всички региони на Русия.
 • При по-топъл климат може да се отглежда по метода без семена.
 • Третира доматите с ранни срокове на узряване. Можете да съберете първата си реколта 95-97 дни след поникването на семената.
 • Производителността е висока. Така че, от един компактен храст може да събере повече от 4 кг плодове.
 • Има добра устойчивост към болести, екстремни метеорологични условия.
 • Може да се съхранява дълго време и да се транспортира на дълги разстояния, защото е изгодно да се отглежда за продажба. Препоръчителен сорт за промишлено отглеждане.
 • Плодовете узряват с компактни размери, тежащи до 100 грама. Това прави възможно запазването им като цяло.
 • Тя има универсална маса цел, тоест, те могат да се консумират пресни, в салати, консерви.
 • Доматите са овални и червени. Една четка образува до 15 плода, в които има няколко камери.
 • Сухо вещество - 4,6 грама.
 • Вкусът и ароматът са приятни, сладки.

Вижте също: Домати "Кьонигсберг" ревюта, снимки, доходност

Засаждане и грижа за доматите "Countryman"

Както бе споменато по-горе, в топъл климат може да се отглежда директно на открито място от семена. Във всички останали райони се отглежда метод на разсад. Култури по лунния календар се провеждат в началото на април. Трансфер до открития терен ще бъде в края на май - началото на юни.

 

Този сорт, макар и непретенциозен, но е по-добре да го вода с уредена и топла вода. Това означава, че предварително се налива вода в кофите и не се излива от маркуча за кацане.

 

Семената се засаждат по най-лесния начин. Или в общия капацитет в почвата за зеленчуци, или в таблетки от торф. След това културите се овлажняват и покриват до момента на появата с филм. След това сложи на прозореца. През април вече има много светли часове, така че няма нужда да се подчертават разсад. Просто вода равномерно, тъй като изсъхва и се обърна, така че стъблата не се огъват.

Кацането започва с появата на топлина. Почвата трябва да преминава добре, да е леко кисела. Преди засаждане, можете да направите хумус и пепел.Можете да изсипете една лъжица суперфосфат в кладенеца. Кацането се извършва по схемата 35/70 cm.

През целия период на растеж, сортът ще изисква само редовно омокряне, ако е необходимо. През сезона 2-3 пъти течната храна се прави на базата на минерални торове. Можете да използвате лопен и пилешки тор. Доматите винаги обичат тази органична материя. Също така се уверете, че плевелите и вредителите не се притесняват за засаждане. След всяко поливане или дъжд, разхлабете почвата, така че да няма застой, кора на повърхността, която блокира достъпа на кислород до корените.

Вижте също: Най-добрите домати за поликарбонатната оранжерия

Срещнахте се с доматите "Countryman". Описание на сорта и снимки ясно показват всички предимства на един домат. Обратната връзка винаги е много положителна. Защото можете да засадите домати без страх.

Сменяйки сортовете на парцела си всяка година, можете да намерите най-доброто и най-продуктивно за себе си. В същото време ще похарчите минимум усилия и време.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания