меню

Каталог на доматите 14.01.2019

Ранозрели парникови домати, устойчиви на болести и ниски температури

ранни сортове домати

Да се ​​отглеждат добри домати в повечето райони на Русия е много работа. Градинари изграждат оранжерии, отглеждат разсад, грижат се за растенията през цялото лято. Много усилия се полагат за профилактика на болестите, предпазни мерки срещу болести и вредители.

За да се улесни работата ще могат да избират правилните сортове. Разработени са ранозрели парникови домати, устойчиви на болести и понижения на температурата. Те дават висок добив, успявайки да „избягат” от болести и инфекции.

Характеристики на избора на сортове

Никоя страна все още няма домати, които да са 100% устойчиви на различни инфекции. Рекламните жалби не трябва да се приемат за даденост, но си струва да се обърне внимание на препоръките на животновъдите, които предлагат нови хибридни форми на култура.

В защитени от метеорологичните условия убежища, доматите се чувстват комфортно. Това увеличава риска от заболяване, тъй като микроклиматът на оранжериите е благоприятен не само за растенията, но и за гъбите, вирусите, бактериите. Препоръчително е да се вземат хибриди, които за разлика от сортовете са по-устойчиви на инфекции.

Съвет!

При отглеждането на F1 хибридите трябва да купуват нови семена всяка година.

За рисковите селскостопански райони е препоръчително да се купуват семена от домати в началото на зреенето. Летните жители имат възможност да избират домати от маруля, хибриди за консервиране, както и универсални опции.

ранозрели сортове домати

Вижте също:

Суперлики холандски домати

Климатът в Холандия е тежък. През юли средната дневна температура не надвишава 17 ° C. Холандски селекционери донесоха много ...

Ранни домати за оранжерии

Прегледът съдържа хибриди и сортове домати, които са получили положителни отзиви от градинари от различни региони на Руската федерация. Отчетени добиви, ранна реколта, устойчивост на инфекции.

Firebird F1

Firebird F1

Доматът се изнася в Сибир, препоръчва се за отглеждане в приюти. Бушът е малък, до един метър. Разтегнати клони, гъста листа.

Културата се отстранява след 90 дни. Плодовете са оранжеви, всяка с тегло до 150 грама. Те имат добър вкус, високо съдържание на каротин. Хибридът се оценява за устойчивост на инфекции, приятелски добив на културата, дори при неблагоприятни условия.

Diva F1

Diva F1

Плодният и непретенциозен хибрид придоби популярност сред градинарите в различни региони на страната. Те го отглеждат в приюти, въпреки че някои летни жители на средната лента отбелязват добър резултат при кацане директно на легло.

Храстът расте до 1-1.2 метра, силен, твърд. Формира до 8-9 четки. Препоръчва се управление на завода в две "багажника".

Доматите леко закръглени, с "нос", плътна консистенция. Откройте ярко червено. С тегло достига 120-130 грама. Този хибрид е страхотен в салатите, в консервацията. До 18 кг домати се събират от един квадратен метър.

Вижте също:

Универсален хибрид от домати "Diva F1"

Всички домати са добри - и здрави и вкусни. И има толкова много разновидности, че очите тичат. И намерете домашния си любимец ...

Микадо розово

японски император

От розовите домати в оранжерията се показа добре ранен клас Микадо, Това е неопределен домат, който расте до 1.8 метра. Уверете се, че сте завързали стеблото, клоните, четките.

Дава реколта за 95-105 ден, при правилната агротехнология събира до 10 кг от квадратен метър. Те водят най-често в един ствол, редовно доведени деца.Доматите са кръгли, ярко розови при пълна зрялост. Месото е сочно, месно, с добър вкус.

Съвет!

Mikado розово се счита за един от най-добрите ранни домати за салати, приготвяне на сосове.

Доматът е регистриран в Държавния регистър на Руската федерация, препоръчва се за всички региони на страната.

Aurora F1

Аврора-F1

Градинари обичат доматите Аврора. Хибридна бърза зрялост, отглеждана главно в приюти. Тя расте до 70-80 см, когато зрели домати се нуждаят от жартиера.

Плодовете тежат 100-110 грама, по форма - леко оребрени, с алено. От растението се събират 4-5 кг плодове. Завръщането на доматите е приятелско, докато хибридът се отличава с непретенциозност, устойчивост към болести.

Boheme F1

Бохемия

От храстите на този сорт се събират почти 25-28 кг от един „квадрат“ с добра грижа. Домат индийски, много висок - до 2 метра. На мощни храсти растат 6-8 четки.

Плодовете са големи, кръгла форма, 300-600 грама. Месото на сочни, ярко червени плодове е плътно, с добър вкус. Зреенето става за около 102 дни. Хибридът е устойчив на инфекции, температурни скокове и леко охлаждане. Мощните високи бохемски храсти се нуждаят от задължителна жартиера.

Розови стафиди

розови стафиди

Сорт от украинските развъдчици. Той е ценен за приятелския добив, отличния вкус. Летните жители отбелязват съпротивлението на доматените розови стафиди към основните болести.

Тя расте до 1.3-1.5 метра, образува дебел ствол с листа от картофен тип. Семена, прибрани в 90-92 ден, плодовете за дълго време висят в ръцете и не се рушат.

Доматите продълговати, до 4-5 см дълги, с гладка кожа. Незрелите плодове са светлозелени, плодният ствол е по-тъмен. Зрелите домати придобиват деликатен розов цвят с преливане на седеф.

Дава четки от 30-40 плода. Теглото на всеки - 70-130 грама. Плътта е плътна, но нежна. Вкусът е отличен. Сортът се отглежда в приюти, събрани до 10-12 кг на квадратен метър. м.

Устойчив на традиционните домати, дава ранна реколта. Според мненията, доматите са вързани дори в неблагоприятно лято.

Eupator F1

Evpator

Устойчиви на болести и реколти - така казват градинарите хибрид Eupator F1, Домат с неограничен растеж, препоръчван за оранжерии, изисква задължително премахване на стадата, оформянето и жартиерите.

Бушът е силен, до 1.8-2 метра, с прости пъпки. Ярко червени плодове достигат до 120-150 грама.

Подходящ за салати, вкус богат, "домати". Първите домати се изваждат за 98-100 дни. Устойчив на хибридно основно заболяване, характеризиращо се с продължително плодоносене.

Председател-2 F1

президента

Ще радвате рано добива хибриден президент, Растението е устойчиво на фитофтора, фузариум, толерира студено време и топлина.

Зреенето е ултра-рано, първите плодове узряват на ден 85-90. Домати с тегло до 200 грама, масивни, закръглени. Цветът е червен. По принцип плодовете отиват в салати, готвят различни сосове, кетчуп, аджика.

Особеността на хибридната форма е силната листа. Уверете се, че сте засипали един храст и завържете.

Благовест F1

blagosvet

От края на 90-те години растат градинари домат Благовест, Те оценяват хибрида за резистентност към болести, ранна реколта, вкусни плодове. В приютите храстите растат до един и половина метра, образуват до 8 четки. Плодовете са кръгли, с блясък на кожата, червени. Месото е гъсто, така че тези домати често се осоляват и съхраняват. С пълното узряване на плодовете върху храстите отстранени за салати.

Тегло на доматите - 100-120 грама. Вкусът е класически "домати", с едва забележима киселинност. Хибридът не е склонен към напукване на плода, дава до 6 кг на храст.

Вижте също:

Сортове домати за оранжерия, устойчиви на фитофтора

Болестите на зеленчукови култури могат напълно да лишат цялата реколта. Много от тях могат да засегнат различни култури ...

С избора на сортове и хибриди на ранното узряване и устойчиви на болести градинари се спасяват от допълнителни проблеми. Провежда се превантивна работа, но благодарение на устойчивостта на доматите към лошото време и инфекциите става по-лесно да се получи висока доходност.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
ранни сортове доматиранни сортове домати
Коментари по статията: 1
  1. Виталий

    Редовен за всичко и за всичко)))

    отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания